Να και η επίσημη ανακοίνωση…

A7II_LifeStyle_wSAL70300G2_wMen_ExpApr2016_DSC3450-1200

Η Sony λοιπόν και με την επίσημη ελληνική γραμμή πληροφόρησης μας παρουσιάζει την α7 mark II, την “πρώτη full-frame φωτογραφική μηχανή στον κόσμο με σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων.”

Η Japanική εταιρία λοιπόν κυκλοφορεί την α7 mark II (ILCE-7M2), το καινούργιο μοντέλο της σειράς φωτογραφικών μηχανών με εναλλάξιμους φακούς α7 και την πρώτη φωτογραφική μηχανή στον κόσμο με σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων, που σχεδιάστηκε για full-frame αισθητήρα εικόνας. Και έχουμε άφιξη σε Ευρώπη.

sony_a7_ii_04_0

 

Παρέχει εκπληκτική ποιότητα εικόνων σε μικρό μέγεθος και ελαφριά κατασκευή, ενώ κρατάει όλα τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά της σειράς α7, στην οποία συγκαταλέγεται και η μικρότερη και ελαφρύτερη full-frame φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς (α7R). Ο full-frame αισθητήρας Exmor® CMOS 35 mm με 24,3 ενεργά megapixel κινείται κατά μήκος πέντε αξόνων προς αντιστάθμιση των κραδασμών της μηχανής, και προσφέρει ένα σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας, που ισοδυναμεί με έως 4,5 steps υψηλότερη ταχύτητα κλείστρου για διόρθωση σε φωτογραφίες. Μπορείτε, πλέον, να βγάζετε ευκρινείς φωτογραφίες και βίντεο, κρατώντας  τη φωτογραφική μηχανή στο χέρι, σε συνθήκες όπου άλλοτε θα χρειαζόσασταν τρίποδο. Απολαύστε, σε όλο και περισσότερες περιπτώσεις, όμορφες εικόνες, χάρη στον full-frame αισθητήρα με το εύχρηστο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας. Το εσωτερικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας προσφέρει ευκρινέστερες φωτογραφίες σε όσους χρησιμοποιούν φακούς A-mount με τον προαιρετικό προσαρμογέα φακού.

 

Η πρώτη full frame φωτογραφική μηχανή στον κόσμο με σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων

Αναγνωρίζει και διορθώνει το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής σε πέντε άξονες όταν φωτογραφίζετε ή βιντεοσκοπείτε.Πιο συγκεκριμένα το κούνημα σε γωνία (κινήσεις κάθετης και οριζόντιας περιστροφής), που συμβαίνει συνήθως όταν κάνετε λήψεις με τηλεφακό, το κούνημα κατά μήκος των αξόνων X και Y, που γίνεται αντιληπτό όσο αυξάνεται η μεγέθυνση στη φωτογράφηση και το κούνημα κυκλικής περιστροφής (roll), που επηρεάζει συχνά νυχτερινές λήψεις ή την εγγραφή βίντεο.

 

Ο full-frame αισθητήρας εικόνας μετακινείται για να αντισταθμίσει αυτούς τους κραδασμούς της φωτογραφικής μηχανής. Όσον αφορά στις φωτογραφίες, η σταθεροποίηση ισούται με έως 4,5 steps πιο γρήγορη ταχύτητα κλείστρου για διόρθωση.

 

Το σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων είναι ιδανικό για τους φακούς Α-Mount TM

Οι λήψεις χαμηλού φωτισμού με τη φωτογραφική μηχανή σε χαμηλότερη ταχύτητα κλείστρου είναι πλέον εφικτές και παρέχουν μεγαλύτερη δημιουργικότητα και ευκινησία, χωρίς να χρειάζεστε τρίποδο. Το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας, που βρίσκεται μέσα στο σώμα της φωτογραφικής μηχανής, είναι αποτελεσματικό ακόμα και σε συνδυασμό με φακούς E-mount, που δεν διαθέτουν σύστημα σταθεροποίησης εικόνας Optical SteadyShot (OSS). Αλλά και στους φακούς A-mount (χρησιμοποιώντας έναν προαιρετικό προσαρμογέα σύνδεσης, όπως τον LA-EA4 ή τον LA-EA3), οι κραδασμοί της μηχανής αντισταθμίζονται σε πέντε άξονες μέσα στο σώμα της μηχανής. Οι χρήστες μπορούν να εκμεταλλευτούν την όμορφη απόδοση των φακών α με την α7 II.

