Μια κορυφαία μηχανή.

a77-II_016

Η νέα α77 II είναι εδώ. Και υπόσχεται πως προσφέρει ευκρινείς λήψεις με το κορυφαίο σύστημα αυτόματης εστίασης 79 σημείων.

  • Νέα ψηφιακή φωτογραφική μηχανή A-mount με τα περισσότερα σημεία αυτόματης εστίασης phase-detection στον κόσμο – 79 σημεία με 15 σταυροειδή σημεία.  
  • Τεχνολογία Ημιδιαπερατού Καθρέπτη, που αποδίδει πολύ γρήγορη και έξυπνη παρακολούθηση αυτόματης εστίασηςκαι μέχρι 12 fps ριπή έως 60 κάδρων πλήρους ανάλυσης
  • Αισθητήρας εικόνας Exmor™ CMOS 24,3 megapixel που αποδίδει μεγάλο εύρος ευαισθησίας ISO 100-25600
  • Σκόπευτρο XGA OLED Tru-Finder™ και οθόνη LCD με κλίση τριών θέσεων
  • Ανθεκτικό σώμα μαγνησίου με προστασία κατά της σκόνης και της υγρασίας
  • Επεξεργαστής BIONZ X™ για φωτογραφίες επαγγελματικής ποιότητας και βίντεο Full HD 50p
  • NFC/Wi-Fi για κοινή χρήση και τηλεχειρισμό με One-touch από το κινητό σας

 

Από δυναμικά αθλήματα, μέχρι το ξαφνικό φτερούγισμα ενός πουλιού, η νέα α77 II παραμένει κλειδωμένη στο στόχο της, διαρκώς, σε κάθε ευκρινές κάδρο.

Βασισμένη στην κληρονομιά των δημοφιλών α77 και α700 της Sony, η α77 II προσφέρει στους προχωρημένους ερασιτέχνες μια σειρά από εντυπωσιακές βελτιωμένες λειτουργίες σε ένα ανθεκτικό, αδιάβροχο σώμα, που μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση.

A77-II-white

Η ποιότητα εικόνας εκτοξεύεται στα ύψη, ενώ η ευαισθησία αυξάνεται κατά 20% σε σύγκριση με την α77 για άψογες, εκπληκτικά λεπτομερείς φωτογραφίες και βίντεο Full HD, ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό. Έχει βελτιωθεί η αδιάλειπτη και συνεχής λήψη εν ριπή, ενώ διαθέτει μια λαβή που προσφέρει νέες εύχρηστες επαγγελματικές λειτουργίες βίντεο στους κινηματογραφιστές.

Το καλύτερο από όλα είναι ότι η α77 II «αγνοεί τους κανόνες» χάρη στο εξελιγμένο σύστημα ανίχνευσης αυτόματης εστίασης. Με περίπου 2 φορές ευρύτερη περιοχή κάλυψης από το προηγούμενο μοντέλο α77, ξεπερνάει τις δυνατότητες της αυτόματης εστίασης πολλών επαγγελματικών φωτογραφικών μηχανών.

Νέα γενιά συστήματος AF phase detection 79 σημείων

Για πρώτη φορά, η α77 II διαθέτει 79 σημεία ανίχνευσης αυτόματης εστίασης, συμπεριλαμβανομένων των 15 σταυροειδών σημείων  μέσα στην πιο συχνά χρησιμοποιούμενη κεντρική περιοχή του αισθητήρα. Αυτό συμβάλει στην εστίαση με πολύ μεγάλη ακρίβεια, ακόμα και σε θέματα με οριζόντιες ρίγες, που μπερδεύουν πολλές άλλες μηχανές.

