Είναι ένα από τα πιο κλασικά αστικά στοιχεία στον κόσμο. Σε κάθε πόλη.

0

Και τώρα θα μάθετε πως ένας ελληνοαμερικανός από τη New York City είναι ο πατέρας του πρώτου επανασχεδιασμού σε 100 χρόνια ιστορίας! Ο κος George Sigelakis, συνιδρυτής της Sigelock , δημιούργησε το Sigelock Spartan.

Όχι από μέταλλο πλέον, χωρίς προβλήματα εύκολης χρήσης και δυσλειτουργίες. Μια νέα ιδέα.

Ο κος Sigelakis αντικατέστησε τον παλιό σίδηρο με ανοξείδωτο ατσάλι και ειδικό σίδηρο – ductile iron και κυρίως έκανε κάτι σημαντικό: έφτιαξε μια νέα ‘βίδα’ ενεργοποίησης που χρειάζεται ειδικό εργαλείο και 3,000 λίβρες δύναμης.

Για τις ΗΠΑ μιλάμε για μεγάλο θέμα αφού ένας στους 7 κλασικούς κρουνούς στο New Jersey των ΗΠΑ δεν δουλεύει ενώ σε πολιτείες όπως Phoenix, Arizona, υπάρχει κόστος $3 εκατομμύρια το χρόνο σε επισκευές και σε άλλη πολιτεία $1 το χρόνο κοστίζει η παράνομη ενεργοποίηση.

Ο κλασικός κρουνός είναι εφεύρεση του κου Frederick Graff Sr., αρχιμηχανικού της Philadelphia Water Works το 1801 που, από ειρωνεία της τύχης, δεν απέκτησε ποτέ τα δικαιώματα στην πατέντα του καθώς το γραφείο πατεντών στη Washington D.C. κάηκε το 1836 με όλες τις πατέντες (!).

Το Sigelock Spartan κατασκευάζεται στην Pennsylvania των ΗΠΑ, εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά το 2010 και 150 κρουνοί έχουν αναβαθμιστεί σε 11 πολιτείες των ΗΠΑ ήδη μέχρι το 2013.

Ο Έλληνας Sigelakis είπε πως μόνο στο Long Beach της Νέας Υόρκης το κόστος είναι $2,700 ανά μονάδα, μόλις 20% πιο ακριβό από την κλασική σχεδίαση.

Designed by a Greek.