A7II_LifeStyle_TILTLCD_DSC3978-1200

 

Επαληθεύστε τα αποτελέσματα της οπτικής σταθεροποίησης με τη λειτουργία live view

Παρακολουθήστε τη διορθωμένη εικόνα σε πραγματικό χρόνο στην LCD οθόνη της μηχανής ή στο OLED σκόπευτρο, ενώ παράλληλα μπορείτε να καδράρετε και να εστιάσετε με κάθε λεπτομέρεια, ακόμα και όταν χρησιμοποιείτε τηλεφακό ή φακό macro.

 

Γρήγορη, ακριβής αυτόματη εστίαση με Fast Hybrid AF

Ευρεία κάλυψη αυτόματης εστίασης με τη χρήση αισθητήρα αυτόματης εστίασης 117 σημείων με εστιακό πεδίο και ανίχνευση φάσης (σε συνδυασμό με τα 25 σημεία αυτόματης εστίασης με ανίχνευση αντίθεσης)

Ο αισθητήρας αυτόματης εστίασης 117 σημείων με εστιακό πεδίο και ανίχνευση φάσης και τα 25 σημεία αυτόματης εστίασης με ανίχνευση αντίθεσης καλύπτουν μια μεγάλη περιοχή της οθόνης. Χάρη στην αυμόταμη εστίαση ανίχνευσης φάσης, η πεντακάθαρη εστίαση κινούμενων θεμάτων γίνεται πιο εύκολη από ποτέ.

sony_a7_ii_10_0

 

Ταχύτερη απόκριση της αυτόματης εστίασης κατά 30%

Χρησιμοποιεί έναν προηγμένο αλγόριθμο για να ανιχνεύει τη θέση του θέματος, ενεργοποιώντας τη βέλτιστη μονάδα οδήγησης φακού. Χάρη στο νέο αλγόριθμο η αυτόματιη εστίαση είναι 30% πιο γρήγορη από ότι σε προηγούμενα μοντέλα της σειράς α7.

 

Η δυνατότητα παρακολούθησης είναι 1,5 φορά μεγαλύτερη από προηγούμενα μοντέλα με τον βελτιωμένο αλγόριθμο πρόβλεψης της κίνησης

Ένας πρωτότυπος αλγόριθμος της Sony, για την πρόβλεψη των κινούμενων σωμάτων, αυξάνει την απόδοση στην παρακολούθηση του θέματος και την πρόβλεψη της επόμενης κίνησής του, κατά 1,5 φορά. Επιπλέον, η αυτόματη εστίαση (AF) και η αυτόματη έκθεση (AE) εξακολουθούν να παρακολουθούν το θέμα σε συνεχείς λήψεις υψηλής ταχύτητας (μέχρι 5 fps), ώστε να μην χαθεί ούτε η πιο ξαφνική κίνηση ή έκφραση του θέματός σας. Εν τέλει, η εξαιρετικά βελτιωμένη δυνατότητα παρακολούθησης και η σύλληψη του θέματος έχουν καταστεί δυνατές, χάρη στις εξελίξεις στην τεχνολογία ανάλυσης εικόνας με τη λειτουργία Lock-on AF, ένα χαρακτηριστικό, το οποίο αναβαθμίζει την εστίαση πάνω στο θέμα, ανάλογα με το μέγεθός του.