Διαθέτει, επίσης, ένα αποκλειστικό σημείο αυτόματης εστίασης F2.8 τοποθετημένο οριζόντια στο κέντρο του αισθητήρα. Αυτός ο κεντρικά τοποθετημένος αισθητήρας υποστηρίζει διαφράγματα μέχρι F2.8, διασφαλίζοντας την μέγιστη ακρίβεια αυτόματης εστίασης, όταν χρησιμοποιείτε φακούς με μεγάλο διάφραγμα. Το σύστημα αυτόματης εστίασης αποδίδει εξίσου καλά και σε χαμηλό φωτισμό, κλειδώνει με ακρίβεια πάνω σε αντικείμενα σε σκηνές με χαμηλά επίπεδα φωτισμού, που φτάνουν τα EV-2 (ISO100), όπου ακόμα και το ανθρώπινο μάτι δυσκολεύεται να δει τις περισσότερες λεπτομέρειες.

Ένας ολοκαίνουργιος αλγόριθμος αυτόματης εστίασης, ο οποίος έχει βελτιωθεί έπειτα από εκτεταμένες δοκιμές, επεξεργάζεται πολλά δεδομένα μέτρησης, που προέρχονται από όλα τα 79 σημεία εστίασης. Προβλέπει, έτσι, την επόμενη κίνηση του θέματός σας, συνδυάζοντας τα δεδομένα μέτρησης της αυτόματης εστίασης μαζί με τα δεδομένα της θέσης του. Η αυτόματη εστίαση γίνεται ακριβέστερη χάρη στη λειτουργία Lock-on AF, που αναγνωρίζει το θέμα σας από το χρώμα αλλά και τη θέση του μέσα στο κάδρο.

Είτε καδράρετε μέσα από το σκόπευτρο, είτε πάνω στην οθόνη, σε λειτουργία Live View, η μοναδική Τεχνολογία Ημιδιαπερατού Καθρέπτη της Sony διατηρεί οξύτατη την ανίχνευση εστίασης πάνω στο θέμα σας, όταν βγάζετε φωτογραφίες ή γυρίζετε ταινίες Full HD. Χάρη σε αυτό το ισχυρό νέο σύστημα, η προσοχή σας δεν πρόκειται να αποσπαστεί από άλλα αντικείμενα – όπως ένα μπαλόνι, που παρεμβαίνει στη λήψη σας, στη μέση του αγώνα. Αποδίδει εξαιρετικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, συλλαμβάνοντας καλά εστιασμένες εικόνες κινούμενων θεμάτων ακόμα και σε νύχτες με φεγγάρι.

Διαθέτει μια σουίτα εξελιγμένων νέων λειτουργιών αυτόματης εστίασης, οι οποίες εκμεταλλεύονται στο έπακρο το νέο σύστημα 79 σημείων. Η λειτουργία Expanded Flexible Spot διατηρεί την εστίαση ακόμα και εάν το επιλεγμένο σημείο αυτόματης εστίασης χάσει το θέμα σας, ενεργοποιώντας οκτώ περιβάλλοντα σημεία αυτόματης εστίασης, που αναγνωρίζουν το θέμα σας. Σε συνδυασμό με τη λειτουργία AF-C, αυξάνεται εντυπωσιακά η απόδοσή της μηχανής με τα κινούμενα θέματα.

Η λειτουργία Lock-on AF επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν μία από τις τέσσερις λειτουργίες περιοχής αυτόματης εστίασης (Ευρεία, Ζώνη, Ευέλικτο σημείο ή Εκτεταμένο ευέλικτο σημείο). Μόλις κλειδώσει στο στόχο της, η φωτογραφική μηχανή εξακολουθεί να τον παρακολουθεί, όσο το κουμπί του κλείστρου είναι πατημένο κατά το ήμυσι. Όσο το θέμα κινείται ή αλλάζει το καδράρισμα, η μηχανή αυτόματα επιλέγει το καταλληλότερο σημείο αυτόματης εστίασης μεταξύ των 79 διαθεσίμων. Όταν η κίνηση είναι πάρα πολύ γρήγορη για να την προλάβει από μόνη της η νέα λειτουργία Expanded Flexible Spot, τότε συνδυάζεται με τη λειτουργία Lock-on AF και επιτυγχάνεται εξαιρετική απόδοση παρακολούθησης.

