Η Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI) παρουσίασε σήμερα το PlayStation®TV (PS TV), ένα σύστημα ψυχαγωγίας που επιτρέπει στους χρήστες να απολαύσουν gaming περιεχόμενο και απομακρυσμένο παιχνίδι (remote play) από το PlayStation®4 (PS4TM) στην τηλεόρασή τους. Το PS TV θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο σε μαύρο χρώμα την Ευρώπη, τις PAL περιοχές και τη Βόρεια Αμερική.

playstation-tv-e3-2014

Η συσκευή είχε κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία και σε άλλες περιοχές της Ασίας με την εμπορική ονομασία PlayStation®Vita TV (PS Vita TV) στις 14 Νοεμβρίου 2013 και έγινε γρήγορα δημοφιλής στους κόλπους των χρηστών που επιθυμούν ένα βολικό και εύχρηστο σύστημα ψυχαγωγίας. Από το αρχικό του λανσάρισμα, το PS TV συνέχισε να εξελίσσεται μέσω αναβαθμίσεων λογισμικού και προσθήκης νέου περιεχομένου. Ενσωματώνοντας τον ίδιο επεξεργαστή και το ίδιο λογισμικό συστήματος με το φορητό σύστημα ψυχαγωγίας PlayStation®Vita (PS Vita), το PS TV κυκλοφορεί σε ιδιαίτερα μικρές διαστάσεις (6,35 εκ. Χ 10,4 εκ.), που το καθιστούν τη μικρότερη κονσόλα PlayStation® που συνδέεται στην τηλεόραση. Καλύπτοντας τις απαιτήσεις των καταναλωτών, η SCE θα λανσάρει τη συσκευή στη Β. Αμερική, την Ευρώπη και τις PAL περιοχές, με νέο όνομα και σε διαφορετικό χρώμα, αλλά θα συνεχίσει να προσφέρει εμπειρίες ψυχαγωγίας προσβάσιμες μόνο μέσω του PS TV.

Τα βασικά χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες του PS TV:

  • Απομακρυσμένο παιχνίδι (Remote Play) στο PlayStation®4 (PS4™)

Όπως και το PS Vita, το PS TV υποστηρίζει απομακρυσμένο παιχνίδι (Remote Play) στο PS4™ με τα ασύρματα χειριστήρια (DUALSHOCK®3 ή DUALSHOCK®4). Με αυτό τον τρόπο οι gamers θα μπορούν μέσω του PS TV να συνεχίζουν π.χ. στο δωμάτιο τους το παιχνίδι από το PS4™ που βρίσκεται στο σαλόνι. Οι κάτοχοι PS4™ θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν μέσω PS TV τα περισσότερα παιχνίδια του PS4™ με άριστη λειτουργικότητα*1.

  • Παιχνίδια του PlayStation®3 (PS3®) μέσω του PlayStation™Now

Οι κάτοχοι του PS TV θα έχουν δυνατότητα πρόσβασης στην ανοιχτή beta του PlayStation™Now, η οποία θα είναι διαθέσιμη πριν τα τέλη του έτους στη Βόρεια Αμερική και αργότερα στην Ευρώπη και τις PAL περιοχές. Οι χρήστες του PS TV θα μπορούν να απολαμβάνουν παιχνίδια του PS3® μέσω streaming, χρησιμοποιώντας τα ασύρματα χειριστήρια (DUALSHOCK®3 ή DUALSHOCK®4).

  • Ευρεία γκάμα τίτλων διαθέσιμων για download ή μέσω game cards

Το PS TV προσφέρει μια ευρεία γκάμα (άνω των 1.000 τίτλων λογισμικού*2) από επιλεγμένα παιχνίδια του PS Vita, του PSP® (PlayStation®Portable) και των PS One classics, όπως τα: Disney Infinity: Marvel Super Heroes (Disney Interactive), Minecraft (Mojang/4J Studios), God of War®: Collection (SCE WWS) και Killzone Mercenary (SCE WWS). Οι χρήστες του PS TV θα μπορούν να παίζουν όλους αυτούς τους τίτλους χρησιμοποιώντας τα ασύρματα χειριστήρια (DUALSHOCK®3 ή DUALSHOCK®4). Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάζουν τα παιχνίδια απευθείας στο σύστημά τους μέσω του PlayStation®Store, είτε να εισάγουν στην ειδική υποδοχή της συσκευής τις ειδικές κάρτες (game cards) του PS Vita.

  • Τα μοναδικά και ψυχαγωγικά χαρακτηριστικά του PS TV
  • Οι κάτοχοι του PS TV μπορούν να παίζουν με χρήστες του PS Vita μέσω τοπικού ασύρματου δικτύου σε λειτουργία Ad Hoc.
  • Έως δύο ασύρματα χειριστήρια DUALSHOCK®3 ή DUALSHOCK®4 μπορούν να συνδεθούν στο PS TV, επιτρέποντας στους χρήστες να απολαύσουν την εμπειρία του multiplayer ακόμη και σε κλασικούς τίτλους του PS One.
  • Το PS TV θα επιτρέπει την πρόσβαση σε ταινίες και επεισόδια σειρών, που διατίθενται μέσω του PlayStation®Store*3.
  • Οι χρήστες του PS TV έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στις ίδιες υπηρεσίες που απολαμβάνουν στο PS Vita σύστημά τους*4, όπως το PlayStation®Plus.
  • Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που είναι αποθηκευμένα στην κάρτα μνήμης ή τα βίντεο από τον “Browser” του PS Vita μπορούν εύκολα να μεταφερθούν στο PS TV, προκειμένου να τα απολαμβάνετε στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης*5. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, το PS Vita μπορεί να λειτουργήσει ως τηλεχειριστήριο για την εφαρμογή αναπαραγωγής βίντεο.

Η SCE θα συνεχίσει να επεκτείνει τον κόσμο των ψυχαγωγικών εμπειριών μέσω της περαιτέρω ενίσχυσης και εμπλουτισμού των λειτουργιών και των υπηρεσιών της πλατφόρμας του PS TV.