Μας αρέσει αυτή η επιστροφή που καλού ήχου…

NWZZX2

  • Υπέροχος ήχος υψηλής ανάλυσης από το Walkman® με ενισχυτή S-Master HX και το χαρακτηριστικό DSEE HX
  • Αναβαθμισμένη διαδρομή ηχητικού σήματος και στάδια τροφοδοσίας με πρώτης τάξεως στοιχεία
  • LDAC για υψηλής ποιότητας ασύρματη ακρόαση μέσω Bluetooth®
  • Μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, έως 60 ώρες και χωρητικότητα 128 GB, με δυνατότητα επέκτασης, για να αποθηκεύσετε τη μουσική συλλογή σας σε ήχο υψηλής ανάλυσης
  • Πολυτελής σχεδιασμός με σώμα από ατόφιο αλουμίνιο

Η θρυλική οικογένεια των Walkman® της Sony απέκτησε μια νέα ναυαρχίδα, μία συσκευή ειδικά κατασκευασμένη για τους λάτρεις της μουσικής. Το Walkman® NW-ZX2 βάζει το εξαιρετικό μουσικό ραφινάρισμα του ήχου υψηλής ανάλυσης μέσα στην τσέπη σας, και σας μεταφέρει πέρα από την ποιότητα των CD για μια απαράμιλλη ακουστική εμπειρία, όσο θα μετακινείστε.

Sony-Walkman-NWZ-ZX2

 

Η μετατροπή του αναλογικού ήχου σε ψηφιακά φορμά, όπως το CD και το MP3, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την καθαρότητα του αρχικού ήχου. Ο ήχος υψηλής ανάλυσης διατηρεί πολλές περισσότερες λεπτομέρειες κατά τη μετατροπή του αναλογικού σήματος σε ψηφιακό και χαρίζει μια πιο αυθεντική και συναισθηματική μουσική εμπειρία.

 

Το κομψό Walkman® NW-ZX2 σάς προσφέρει ήχο, ο οποίος συλλαμβάνει και την παραμικρή απόχρωση της αρχικής δημιουργίας του καλλιτέχνη, χάρη στις σχολαστικές βελτιώσεις που έγιναν στο σχεδιασμό του.

 

Ο ψηφιακός ενισχυτής S-Master HX της Sony επεξεργάζεται το ακουστικό σήμα αποκλειστικά ψηφιακά και υποστηρίζει πεντακάθαρη αναπαραγωγή ήχου υψηλής ανάλυσης. Αυτή η προηγμένη τεχνολογία επεξεργάζεται με ακρίβεια μαζικά δεδομένα ήχου, μεγάλου εύρους ζώνης, ενώ, ταυτόχρονα, ελαχιστοποιεί το θόρυβο και τις αλλοιώσεις.

 

Η επεξεργασία με το ισχυρό χαρακτηριστικό DSEE HX αναπαράγει σημαντικές μουσικές πληροφορίες υψηλής συχνότητας, που χάνονται στα συμπιεσμένα αρχεία ήχου. Οι πηγές ήχου CD και MP3 αναβαθμίζονται και επεκτείνουν τη συχνότητα δειγματοληψίας και το bit-depth πέρα από τις αρχικές τιμές τους, σε ποιότητα που φτάνει την υψηλή ανάλυση (αντιστοιχεί σε ήχο 192 kHz/24-bit). Με πολλές μουσικές λεπτομέρειες για να απολαύσετε, θα νιώσετε σαν να βρίσκεστε, πραγματικά, στο στούντιο ηχογράφησης ή στην αίθουσα συναυλιών.

nw_zx2

 

Το επόμενης γενιάς Walkman® NW-ZX2 διαθέτει εκείνα τα χαρακτηριστικά που λατρεύουν οι λάτρεις της υψηλής ποιότητας ήχου και τα οποία είναι εμφανή από το πρώτο άγγιγμα. Το πλαίσιο της συσκευής είναι κατασκευασμένο από κράμα ατόφιου αλουμινίου και είναι εξαιρετικά άκαμπτο, ενώ στο εσωτερικό του χρησιμοποιήθηκε επιχρυσωμένη επίστρωση χαλκού, η οποία μειώνει την αντίσταση του ηλεκτρισμού, και συμβάλλει στην συνολική ποιότητα του ήχου.

 

Οι βελτιώσεις που έχει υποστεί εσωτερικά ο σχεδιασμός του Walkman® NW-ZX2 είναι τόσο εντυπωσιακές, που ξεσηκώνουν όσους πραγματικά λατρεύουν την υψηλή ποιότητα ήχου. Μεταξύ των σημαντικών βελτιώσεων στη τροφοδοσία του ρεύματος της συσκευής συγκαταλέγεται και ένας ηλεκτρικός πυκνωτής διπλής επίστρωσης, ο οποίος ομαλοποιεί τις πτώσεις της τάσης. Επτά, πολύ μεγάλοι πυκνωτές ‘OS-CON’, διατηρούν την εξαιρετική συχνότητα απόκρισης και ελαχιστοποιούν το θόρυβο στο στάδιο της εξόδου.

Κάθε στάδιο της διαδρομής του ήχου αναβαθμίζεται, χάρη στην εκτεταμένη χρήση μιας πυκνής στρώσης PCB (πολυχλωριωμένα διφαινύλια) με επίστρωση χαλκού, καλωδίων OFC (χαλκός χωρίς οξυγόνο) και υψηλής καθαρότητας κασσιτεροκόλλησης, χωρίς μόλυβδο. Η συνολική ποιότητα του ήχου βελτιώνεται περαιτέρω με τη χρήση προσεκτικά επιλεγμένων στοιχείων, όπως πηνία, αντιστάτες τύπου MELF και πυκνωτές φιλμ με υψηλής ποιότητας χαρακτηριστικά ήχου.