sony-a77-ii-2

Για να έχετε ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο, μπορείτε να ρυθμίσετε τη διάρκεια παρακολούθησης του θέματος σε πέντε βήματα (αυτό ισχύει για λήψεις φωτογραφιών σε λειτουργία AF-C). Όταν φωτογραφίζετε θέματα, των οποίων η κίνηση μπορεί να προβλεφθεί, η χαμηλή ρύθμιση μειώνει τον κίνδυνο της εστίασης της φωτογραφικής μηχανής σε άλλο αντικείμενο, που εισάγεται ξαφνικά στην περιοχή γύρω από το θέμα σας. Οι υψηλές ρυθμίσεις αποδίδουν εστίαση με μεγαλύτερη απόκριση, κάτι που είναι ιδανικό για ταχείες λήψεις διαφορετικών θεμάτων σε διαφορετικές αποστάσεις, όπως, για παράδειγμα ζώα στην άγρια φύση. Η διάρκεια παρακολούθησης αυτόματης εστίασης (AF Tracking Duration) μπορεί να ρυθμιστεί σε High, Medium και Low όταν γυρίζετε ταινίες Full HD.

Στα καινούργια χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται και η λειτουργία Eye AF, η οποία ανιχνεύει και εστιάζει με ακρίβεια πάνω στα μάτια του θέματός σας, όταν φωτογραφίζετε ανθρώπους. Χάρη στον έλεγχο βάθους (AF Range Control), μπορείτε να περιορίσετε την αυτόματη εστίαση σε ένα συγκεκριμένο εύρος με πέντε ρυθμίσεις AF Tracking Duration, ώστε να ακολουθεί κατά το βέλτιστο την κίνηση του θέματός σας. Η λειτουργία Ισορροπημένης Έμφασης (Balanced Emphasis) συμπληρώνει τις λειτουργίες απελευθέρωσης και προτεραιότητας της εστίασης, παρέχοντας την ιδανική ισορροπία μεταξύ της εστίασης και του χρόνου απελευθέρωσης. Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα να επιλέγετε χειροκίνητα την κατάλληλη λειτουργία ανάλογα με την περίπτωση και το θέμα σας.

Συνεχής λήψη εν ριπή 60 κάδρων πλήρους ανάλυσης σε ταχύτητα που φτάνει τα 12 fps

Η διάρκεια συνεχούς λήψης ξεπερνάει αυτήν πολλών επαγγελματικών μηχανών. Η α77 II μπορεί να συλλάβει μια αδιάλειπτη ριπή μέχρι 60 εικόνες JPEG πλήρους ανάλυσης σε μέγιστη ταχύτητα συνεχούς λήψης 12 fps (στη λειτουργία Continuous Advance Priority AE).

 

Αισθητήρας εικόνας 24,3 megapixel Exmor™ CMOS με βελτιωμένη ευαισθησία

Ο αισθητήρας εικόνας Exmor™ CMOS με 24,3 megapixel αποτελεί διαφήμιση για την εξειδίκευση της Sony στην τεχνολογία αισθητήρων εικόνας και διαθέτει την ίδια δομή φακού χωρίς κενά που χρησιμοποιείται και στις περίφημες φωτογραφικές μηχανές α7R και α6000. Χάρη σε μια σειρά από καινοτομίες τελευταίας γενιάς στον τομέα της οπτικής απεικόνισης, μπορεί να προσφέρει πλέον 20% μεγαλύτερη ευαισθησία από τον προκάτοχό του, που αποδίδει τον ίδιο αριθμό pixel. Εκτός από άψογες λεπτομέρειες στις εικόνες, διασφαλίζει και την απόδοση με χαμηλό ψηφιακό θόρυβο σε ένα μεγάλο εύρος ευαισθησίας ISO 100 έως 25600.

