Το 4Κ σημαίνει τέσσερις φορές περισσότερη λεπτομέρεια από το Full HD και η Sony έκανε άφθονη κουβέντα για τη φετινή σειρά τηλεοράσεων BRAVIA™ 4K Ultra HD της. Με πρωτογενές 4K περιεχόμενο – που ολοένα και αυξάνεται – αλλά και πολλά ακόμα.

kd-65x9005b_btyA_wd_with_ill

Η ανοδική πορεία της 4K συνεχίζεται και αυτήν τη χρονιά, πολλοί κορυφαίοι τηλεοπτικοί σταθμοί, πάροχοι καλωδιακής αλλά και δορυφορικής τηλεόρασης , μαζί με υπηρεσίες internet streaming, δοκιμάζουν αυτήν την περίοδο προγράμματα σε ανάλυση 4K.

HEVC+

Το νέο πρότυπο HEVC (H.265) κάνει την κωδικοποίηση εικόνων και ήχου 4K πολύ πιο αποτελεσματική, από ότι παλιότερα. Αυτά είναι εξαιρετικά νέα για όποιον έχει τηλεόραση Ultra HD BRAVIA 2014. Η υποστήριξη του HEVC είναι δεδομένη σε όλα τα υπάρχοντα μοντέλα, έτσι είστε έτοιμοι να απολαύσετε streaming ή μαγνητοσκοπημένο περιεχόμενο 4K, σήμερα.

Sony-4K-Media-Player-FMP-X5

Αλλά ακόμα και αν έχετε παλαιότερο μοντέλο τηλεόρασης 4K Ultra HD BRAVIA χωρίς ενσωματωμένη υποστήριξη για HEVC, δεν υπάρχει πρόβλημα. Η 4K συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων FMP-X5 της Sony περιλαμβάνει έναν αποκωδικοποιητή 4K HEVC, που είναι η ιδανική λύση για streaming του ολοένα και πιο πλούσιου περιεχομένου 4K.

Όσο οι τηλεοπτικοί σταθμοί συντονίζουν τα σχέδιά τους για αναμετάδοση περιεχομένου 4Κ, οι πάροχοι περιεχομένου μέσω internet βρίσκονται ήδη μπροστά. Η Sony ανέλαβε μια σειρά από πρωτοβουλίες για να βελτιώσει την εμπειρία θέασης 4K στο σπίτι, σε συνεργασία με κάποιους παρόχους υπηρεσιών.

Το Netflix πρωτοπόρησε, όταν ξεκίνησε να διαθέτει τις σειρές House of Cards και Breaking Bad σε κατόχους τηλεοράσεων 4K Ultra HD BRAVIA 2014 νωρίτερα φέτος, σε επιλεγμένες αγορές. Η Amazon σχεδιάζει να παρέχει περιεχόμενο Ultra HD στο Amazon Instant Video και το Prime Instant Video, μέσα στο 2014, και τα φετινά μοντέλα 4K BRAVIA θα μπορούν να λαμβάνουν αυτήν την υπηρεσία στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία. Στον τομέα των αναμεταδόσεων, ο ASTRA παρέχει κανάλι demo 4Κ μέσω δορυφόρου στις 19,2° ανατολικά και η Sony επιδεικνύει την 4K BRAVIA να λαμβάνει αυτά τα σήματα στο χώρο της στην IFA.

Όλα φαίνονται καλύτερα στη BRAVIA, χάρη στην αναβάθμιση 4K
Είτε βλέπετε πρωτογενές περιεχόμενο 4K, τη συλλογή σας από Blu-ray Disc™, κανονική τηλεόραση είτε βίντεο μέσω Internet, όλα φαίνονται καλύτερα στις τηλεοράσεις 4K Ultra HD BRAVIA. Το τσιπ 4K X-Reality PRO της Sony, που βρίσκεται μέσα στις τηλεοράσεις, βελτιστοποιεί και κάνει ευκρινέστερη την κάθε εικόνα – ακόμα και τα online διαδικτυακά βίντεο σε HD ή σε χαμηλότερη ανάλυση – αναβαθμίζοντας το σύνολο των pixel σε 4K (3840 x 2160) για εκπληκτικές λεπτομέρειες.

Μια σειρά τηλεοράσεων 4Κ Ultra HD που μεγαλώνει

Επιπλέον των επτά σειρών σε 4K που προσφέρει αυτήν τη στιγμή η Sony, μπορείτε να αποκτήσετε και το νεότερο μοντέλο, την BRAVIA S90, η οποία θα πωλείται στα καταστήματα και θα μπορείτε να την παραγγείλετε απευθείας από τη Sony, από τις αρχές Οκτωβρίου (η δυνατότητα προπαραγγελίας ξεκινάει αμέσως μετά την IFA). Διατίθεται σε μεγέθη 75” και 65”. Η ελαφριά κλίση της οθόνης σάς τυλίγει απαλά σε εξαιρετικές εικόνες 4K, ενώ οι προηγμένες τεχνολογίες εικόνας δίνουν ζωή στην αγαπημένη σας ψυχαγωγία με εκπληκτική καθαρότητα, φωτεινότητα και χρώματα. Ένα νέο σύστημα ηχείων 4,2 καναλιών Multi-angle Live Speaker χρησιμοποιεί με ακρίβεια κατευθυνόμενες ξεχωριστές μονάδες οδήγησης, αγκαλιάζοντάς σας με έναν καθηλωτικό ήχο surround 360°.