Η μάχη της τηλεόρασης δεν έχει τελειώσει…

W800B-Series

Και στο 2014 οι πωλήσεις τηλεοράσεων αυξήθηκαν για πρώτη φορά από το 2012 στο πρώτο τρίμηνο του 2014 και λόγω των Χειμερινών Ολυμπιακών και λόγω τους σε εξέλιξη.

Η Sony δε μπορεί να χαμογελά: είδε αύξηση 305 στα $2.15 δις σε σχέση με τα $1.65 δις στην ίδια περίοδο πέρυσι σύμφωνα με το Bloomberg.

Τον περασμένο δε μήνα ο Sony Chief Executive Officer κος Kazuo Hirai σημείωσε πως η μονάδα των TV θα βγάλει κέρδος για πρώτη φορά σε μια δεκαετία ακόμη και αν τα νούμερα είναι 16% κάτω από τις προβλέψεις:

“Globally, Sony has been successful in focusing on high-end TV models,” λέει ο κος Junya Ayada, αναλυτής με βάση το Τόκιο της Daiwa Securities Group Inc., “Sales in Europe have increased in the three months ended March due to improvements in operations.”

Η Sony προυπολογίζει για το τρέχον οικονομικό έτος 16 εκατομμύρια μονάδες αν και ο Hirai λέει και πως με 13.5 μονάδες θα έχει κέρδος: ο κος Sony έκανε κάτι έξυπνο. Μείωσε τη γκάμα και εστίασε στις 4K ultra high definition μονάδες.

Πόσο; μια μέση Sony TV στο πρώτο τρίμηνο του 2014 κοστίζει $690.80, 8% περισσότερο από ένα μέσο μοντέλο ενώ μια μέση Samsung είναι η ακριβότερη στα $739.70. Οι πιο φτηνές είναι οι τηλεοράσεις της TP Vision…