Πω. Πω. Για δείτε πάνω σε τι δουλεύει η Sharp με στόχο να ετοιμάσει μια οθόνη για notebook που θα υποστηρίζει ανάλυση 8K!

shark_display_oled_8k

Αν σκεφτείτε πως μέχρι πριν λίγο καιρό αυτό που ‘ονειρευόμασταν’ ήταν μια full HD οθόνη για desktop ή notebook υπολογιστές, τώρα τα smartphones και τα tablets ‘ανέβηκαν’ εκεί, ενώ η Retina δίνει 2048 x 1536 pixel density, ΤΟΤΕ το 8Κ είναι απλά διαστημικό!

Η ASUS για παράδειγμα στο Zenbook NX500 δίνει 3,840 x 2,160 pixel αλλά τι ναμε το δημιούργημα της Sharp: μια 13-inch OLED με ανάλυση 8K resolution, όπως αναφέρει το Notebook Italia.

Το πρωτότυπο το είδαμε σε συνέδριο του Society of Information Displays (SID) και το ετοίμασε η Sharp με το Semiconductor Energy Laboratory and Advanced Film Device.

Μιλάμε για 7,680 x 4,320 pixels και 664ppi και άρα 500 εκατομμύρια pixel transistors, ενώ η πλάτη έχει CAAC-OS (c-axis aligned crystalline oxide semiconductor) field effect transistors.

Ο εκπρόσωπος της Semiconductor Energy Laboratory πάντως ανέφερε πως 8K panels σε consumer προϊόντα αργούν.

Εικόνα; η ιαπωνική ΝΕΡΙΤ, η Nippon Hoso Kyokai (NHK) TV πειραματίζεται με 8K εδώ και χρόνια και το ονομάζει Super Hi-Vision…