 

Η μία πηγή ψηφιακού ρολογιού αντικαθίσταται από δυο, με αποκλειστικούς ταλαντωτές κρυστάλλων για 44,1/88,2/176,4 kHz (CD/DSD) και πηγές 48/96/192 kHz, αντίστοιχα. Όποιο μουσικό αρχείο ή φορμά, κι αν ακούτε, σίγουρα θα απολαύσετε την επιπλέον καθαρότητα και τη διαφάνεια με το βελτιωμένο στερεοφωνικό διαχωρισμό.

 

Το NW-ZX2 είναι το πρώτο Walkman® που υποστηρίζει το αποτελεσματικό codec LDAC. Αυτή η νέα τεχνολογία ήχου από τη Sony σάς δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνετε υψηλής ποιότητας ήχο ασύρματα, μέσω Bluetooth®. Το LDAC συμβάλει στην αποτελεσματικότερη μετάδοση δεδομένων – τρεις φορές πιο αποδοτική από τις προηγούμενες συνδέσεις μέσω Bluetooth® – και σας προσφέρει μια βελτιωμένη ασύρματη εμπειρία ακρόασης για τη μουσική σας. Η σύζευξη με ένα άγγιγμα με NFC διευκολύνει την άμεση και χωρίς κόπο ασύρματη σύνδεση μεταξύ του Walkman® και άλλων συσκευών.

 

Οι λάτρεις της μουσικής θα εκτιμήσουν το μεγάλο αποθηκευτικό χώρο 128 GB, που χωράει ολόκληρη τη μουσική συλλογή τους σε ήχο υψηλής ανάλυσης. Με δυνατότητα επέκτασης στα 256 GB (με προαιρετική κάρτα μνήμης microSD), υπάρχει αρκετός χώρος για περισσότερα από 1700 τραγούδια, αποθηκευμένα ως αρχεία ήχου υψηλής ανάλυσης (150MB/τραγούδι). Επιπλέον, έχει μεγαλώσει και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, χάρη στη μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία λιθίου-ιόντος, η οποία αυξάνει το χρόνο αναπαραγωγής στις 60 ώρες (αρχεία MP3) με μία και μόνο φόρτιση.

 

Η συμβατότητα Wi-Fi διπλής μπάντας (2,4/5 GHz) σας δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνετε μουσική υψηλής ανάλυσης, την οποία έχετε αποθηκεύσει στο οικιακό σας δίκτυο DLNA, χωρίς ηλεκτρικές παρεμβάσεις. Η συσκευή υποστηρίζει, επίσης, μια λειτουργία σύνδεσης ήχου, μέσω USB, για άμεση ψηφιακή σύνδεση, χωρίς τρέμουλο φάσης (jitter) με φορητούς ενισχυτές ακουστικών και USB DAC.

Το νέο Walkman® NW-ZX2 με ήχο υψηλής ανάλυσης, από τη Sony, θα είναι διαθέσιμο στην αγορά από την Άνοιξη του 2015.

 

Τεχνικές προδιαγραφές του NW-ZX2
Χωρητικότητα μνήμης 128 GB
Εξωτερική μνήμη microSD (δεν περιλαμβάνεται η κάρτα)
Βασικά χαρακτηριστικά Αναπαραγωγή ήχου υψηλής ανάλυσης, Ψηφιακός ενισχυτής S-Master HX, DSEE HX (Digital Sound Enhancement Engine), Λειτουργία ClearAudio+, Clear Bass, Αντισταθμιστής, VPT, Ακρόαση one-touch μέσω της τεχνολογίας σύνδεσης NFC και Bluetooth®
Συμβατά φορμά ήχου MP3, WMA1, FLAC (192KHz/24bit), Linear PCM (192KHz/24bit), WAV (192KHz/24bit), AAC-LC2, HE-AAC, Apple Lossless (192KHz/24bit), AIFF (192KHz/24bit), DSD (2,8MHz, 5,6MHz)
*1: Αρχεία WMA, που προστατεύονται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων, δεν είναι δυνατόν να αναπαραχθούν.

*2: Αρχεία AAC-LC, που προστατεύονται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων, δεν είναι δυνατόν να αναπαραχθούν

Διάρκεια μπαταρίας MP3: 60 ώρες*

*(MP3 128kbps)

Ήχος υψηλής ανάλυσης: 33 ώρες

*(FLAC 192kHz/24bit)

Χρόνος φόρτισης 4,5 ώρες, κατά προσέγγιση
Πλατφόρμα λειτουργίας Android™ 4.2
Οθόνη Οθόνη TRILUMINOS 4” για κινητές συσκευές FWVGA (854×480)
Λειτουργία επικοινωνίας Wi-Fi (IEEE 802.11b/g/n/a)
Bluetooth® Bluetooth® (A2DP/AVRCP/OPP/HID/SPP)

Υποστηριζόμενο Codec: SBC/LDAC

NFC Ναι
Εφαρμογές που περιλαμβάνονται Media Go (για Windows), Content Transfer for Mac (για Mac OS)
Διαστάσεις 65,1 x 131,2 x 18,5 χλστ. (ΠxΥxΒ, χωρίς τα προεξέχοντα μέρη)
Μάζα Βάρος: Περίπου 235 γρ.
Αξεσουάρ Καλώδιο USB, δερμάτινη θήκη μεταφοράς, πλαίσιο (Τα ακουστικά δεν περιλαμβάνονται)