 

Ανώτερη ποιοτικά εικόνα και πλούσιες λειτουργίες εγγραφής βίντεο με τον full-frame αισθητήρα και τον επεξεργαστή εικόνας BIONZ X

Full-frame αισθητήρας Exmor CMOS 35 mm για υψηλή ανάλυση και ευαισθησία, με ελάχιστο ψηφιακό θόρυβο

Η α7 mark ii διαθέτει έναν full-frame αισθητήρα εικόνας Exmor CMOS με 24,3 ενεργά megapixelsΗ υψηλή ανάλυση και τα μεγαλύτερα pixels βελτιώνουν την ευαισθησία και μειώνουν το θόρυβο της εικόνας, για να αποκαλυφθεί το πλήρες δυναμικό της οπτικής απόδοσης του φακού. Οι εικόνες αποδίδονται όμορφα και τα εφέ αποεστίασης φόντου, που επιτυγχάνονται μόνο με την χρήση full-frame αισθητήρων, είναι πλέον πραγματικότητα.

 

Επεξεργαστής BIONZ X για εξαιρετικές λεπτομέρειες, φυσικές υφές και μείωση του ψηφιακού θορύβου

Διαθέτει έναν προηγμένο επεξεργαστή εικόνας BIONZ X. Η γρήγορη επεξεργασία, που οφείλεται στον BIONZ X, βελτιώνει τις εικόνες με πολλούς τρόπους: μέσω της «τεχνολογίας αναπαραγωγής λεπτομερειών», η οποία αναπαράγει υφές που μοιάζουν φυσικές ακόμα και στις μικρές λεπτομέρειες της εικόνας, μέσω της «τεχνολογίας μείωσης της περίθλασης», η οποία εμποδίζει την απώλεια των λεπτομερειών όταν μειώνεται το διάφραγμα, και μέσω της «μείωσης ψηφιακού θορύβου σε συγκεκριμένες περιοχές», η οποία ρίχνει κατά πολύ το ψηφιακό θόρυβο, ενώ παράλληλα διατηρεί εκπληκτικές λεπτομέρειες  στην υφή των αντικειμένων , ακόμα και σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό, όπως οι νυχτερινές λήψεις και τα εσωτερικά πλάνα.

A7II_wFE2470Z_cover_image_02-1200

 

Υποστηρίζει την εγγραφή υψηλής ταχύτητας bit σε φορμά XAVC-S

Εκτός από AVCHD Έκδ. 2.0 Full HD (1920×1080) 60p (50p)/60i (50i)/24p, η φωτογραφική μηχανή εγγράφει και σε XAVC-S, ένα καταναλωτικό φορμά που προέκυψε από το επαγγελματικό φορμά XAVC®. Χάρη σε αυτό, η Full HD ποιότητα βίντεο σε υψηλή ταχύτητα bit 50 Mbps είναι εξαιρετική. Χρησιμοποιείται, επίσης, συμπίεση Long GOP, η οποία στοχεύει στις διαφορές των κάδρων, καθώς και codec για βίντεο MPEG-4 AVC/H.264. Όσον αφορά στην εγγραφή ήχου, χρησιμοποιείται το Linear PCM, ενώ τα αρχεία αποθηκεύονται σε φορμά MP4.

 

Εγγραφή βίντεο με πολλά χαρακτηριστικά που ταιριάζει σε επαγγελματίες

Χάρη στα προφίλ εικόνας, μπορείτε εύκολα να ρυθμίσετε τον τόνο, μέσα από τη μηχανή. Η α7 mark II υποστηρίζει, επίσης, τη λειτουργία gamma S-Log2 η οποία διατηρεί ένα ευρύ δυναμικό εύρος, καθώς και την λειτουργία εύρους  S-Gamut. Μεταξύ των πλούσιων χαρακτηριστικών της, περιλαμβάνονται και τα Time Code/User Bit (ιδιαίτερα χρήσιμο στην επεξεργασία), Rec Control (για συγχρονισμένη εγγραφή με συμβατούς εξωτερικούς εγγραφείς), προβολή/ρυθμίσεις σήμανσης και διπλή εγγραφή βίντεο.

 

Βελτιωμένη χρήση και αξιοπιστία

Τελειοποιημένη χρηστικότητα

Το σχήμα και το ύψος της λαβής, σάς βοηθούν να κρατάτε τη μηχανή σταθερή, ακόμα και όταν τη χρησιμοποιείτε με μεγάλο τηλεφακό. Το κουμπί του κλείστρου μετακινήθηκε προς τα εμπρός, σε μια θέση που είναι πιο φυσική για το χρήστη. Σε συνδυασμό με το μεγάλο μέγεθός της λαβής (grip), το κουμπί του κλείστρου, συμβάλει στη μείωση του κουνήματος της μηχανής. Κατά το σχεδιασμό της φωτογραφικής μηχανής η άνεση και η ευκολία στις λήψεις ήταν πρώτη μας προτεραιότητα. Μπορείτε να ορίσετε οποιεσδήποτε από τις 56 λειτουργίες της στα δέκα κουμπιά της ανάλογα με αυτό που σας βολεύει.