Ο αισθητήρας υψηλής ανάλυσης συνδυάζεται με τον ίδιο εξελιγμένο επεξεργαστή εικόνας BIONZ X που διαθέτουν οι α7 και α7R. Είναι περίπου τρεις φορές πιο γρήγορος από τον προηγούμενο επεξεργαστή BIONZ της Sony και έχει βελτιωθεί για την α77 II. Χρησιμοποιεί τεχνολογίες αναπαραγωγής λεπτομερειών, μείωσης της περίθλασης και του ψηφιακού θορύβου, για συγκεκριμένες περιοχές, ώστε να προσφέρει εξαιρετική ευκρίνεια εικόνων, πλούσια χρώματα και υφές τόσο στις φωτογραφίες, όσο και στα βίντεο Full HD.

Δείτε τα πράγματα με τον δικό σας τρόπο, χάρη στο σκόπευτρο OLED Tru-Finder και την οθόνη LCD με κλίση τριών θέσεων

Απολαύστε το καδράρισμα και την εστίαση με το καθαρό και φωτεινό σκόπευτρο XGA OLED Tru-Finder™ με ανάλυση 2.360.000 dot. Διαθέτει τρεις φορές υψηλότερη αντίθεση και ισχύ, και αναπαράγει πιστά ακριβώς ό,τι υπάρχει στην τελική εικόνα, ώστε να μπορείτε να κρίνετε με ακρίβεια τα εφέ της ρύθμισης της εστίασης, της έκθεσης και άλλων ρυθμίσεων πριν πατήσετε το κουμπί του κλείστρου. Η ευρεία γωνία προβολής και το υψηλό σημείο ματιού συμπληρώνονται από μια νέα μεγάλη επιλογή ρυθμίσεων φωτεινότητας συν τη ρύθμιση της θερμοκρασίας χρώματος για ακόμα πιο άνετη και ακριβή σύνθεση.

Όπως η full-frame α99, έτσι και η α77 II διαθέτει μια οθόνη Xtra Fine LCD τύπου 3.0 (7,5 εκ.) για εξαιρετικές λεπτομέρειες, η οποία κινείται προς τρεις κατευθύνσεις παρέχοντας σχεδόν απεριόριστη δημιουργική ευελιξία. Απολαύστε εύκολες λήψεις από ψηλές ή χαμηλές γωνίες, κάθετα ή οριζόντια, κρατώντας την στο χέρι ή τοποθετημένη σε τρίποδο. Η μοναδική τεχνολογία WhiteMagic της Sony βελτιώνει σημαντικά την ορατότητα της οθόνης, ακόμα και σε εξωτερικό χώρο κάτω από το φως του ήλιου.

Κρατήστε πάντα τον έλεγχο με τις εκτεταμένες προσαρμοσμένες λειτουργίες

Η καινούργια φωτογραφική μηχανή α77 διαθέτει ξεχωριστά κουμπιά ελέγχου μπροστά και πίσω από τη λαβή, για να τη ρυθμίζετε εύκολα και άνετα, χωρίς να παίρνετε το μάτι σας από το σκόπευτρο. Με πλούσιες επιλογές προσαρμογής, μπορείτε να συνδέσετε μέχρι 51 λειτουργίες σε 11 κουμπιά.

Μπορείτε, επίσης, να αποθηκεύσετε στη μνήμη μέχρι τρεις συχνά χρησιμοποιούμενες ομάδες λειτουργιών λήψης και άλλες ρυθμίσεις και να τις ανακαλείτε εύκολα με το δακτύλιο λειτουργιών. Επιπλέον, έχει κληρονομήσει από την α99 τη δυνατότητα κλειδώματος της έκθεσης από το δακτύλιο λειτουργιών, ώστε να αποφεύγονται οι τυχαίες μεταβολές των λειτουργιών.

