Νέα φρέσκα νούμερα από την NPD για τη μάχη του gaming…

sony_playstation_4_5

Και για τη Sony τα νέα είναι ακόμη καλύτερα: το PlayStation 4 νίκησε το Xbox One ξανά παρά την έκδοση χωρίς Kinect που υπάρχει από τον Μάη.

Η Sony πρέπει να είναι χαρούμενη και ο αναλυτής της NPD, κος Liam Callahan συνολικά έχει καλά νέα για τον χώρο με αύξηση 24% σε year over year πωλήσεις και τις πωλήσεις hardware να είναι στο 106% σε σχέση με πέρυσι.

xbox-one-vs-ps4-controllers

Στο top ten software θα δείτε το Watch Dogs, το Mario Kart 8, το Minecraft αλλά και τα δημιουργήματα της EA Sports, UFC και FIFA 14, όπως και το 2K NBA 2K14. Πιο κάτω το Wolfenstein: The New Order, μετά το Call of Duty: Ghosts, τα Tomodachi Life για το Nintendo 3DS και το Grand Theft Auto V.

Πάντως σε καλή κατάσταση σειρά των Mario, με το Kart 8 να έχει δεύτερη θέση παρά το ότι είναι single platform:

“These results reinforce the power of the Mario Kart franchise and speak to a bright future for the Wii U platform. History has shown that Mario Kart games tend to have an extremely long tail. We fully expect Mario Kart 8 to continue to drive momentum for our hardware and software business through the holidays and into the foreseeable future,” είπε ο κος Scott Moffitt, της Nintendo of America.

Η επόμενη γενιά πάντως πάει συνολικά καλά με τα Xbox One και PlayStation 4, να είναι στο +80% σε σχέση με τα Xbox 360 και PlayStation 3.

Το πιο ισχυρό momentum πάντως το έχει το Sony PlayStation 4…