Η οθόνη White MagicTM LCD με κλίση παρέχει εξαιρετική ορατότητα ακόμα και κάτω από το έντονο φως του ήλιου.

 

Ευκρινές σκόπευτρο XGA OLED Tru-Finder™ υψηλής αντίθεσης για ακριβή προεπισκόπηση

Το σκόπευτρο XGA OLED Tru-Finder, με ανάλυση ισοδύναμη με 2,36 εκατ. dot και υψηλή αντίθεση, παρέχει πιστή αναπαραγωγή των ρυθμίσεων προσαρμογής, ακριβή εστίαση με μεγεθυμένη προβολή ή χαρακτηριστικά peaking και εφέ αποεστίασης φόντου. Χάρη στο σκόπευτρο, μπορείτε, επίσης, να βλέπετε με καθαρότητα προηγούμενες λήψεις σας. Η φωτογραφική μηχανή είναι πλήρως συμβατή με φορμά APS-C, έχοντας ως αποτέλεσμα να μπορείτε να έχετε πλήρη συμβατότητα ακόμα και με φακούς φορμά APS-C.

 

00

Αξιοπιστία που μπορούν να εκτιμήσουν οι επαγγελματίες

Η κατασκευή του επάνω μέρους, του μπροστά καλύμματος και των εσωτερικών δομών από γερό κράμα μαγνησίου διασφαλίζει ότι η φωτογραφική μηχανή είναι ανθεκτική και ελαφριά. Η στιβαρή δομή προσάρτησης μπορεί εύκολα να υποδεχτεί μεγάλους τηλεφακούς, βαριούς φακούς βίντεο και πολλούς άλλους.

 

Τα βασικά κουμπιά και οι δακτύλιοι προστατεύονται από την υγρασία και τη σκόνη, ενώ η κατασκευή διπλής επίστρωσης των καλυμμάτων των μέσων αποθήκευσης και των θυρών αλλά και των ενώσεων στο σώμα της μηχανής, παρέχουν μεγαλύτερη αντοχή στην υγρασία και ανθεκτικότητα στη σκόνη. Με άλλα λόγια, αυτή η φωτογραφική μηχανή έχει σχεδιαστεί για φωτογράφους που φωτογραφίζουν σε  δύσκολες συνθήκες και δεν θα χρειάζεται πια να ανησυχούν για την ασφάλεια της μηχανής τους.

 

Γρήγορη εκκίνηση, ταχύτερη κατά 40%iv

Η φωτογραφική μηχανή είναι έτοιμη για επαναλειτουργία, αφού την έχετε απενεργοποιήσει, σε λιγότερο χρόνο, από τα άλλα μοντέλα της σειράς α7 (κατά 40%).

 

Διαθέτει Wi-Fi και NFC για συνδεσιμότητα με κινητές συσκευές και υποστηρίζει τις εφαρμογές PlayMemories, χάρη στις οποίες η φωτογραφική μηχανή, μπορεί να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο

  • Wi-Fi και NFC για σύνδεση με smartphones και Tablets
  • Χαρακτηριστικά που μπορούν να διευρυνθούν με τις εφαρμογές PlayMemories

 

 

Αξεσουάρ

Κάθετη λαβή VG-C2EM για την α7 II

Η κάθετη λαβή μπαταρίας που σχεδιάστηκε ειδικά για την α7 II, βελτιώνει τη σταθερότητα και τον έλεγχο της μηχανής σε οριζόντιες και κάθετες λήψεις. Μπορεί να δεχθεί μέχρι δυο επαναφορτιζόμενες μπαταρίες NP-FW50 (δεν περιλαμβάνονται) για μεγαλύτερη διάρκεια στις λήψεις. Διαθέτει κατασκευή ιδιαίτερα αξιόπιστη στο νερό και είναι ανθεκτική στη σκόνη.