Αρκετά σκληρή για τους λάτρεις της φωτογραφίας

Το ανθεκτικό και ελαφρύ σώμα της α77 II από μαγνήσιο κατασκευάστηκε για να αντέχει στις απαιτήσεις των ένθερμων φωτογράφων, που αναζητούν την ιδανική λήψη. Ο εύκολος και άνετος χειρισμός της βελτιώνεται από τη μεγάλη στρογγυλεμένη λαβή. Διαθέτει προστασία ενάντια στη σκόνη και την υγρασία γύρω από τα βασικά κουμπιά, η οποία συμπληρώνεται από το διπλό προστατευτικό στρώμα σε όλα τα ανοίγματα, όπως τις υποδοχές μέσων αποθήκευσης και τα τερματικά. Επιπλέον, το κλείστρο της μηχανής έχει αξιολογηθεί ότι μπορεί να λειτουργήσει σε τουλάχιστον 150.000 ενεργοποιήσεις.

Επαγγελματικές ταινίες με τη λειτουργία continuous AF

Η α77 II μπορεί να εγγράψει ταινίες Full HD 50p/60p και 24p με το φορμά AVCHD 2.0. Όπως ισχύει και για τις φωτογραφίες, η τεχνολογία Ημιδιαπερατού Καθρέπτη προσφέρει συνεχή λειτουργία phase-detection AF, διασφαλίζοντας ακριβή παρακολούθηση της εστίασης με γρήγορα κινούμενα θέματα, όσο γυρίζετε βίντεο.

Έχει να επιδείξει μια σειρά προηγμένων χαρακτηριστικών, που θα προσελκύσουν τους σοβαρούς κινηματογραφιστές, όπως τη ρύθμιση ευαισθησίας της παρακολούθησης της αυτόματης εστίασης σε τρία επίπεδα, τη λειτουργία Zebra, που συναντάμε σε επαγγελματικές μηχανές, και τη μέτρηση του επιπέδου του ήχου. Επίσης, με την προσθήκη μιας «καθαρής» εξόδου HDMI, μπορείτε να προβάλετε σε μια εξωτερική οθόνη και να εγγράφετε, χωρίς να υπάρχει συμπίεση, σε μια εξωτερική συσκευή αποθήκευσης.

Ασύρματη σύνδεση και τηλεχειρισμός με smartphone με One-touch

Χάρη στο ενσωματωμένο Wi-Fi μπορείτε να τη συνδέσετε με ένα άγγιγμα, για εύκολη κοινή χρήση, με το Xperia™, το smartphone, το tablet σας, ή το φορητό υπολογιστή σας VAIO, που διαθέτουν λογισμικό Android και είναι συμβατά με τεχνολογία NFC. Με ένα απλό άγγιγμα ενεργοποιείται, επίσης, το Smart Remote Control, που συνδέει τη φωτογραφική μηχανή με το κινητό σας τηλέφωνο για να μπορείτε να ενεργοποιήσετε το κλείστρο από απόσταση.

Φακοί και αξεσουάρ

Η οικογένεια των 32 φακών A-mount καλύπτει εστιακά μήκη από ευρεία γωνία μέχρι τηλεφακό και προσφέρει μια εκτεταμένη επιλογή δημιουργικών εργαλείων για οπτική έκφραση.

Η σειρά περιλαμβάνει γυάλινα στοιχεία που ικανοποιούν σχεδόν κάθε καλλιτεχνική ανάγκη, από φακούς G Lens™ υψηλής απόδοσης και μοντέλα ZEISS® που αποδίδουν κορυφαία ποιότητα μέχρι το μοναδικό φακό Sony STF (Smooth Trans Focus), ο οποίος δημιουργεί εκπληκτικά ομαλό εφέ αποεστίασης φόντου. Τα ποιοτικά μοντέλα φακών G Lens διαθέτουν ακριβείς ασφαιρικούς φακούς, γυάλινα στοιχεία ED (Extra-low Dispersion), ένα προηγμένο φίλτρο επικάλυψης Nano AR Coating και άλλες προηγμένες οπτικές τεχνολογίες της Sony, που συμβάλλουν στην υψηλή ανάλυση ενώ, παράλληλα, παρέχουν όμορφα εφέ αποεστίασης φόντου.

