Ήρθε η ώρα για το Nexus 6.

Nexus-Family

Το νεότερο των smartphones της εταιρίας είναι το μεγαλύτερη κινητό Nexus που έχει ρίξει η Google, μεγαλύτερο των iPhone 6 Plus και Galaxy Note 4. Με μια Quad HD οθόνη, Snapdragon 805 επεξεργαστή, 13-megapixel κάμερα πίσω, 2-megapixel μπροστά, μπαταρία 3220 mAh, δύο ηχεία μπροστά και 32 ή 64GB εσωτερική μνήμη.

Βασισμένο σε ένα updated Moto X δεν είναι μόνο το νέο της εταιρίας αλλά και το πρώτο με το λειτουργικό Android 5.0 Lollipop. Τι μας έχει το νέο λειτουργικό;

nexus-player

Τι είναι το Lollipop; το νέο Android L που θα έρθει αρχικά να κουμπώσει στα: Nexus 6 smartphone, Nexus 9 tablet και το Nexus Player streaming media μηχανάκι. Θα το λάβουν δε και τα Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7, Nexus 10 και Google Play Edition στις επόμενες βδομάδες.

Το Lollipop σαν βασική αλλαγή έχει το σχεδιασμό με τις “visual enhancements” και τις αλλαγές στο user interface που η εταιρία ονομάζει Material Design να είναι τα βασικό. Το σύστημα στηρίζεται στις “fluid animations”, έναν πιο καθαρό σχεδιασμό και μια πιο τολμηρή παλέτα από χρώματα όπως και νέο multittasking μενού που δουλεύει και με τη φωνή σου. Ήδη οι αλλαγές φαίνονται στο σχεδιασμό του Google+. Στόχος είναι η ίδια αίσθηση σε tablet, smartphone, home media streamer ή κάτι άλλο.

Το δε Lollipop φέρνει και 5,000 νέα APIs για developers με την εταιρία να πιστεύει πως “songs, photos, apps, and recent searches” θα είναι εύκολα synced σε πολλές Android συσκευές. Νέα και τα χειριστήρια των notification, νέο battery saver mode, multiple user accounts, guest user modes, όπως και μια προστασία από το να κάνεις εύκολα resetting σε factory defaults ώστε να κάνει δύσκολη του δουλειά των κλεφτών.

Το Android 5.0 Lollipop είναι η πιο μεγάλη αλλαγή από τον καιρό του Android since 4.0 Ice Cream Sandwich το 2011.

Εκτός δε από το Nexus 6 η εταιρία έριξε και το νέο της Nexus 9 όπως και ένα streaming media box, το Nexus Player, το πρώτο με Android TV. Το δε tablet είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με την HTC, θα είναι διαθέσιμο σε μαύρο ή άσπρο με επιλογές: 16GB για $399, 32GB για $479 και το LTE-enabled 32GΒ για $599. Δεν έχει microSD. Θα βγει σε 29 χώρες.

Στα χαρακτηριστικά το Nexus 9 έχει οθόνη 8.9-inch QVGA (2048×1536), 4:3, τεχνολογία BoomSound, επεξεργαστή Nvidia Tegra K1 chipset, 2GB RAM ενώ η εταιρία υποστηρίζει πως είναι: “small enough to easily carry around in one hand, yet big enough to work on.”

Nexus 6

google-nexus-6

Nexus 9

nexus-9-tablets02