Συμβατά μοντέλα: α7 II

 

 

Μαλακή θήκη μεταφοράς LCS-ELCB για την α7 II

Η θήκη για την α7 II αποτελείται από δυο μέρη, τη δερμάτινη θήκη για το σώμα της μηχανής και ένα κάλυμμα για φακό. Μπορείτε να αφαιρέσετε τη μπαταρία και την κάρτα μνήμης, χωρίς να βγάλετε τη μηχανή από τη θήκη. Μπορείτε, επίσης, να φτάσετε τις θύρες NFC/USB όσο βρίσκεται στη θήκη της.

Συμβατά μοντέλα: α7 II

 

Προσοφθάλμιο FDA-EP15

Απαλό προσοφθάλμιο για απόλυτη άνεση.

Συμβατά μοντέλα: α7 II, α7S, α7R, α7

 

Εναλλάξιμοι φακοί α [A-mount]

70-300mm F4.5-5.6 G SSM II (SAL70300G2)

Τηλεφακός ζουμ που φέρνει το θέμα σας σε ευκρινή εστίαση, ενώ παράλληλα δημιουργεί το όμορφο εφέ αποεστίασης φόντου, για το οποίο είναι γνωστοί οι φακοί G. Ιδανικός για φωτογραφίσεις σπορ εξωτερικών χώρων και άγριας φύσης, αλλά και για μικρής εμβέλειας λήψεις από 1,2 μέτρα. Είναι, επίσης, κατάλληλος για πορτρέτα και λήψεις με τηλεφακό macro, όπως τις φωτογραφίες λουλουδιών.

  • Επικάλυψη Nano AR, που μειώνει το φαινόμενο αναλαμπών και ειδώλων από αντανακλάσεις εντός του φακού και βελτιώνει την απόδοση.
  • 4 φορές, περίπου, ταχύτερη παρακολούθηση αυτόματης εστίασης από τον SAL70300G.
  • Σχεδιασμός για αντοχή στην υγρασία και τη σκόνη.

 

Η α7 II θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από τον Ιανουάριο 2015.

 

– Τέλος –

 

 

Τεχνικές προδιαγραφές της α7 II (ILCE-7M2)