Οι φακοί ZEISS®, που αναπτύχθηκαν από κοινού από τη Sony και τη ZEISS, είναι ένα πολύ αναγνωρίσιμο όνομα στους διορατικούς φωτογράφους σε όλο τον κόσμο, και χρησιμοποιούν απόλυτα καινοτόμες και πρωτοποριακές τεχνολογίες. Η εξαιρετική αντίθεση και η υψηλή ανάλυση που επεκτείνονται μέχρι την άκρη του κάδρου αποτελούν τα διάσημα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της μάρκας ZEISS.

Η προαιρετική λαβή VG-C77AM βελτιώνει το χειρισμό της φωτογραφικής μηχανής, παρέχοντας πολύ καλό κράτημα και λειτουργική ευκολία στις κάθετες λήψεις.

Εφαρμογή α Library

Σήμερα, παρουσιάζεται, επίσης, η νέα εφαρμογή για tablet, η α Library, την οποία μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από το App Store και το Google Play. Η εφαρμογή α Library παρέχει στους χρήστες πληροφορίες και συμβουλές για τη φωτογράφιση σε διαφορετικές περιστάσεις και συνιστά διαφορετικούς φακούς και αξεσουάρ στο φωτογράφο, ώστε να βελτιώσει τις φωτογραφίες του.

Μπορείτε να προ-παραγγείλετε την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς A-mount, α77 II από τη Sony, σήμερα, από την τοποθεσία www.sony.gr. Στην αγορά θα διατίθεται προς πώληση από τις αρχές καλοκαιριού του 2014.

