Είναι ίσως από τις πιο ενδιαφέρουσες tech εξελίξεις των ημερών…

Sony PROJECT MORPHEUS

Η Sony πριν από λίγη ώρα αποκάλυψε τη δική της τεχνολογία virtual reality για το PlayStation 4. Και είναι κάτι εντυπωσιακό.

Ο Shuhei Yoshida, πρόεδρος των Sony Worldwide Studios έδειξε στο κοινό που ανέμενε με εξαιρετική προσμονή να δει τι έχει ετοιμάσει η ιαπωνική εταιρία στο Game Developers Conference 2014 event.

Το συνέδριο με τον τίτλο “Driving the Future of Innovation” έχει σαν κεντρικό ήρωα την ‘βύθιση’: “Nothing delivers a feeling of immersion better than VR,” είπε ο Yoshida. “VR has been a dream of many gamers since the computer was invented. Many of us at PlayStation have dreamed of VR and what it could mean to the gaming community.”

Τι κάνει; Γιατί έχει σημασία;

Το νέο σύστημα VR με τον κωδικό Project Morpheus θα δουλεύει με το PlayStation 4 είναι σε πρωτότυπο στάδιο και τεχνικά κατά την εταιρία είναι: “culmination of our work over the last three years to realize our vision of VR for games, and to push the boundaries of play.”

Χρησιμοποιεί 1080p LCD με 90-μοίρες θέαση – field of view και θα δουλεύει με την PlayStation Camera για tracking και το PlayStation Move για έλεγχο κίνησης ενώ συνεργάζεται με HDMI και USB.

Το τελικό προϊόν η Sony λέει πως θα είναι wireless.

“VR IS GOING TO BE PERVASIVE.”

Τι είπε ο άνθρωπος του Sony Magic Lab Richard Marks που εργάστηκε στα EyeToy camera και PlayStation Move; “The thing that makes VR special is really the feeling of being in another place… there’s no way to explain it to you that will make sense, but it’s that feeling of presence,” he said.

Ο κος Marks είπε πως δουλεύει και σε project με τη NASA και το Jet Propulsion Lab της ώστε οι ιδιοκτήτες των PS4 να νομίζουν πως είναι στον… Άρη!

Φυσικά η Sony αξιοποιεί την τεχνολογίας της σε optics και τεχνολογία imaging ενώ η Sony έχει στόχο να κάνει απλή και plug-and-play την εμπειρία και το software ετοιμάζεται με τις: Epic Games, Crytek, Autodesk, Unity και άλλες.

Η Sony θα δείξει και demos των Thief, EVE Valkryie και άλλων με το Project Morpheus στη GDC.

Η προσπάθεια της Sony είναι η πρώτη από έναν ιδιοκτήτη first-party πλατφόρμας, κάτι σημαντικό για VR developers. Η Sony σχεδιάζει το SDK διαθέσιμο σε developers σύντομα…