Φακοί E-mount
Αισθητήρας εικόνας Πλήρες κάδρο 35mm (35,8 x 23,9 χλστ.), Αισθητήρας Exmor CMOS
Αριθμός pixel (ενεργών) Περίπου 24,3 megapixels
Φορμά εγγραφής Φωτογραφίες JPEG (DCF Έκδ. 2.0, Exif Ver. 2,3, πληροί τη γραμμή βάσης MPF), RAW (φορμά Sony ARW 2,3)
Ταινίες XAVC S / Φορμά AVCHD συμβατό με Έκδ. 2,0 / MP4
Λειτουργίες ταινίας Προφίλ εικόνας Picture Profile (Off/1-7, Black Level, Gamma (Movie, Still, Cine1-4, ITU709, ITU709 [800%], S-Log2), Black Gamma, Knee, Color Mode, Saturation, Color Phase, Color Depth, Detail, Copy, Reset)
Άλλα Time Code/User Bit, Rec Control, Auto Slow Shutter, Dual Video Rec, Marker Setting
Καθαρή έξοδος HDMI 1920 x 1080 (60p (50p) / 60i (50i) / 24p)
YCbCr 4:2:2 8bit/RGB 8bit
Μέσα αποθήκευσης Κάρτες μνήμης Memory Stick PRO Duo, Memory Stick PRO-HG Duo, Memory Stick XC-HG Duo, SD, SDHC, (συμβατή με UHS-I), SDXC (συμβατή με UHS-I)
Σύστημα εστίασης Τύπος Υβριδικό σύστημα Fast Hybrid AF (αυτόματη εστίαση με ανίχνευση φάσης/αυτόματη εστίαση με ανίχνευση αντίθεσης)
Σημεία εστίασης Full frame: 117 σημεία (αυτόματη εστίαση με ανίχνευση φάσης) / APS-C: 99 σημεία (αυτόματη εστίαση με ανίχνευση φάσης) / 25 σημεία (αυτόματη εστίαση με ανίχνευση αντίθεσης)
Εύρος ευαισθησίας -1 έως 20 EV (ισοδύναμο σε ISO 100, με φακό F2.0)
Έλεγχος έκθεσης Τύπος μέτρησης Πολυζωνική φωτομέτρηση 1200 ζωνών
Ευαισθησία ISO (Συνιστώμενος δείκτης έκθεσης) Φωτογραφίες: ISO 100-25600 (επεκτάσιμο σε ISO 50/64/80), AUTO (ISO 100-6400, επιλέξιμο το χαμηλότερο και το υψηλότερο όριο), Multi Frame NR (επεκτάσιμο μέχρι ISO 51200)Ταινίες: ισοδύναμο ISO 200-25600, AUTO (ISO 200-6400)
Κλείστρο Ταχύτητα κλείστρου Φωτογραφίες: 1/8000 σε 30 δευτ., Bulb,Ταινίες: 1/8000 σε 1 δευτ., Bulb,
Εμπρόσθια ηλεκτρονική κουρτίνα κλείστρου Ναι (ON/OFF)
SteadyShot INSIDE (σύστημα σταθεροποίησης εικόνας) Μηχανισμός μετατόπισης αισθητήρα εικόνας με αντιστάθμιση σε 5 άξονες (Η αντιστάθμιση εξαρτάται από τις προδιαγραφές του φακού)
4,5 steps (Βάσει των προτύπων της CIPA. Κινήσεις κάθετης/οριζόντιας περιστροφής μόνο. Με φακό Sonnar T* FE 55mm F1.8 ZA. Απενεργοποιημένη η μακρά έκθεση μείωσης ψηφιακού θορύβου.)
Μονάδα οδήγησης Λειτουργία Continuous shooting*1 Hi: Μέγιστο 5fps (κατά προσέγγιση) Low: Μέγιστο 2,5fps (κατά προσέγγιση)
No. Αριθμός εγγράψιμων καρέ*1 (περίπου)  Λειτουργία Continuous shooting Hi: 77 καρέ/25 καρέ (RAW)
Σκόπευτρο Τύπος Ηλεκτρονικό σκόπευτρο (XGA OLED Tru-Finder)
Συνολικός αριθμός κουκίδων (dots) 2.359.296 dot
Κάλυψη πεδίου 100%
Μεγέθυνση Περίπου 0,71 x (με φακό 50mm στο άπειρο, διόπτρα -1m-1)
Οθόνη LCD Τύπος 7,5 εκ. (τύπου 3,0) μονάδα οδήγησης TFT
Συνολικός αριθμός κουκίδων (dots) 1.228.800 dot
Ρυθμιζόμενη γωνία Προς τα επάνω 107 μοίρες, περίπου, προς τα κάτω 41 μοίρες, περίπου
Ήχος Μικρόφωνο Ενσωματωμένο στερεοφωνικό μικρόφωνο
Ηχείο Ενσωματωμένο, μονοφωνικό
Διασύνδεση Multi interface shoe, HDMI micro connector (Type-D), Τερματικό μικροφώνου (3,5 χλστ. στερεοφωνικό βύσμα mini), Τερματικό ακουστικών (3,5 χλστ. στερεοφωνικό βύσμα mini), Τερματικό Multi / Micro USB
Ασύρματο LAN (ενσωματωμένο) Συμβατό με Wi-Fi, IEEE 802.11b/g/n(2,4 GHz band)
NFC Συμβατό με NFC Forum τύπου 3 Tag
Εφαρμογές PlayMemories Camera Ναι
Μπαταρία Επαναφορτιζόμενη μπαταρία NP-FW50
Βάρος Κατά προσέγγιση 599 γρ. (με τη μπαταρία και το Memory Stick PRO Duo), κατά προσέγγιση 566 γρ. (μόνο το σώμα)
Διαστάσεις(Π x Υ x Β) Περίπου 126,9 x 95,7 x 6,4 χλστ.
Θερμοκρασία λειτουργίας 0-40℃