Αυτός ο Κύρος Γρανάζης της εποχής μας, ο κος Elon Musk και η ομάδα management στην SpaceX παρουσίασαν το νέο τους δημιούργημα: το φιλόδοξο Dragon version 2.

SpaceX 200

Με βάση το πρώτο Dragon που έχει ήδη κάνει τέσσερα ταξίδια στον I.S.S., η έκδοση αυτή φιλοξενεί επτά μέλη και έχει πολλά νέα χαρακτηριστικά.

Στο event ο Elon Musk είχε στον ίδιο χώρο το πρώτο Dragon και ήταν ειλικρινής: “When we first created Dragon version 1, we didn’t know how to design a spacecraft. We’d never designed one before,” είπε ο Musk: ”It was a great spacecraft with a great group of concepts.”

Διαβάστε. Γράφεται ιστορία.

Και ιδού, το SpaceX Dragon version 2 που μπορεί να “…land anywhere on Earth with the accuracy of a helicopter,” κατά τον Musk ενώ “…takes things to next level.”

Με πολλές βελτιώσεις, συνδέεται μόνο με τον International Space Station χάρη στους οκτώ SuperDraco κινητήρες.

dragon_

Μέσα, οθόνες αφής όπως τα αυτοκίνητα Tesla και λίγο από… Star Trek.

Για την SpaceX είναι και εθνικό θέμα και θέμα χρημάτων με τη NASA να έχει υπογράψει την περασμένη εβδομάδα συμβόλαιο για ‘θέσεις’ των Ρώσων προς τον International Space Station μέχρι το 2018 για $457.9 εκατομμύρια.

Πάντως για το ίδιο συμβόλαιο διαγωνίζονται οι: SpaceX, Boeing, και Sierra Nevada Corporation ενώ η ίδια η NASA σχεδιάζει το Orion Multi-Purpose Crew Vehicle.

SpaceX 2000

SpaceX 20

Ωραία – διαστημική, μάχη.