Τεχνικές προδιαγραφές της α77 II

Βασικά χαρακτηριστικά ILCA-77M2
Τύπος Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς και ενσωματωμένο φλας
Συμβατότητα φακών Φακός A-mount από τη Sony, επιβεβαιωμένη λειτουργία με φακούς Minolta/Konica Minolta
Αισθητήρας εικόνας Τύπος Αισθητήρας “Exmor” CMOS τύπου APS-C (23,5 x 15,6 χλστ.) με φίλτρα βασικών χρωμάτων που προσφέρει περίπου 24,3 ενεργά megapixels
Αριθμός pixel (ενεργών) Περίπου 24,3 megapixels
Επεξεργαστής Επεξεργαστής εικόνας BIONZ X™
Ποιότητα εικόνας RAW / RAW & JPEG / JPEG Extra fine / JPEG Fine / JPEG Standard
Σύστημα εστίασης Τύπος TTL Phase-detection AF
Σημεία εστίασης 79 σημεία (15 σημεία τύπου διασταύρωσης) με αισθητήρα κέντρου F2.8
Εύρος ευαισθησίας EV -2 ως 18 (σε ισοδύναμο ISO100)
Περιοχή εστίασης Ευρεία/Ζώνη/Κέντρο/Ευέλικτο σημείο/Εκτεταμένο ευέλικτο σημείο/Lock-On AF(Ευρεία/Ζώνη/Κέντρο/Ευέλικτο σημείο/Εκτεταμένο ευέλικτο σημείο)
Λειτουργίες αυτόματης εστίασης (AF) Επιλογή από Single-shot AF (AF-S), Continuous AF (AF-C), Automatic AF (AF-A), Άμεση Χειροκίνητη Εστίαση (DMF)
Μονάδα οδήγησης Ταχύτητα (κατά προσέγγιση, μέγιστο) Λειτουργία Continuous Advance Priority AE: Μέγιστο 12 κάδρα ανά δευτερόλεπτο
Λειτουργία Continuous shooting Hi: Μέγιστο 8 κάδρα ανά δευτερόλεπτο
Λειτουργία Continuous shooting Lo: Μέγιστο 3 κάδρα ανά δευτερόλεπτο
Αριθμός εγγράψιμων καρέ* (περίπου) [Λειτουργία Continuous Advance Priority AE] Extra fine: 53 εικόνες/Fine: 60 εικόνες/Standard: 64 εικόνες/RAW & JPEG: 25 εικόνες/RAW: 26 εικόνες
[Λειτουργία Continuous shooting] Extra fine: 56 εικόνες/Fine: 75 εικόνες/Standard: 93 εικόνες/RAW & JPEG: 26 εικόνες/RAW: 28 εικόνες
Εύρος ευαισθησίας ISO Φωτογραφία: ISO100 – 25600 (βήμα 1/3 EV), (Οι αριθμοί ISO από το ISO50 και πάνω μπορούν να οριστούν ως επεκτεινόμενο εύρος ISO.)ΑΥΤΟΜΑΤΟ: ISO 100-25600, επιλέξιμο το χαμηλότερο και το υψηλότερο όριοΤαινία: Ισοδύναμο ISO100 – 12800 (βήμα 1/3 EV)ΑΥΤΟΜΑΤΟ ισοδύναμο ISO 100-12800, επιλέξιμο το χαμηλότερο και το υψηλότερο όριο
Εγγραφή βίντεο HD Φορμά εγγραφής: AVCHD 2.0 / MP4Συμπίεση βίντεο: AVCHD:MPEG-4 AVC/H.264MP4:MPEG-4 AVC/H.264
Ηλεκτρονικό σκόπευτρο XGA OLED, ηλεκτρονικό σκόπευτρο 1,3 εκ. (τύπου 0,5) (2.359.296 dots ενεργής ανάλυσης), με 100% κάλυψη κάδρου, με πέντε λειτουργίες προβολής και λειτουργίες προβολής καννάβου γραμμών.
Οθόνη LCD Τύπος ευρείας TFT 7,5 εκ. (τύπου 3.0) με τεχνολογία WhiteMagic Γωνία κλίσης: 150 μοίρες προς τα πάνω και 180 μοίρες προς τα κάτω Γωνία περιστροφής: 180 μοίρες δεξιόστροφα και 90 μοίρες αριστερόστροφα.
Σύστημα κατά της σκόνης (Anti-dust) Προστατευτική επικάλυψη στον αισθητήρα εικόνας και μηχανισμός μετατόπισης αισθητήρα εικόνας
Λειτουργίες Έκθεσης AUTO (Intelligent Auto/Superior Auto) / Scene Selection / Sweep Panorama / Continuous Advance Priority AE / Movie (P/A/S/M) / Programmed AE / Aperture priority / Shutter-speed priority / Manual / Memory recall (MR1/2/3)
Σύστημα μέτρησης έκθεσης Πολυζωνική φωτομέτρηση 1200 ζωνών
Ταχύτητα κλείστρου Φωτογραφίες: 1/8000 σε 30 δευτ., Bulb,Ταινίες: 1/8000 σε 1/4 (βήμα 1/3 ), έως 1/60 σε λειτουργία AUTO (έως 1/30 σε λειτουργία Auto Slow Shutter)
Bracketing έκθεσης Bracket: Cont./Bracket: Single, με αυξήσεις 1/3EV, 1/2EV, 2/3EV, 1.0EV, 2.0EV, 3.0EV, 3 /5 κάδρα
Μέσα αποθήκευσης Κάρτες μνήμης Memory Stick PRO Duo/ Memory Stick PRO-HG Duo/ Memory Stick XC-HG Duo/ SD/ SDHC (συμβατή με UHS-I)/ SDXC (συμβατή με UHS-I)
Διαστάσεις (Π x Υ x Β) Κατά προσέγγιση 142,6 × 104,2 × 80,9 χλστ.
Βάρος Κατά προσέγγιση 647 γρ. (μόνο το σώμα)Κατά προσέγγιση 726 γρ. (με τη μπαταρία και το Memory Stick PRO Duo)