Η μέση αράχνη μπορεί να μεταφέρει οκτώ φορές το βάρος της και να μείνει κολλημένη σε έναν ιστό για ώρες.

The-Amazing-Spider-Man-2-Wallpaper

Και έτσι επιστήμονες στο Harvard Wyss Institute for Biologically Inspired Engineering καλούνται να ετοιμάσουν για την απίστευτη DARPA κάτι που ονομάζουν “Soft Exosuit.”

Μια στολή που θα δίνει “super” αντοχή και θα είναι ελαφριά με έναν low-energy επεξεργαστή και όχι ένα τεράστιο battery pack.

Θα ονομάζεται Soft Exo-suit και θα την φορά ΚΑΤΩ από τη στολή του ο στρατιώτης για να αποφεύγονται τραυματισμοί σε αντίθεση με τη στολή του Tony Stark και τα nano-robot.

Το πρόγραμμα έχει κοστολόγηση $3 εκατομμύρια από τη Defense Advanced Research Projects Agency και το Warrior Web project της και καμία σχέση με το Tactical Assault Light Operator Suit, τη στολή TALOS που ο αμερικανικός Στρατός θέλει το 2018 ή τη Lockheed Martin FORTIS που αναπτύσσει το αμερικανικό Ναυτικό με 30 λίβρες από carbon fiber και αλουμίνιο.

mfc-hulc-photo-01-h

Η άλλη είναι η Lockheed Martin HULC που έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει 200 λίβρες για 20 χιλιόμετρα.

Τέτοια συστήματα ετοιμάζουν και άλλοι βέβαια όπως η Sagawa Electronics από το Tokyo που ετοιμάζει κάτι που ονομάζεται Power Jacket MK3 από το 2013 για ¥12.5 εκατομμύρια (yen).

Στην Κορέα η Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering δοκιμάζει σε εργαζόμενους μια στολή που θα σηκώνει 220 λίβρες την B-Temia και ετοιμάζει κάτι που ονομάζεται τεχνολογία dermoskeletal για να να μην κουράζονται τα γόνατα.

Η ιδέα του Harvard.

warrior-web-award-1