Η Sony επέκτεινε σήμερα τη σειρά βιντεοπροβολέων οικιακού κινηματογράφου της με την ανακοίνωση του νέου 4K VPL-VW300ES, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην IFA.

VPL-VW300ES

Ο VPL-VW300ES έρχεται να προστεθεί στη σειρά οικιακού κινηματογράφου 4Κ της Sony, για να φέρει μια πραγματική εμπειρία 4K σε ένα ευρύτερο κοινό. Είναι ο πιο οικονομικός βιντεοπροβολέας για πρωτογενές 4K υλικό στην αγορά, μέχρι σήμερα*, ισάξιος των βραβευμένων βιντεοπροβολέων 4Κ VPL-VW1100ES και VPL-VW500ES της Sony, που αποδίδουν τέσσερεις φορές περισσότερη ανάλυση από ό,τι η Full HD.

Η Sony έχει αδιαμφισβήτητα τη δυνατότητα να προσφέρει συναρπαστική ποιότητα εικόνας μέσω native ανάλυσης 4K (4.096×2.160), χαρίζοντας στο θεατή μια πραγματικά καθηλωτική εμπειρία. Ο VPL-VW300ES χρησιμοποιεί την τεχνολογία πάνελ 4K, SXRDTM, της Sony για να πετύχει εικόνες υψηλής ανάλυσης, χωρίς να πρέπει να συμβιβαστεί μεταξύ βαθιάς αντίθεσης και γρήγορων κινήσεων. Αυτά τα 4K χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με τη χαμηλότερη τιμή, σε σχέση με τους VPL-VW1100ES και VPL-VW500ES, δίνουν στον VPL-VW300ES τη δυνατότητα να φέρει την απόλυτη εμπειρία οικιακού κινηματογράφου της Sony σε ένα ακόμα μεγαλύτερο κοινό.

Ωωωω, τι εικόνα…

Ο VPL-VW300ES ενσωματώνει την αποκλειστική τεχνολογία της Sony, την TRILUMINOSTM, ένα βελτιωμένο σχεδιασμό οπτικής μηχανής, που προσφέρει αναπαραγωγή πλούσιων χρωμάτων, και σε συνδυασμό με τη φωτεινότητα 1.500 lumens του βιντεοπροβολέα, διευρύνει το χρωματικό χώρο για πιο έντονους τόνους και αυξημένη ακρίβεια. Η τεχνολογία Motionflow αποδίδει, επίσης, πιο καθαρές εικόνες, χωρίς θόλωμα, όταν βλέπετε ταινίες με γρήγορη, κινηματογραφική δράση. Ο βιντεοπροβολέας διαθέτει, επίσης, λειτουργία χαμηλού χρόνου αναμονής για gamers και μια σειρά επιλογών ελέγχου για βελτιωμένη δυνατότητα οικιακού αυτοματισμού.

Ο VPL-VW300ES υποστηρίζει τα τελευταία πρότυπα διασύνδεσης μέσω των HDMI 2.0** και HDCP 2.2, βοηθώντας τους χρήστες να απολαύσουν σύγχρονες υπηρεσίες περιεχομένου 4K.

Το μικρό μέγεθος του VPL-VW300ES παρέχει προστιθέμενη ευελιξία στην εγκατάσταση, χάρη στο εμπρόσθιο σύστημα ψύξης. Ο βιντεοπροβολέας διαθέτει φακό με ισχυρό ζουμ 2,06 με μεγάλο εύρος, με τον οποίο δεν χρειάζονται επιπλέον προεκτάσεις πλατφόρμας για τοποθέτηση στο ταβάνι. Ο ενσωματωμένος τρισδιάστατος αναμεταδότης RF τον καθιστά ακόμα πιο εύκολα προσαρμόσιμο με ισχυρό ασύρματο σήμα για ευρύτερη κάλυψη, τρισδιάστατη σταθερότητα και κάλυψη συγχρονισμού.

Ο Thomas Issa, Product Manager για τους Βιντεοπροβολείς οικιακού κινηματογράφου στη Sony Europe, δήλωσε: «Οι καινοτομίες του VPL-VW300ES κάνουν την 4Κ μια πιο προσιτή πραγματικότητα για τους λάτρεις του οικιακού κινηματογράφου. Βλέπουμε μέσα από την αγορά τον πραγματικό ενθουσιασμό για την 4K, η οποία αποδίδει εκπληκτική ποιότητα εικόνας, όπως ακριβώς σκόπευε να μας την παρουσιάσει ο σκηνοθέτης ή ο δημιουργός της. Η Sony είναι η μόνη εταιρεία που μπορεί να φέρει το «φακό μέσα στο καθιστικό» με περιεχόμενο full native 4K, συλλαμβάνοντας τα πάντα, από απίστευτες αθλητικές εκδηλώσεις, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου της FIFA, μέχρι βραβευμένες ταινίες, όπως το Winter Sleep, που απέσπασε το Χρυσό Φοίνικα, φέτος. Ο VPL-VW300ES προσφέρει σε περισσότερους καταναλωτές τη δυνατότητα να ανακαλύψουν αυτήν την πραγματικά καθηλωτική ποιότητα, στην άνεση του σπιτιού τους.»

Ο VPL-VW300ES θα είναι διαθέσιμος σε μαύρο, από τον Οκτώβριο του 2014.