Μια επετειακή, υπέροχη κονσόλα και η ιδέα τη Sony Computer Entertainment Europe να δωριστεί στο bazaar…

PS 20th Anniversary & ActionAid_A

Σε εορταστικό κλίμα, η Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) μέσω της Sony Hellas προσέφερε στην Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) ActionAid τη συλλεκτική επετειακή κονσόλα, “PlayStation®4(PS4™) 20th Anniversary Edition”, μια ειδική έκδοση του PS4 που δημιουργήθηκε τιμώντας την εικοστή επέτειο από την κυκλοφορία του πρώτου PlayStation (PS), στις 3 Δεκεμβρίου 1994. Η κονσόλα δημοπρατήθηκε από την ActionAid, κατά τη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου bazaar «One Pretty Thing» της οργάνωσης.

PS 20th Anniversary & ActionAid

Το “PlayStation®4(PS4™) 20th Anniversary Edition” κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο σε 12.300 τεμάχια παγκοσμίως, ένας αριθμός που παραπέμπει στην ημερομηνία του αρχικού λανσαρίσματος του αυθεντικού PlayStation. Στην Ελλάδα ήρθαν ελάχιστα κομμάτια τα οποία δεν θα διατεθούν προς πώληση αλλά θα διοχετευθούν για την ενίσχυση φιλανθρωπικών.

PS4_20_06

PS4_20_10

DS4_20_01_Front

PS4_20_13

20 2

20

Το πρώτο σύστημα PlayStation γνώρισε ευρεία αναγνώριση για τις επαναστατικές τεχνολογίες που ενσωμάτωνε, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας επεξεργασίας 3D γραφικών υψηλής ευκρίνειας σε πραγματικό χρόνο, κάτι πρωτοφανές για οικιακές κονσόλες, αλλά και για τη συναρπαστική συλλογή παιχνιδιών που το συνόδευε. Το PlayStation σήμανε μια επανάσταση για τη βιομηχανία και έγινε η πρώτη οικιακή κονσόλα στην ιστορία που ξεπέρασε το ορόσημο των 100 εκατομμυρίων τεμαχίων σε αθροιστικές παγκόσμιες πωλήσεις*1. Η πρώτη έκδοση του PlayStation ενσωμάτωνε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και προσέφερε ανεπανάληπτες gaming εμπειρίες σε χρήστες ανά τον κόσμο. Η κληρονομιά αυτή διατηρήθηκε ζώντανη σε όλες τις πλατφόρμες του PlayStation έκτοτε.Η SCE θα συνεχίσει να επεκτείνει την πλατφόρμα του PlayStation, προκειμένου να προσφέρει εμπειρίες ψυχαγωγίας εφικτές μόνο στο PlayStation, εγκαθιστώντας το ως «κορυφαίο προορισμό» για gamers από όλο τον πλανήτη.