Και επισήμως όλα τα data…

Dubai_Before_Lift_SONY_X1000

Στις 14 Μαρτίου 2015, η μη κερδοσκοπική οργάνωση FREEDOM έσπασε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ, για την επιτυχημένη πτήση του Αετού Darshan, ο οποίος «φορώντας» μια Sony Action Cam πέταξε από την κορυφή του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο, του Burj Khalifa στο Dubai.

Dubai_Darshan_Lift2_SONY

Χρησιμοποιώντας την Sony Action Cam Mini HDR-AZ1, μια από τις μικρότερες action κάμερες του κόσμου, με τεχνολογία τελευταίας γενιάς, η πτήση κατέγραψε το τοπίο από την μοναδική οπτική του αετού, συλλαμβάνοντας μαγευτικό υλικό.

Η πτήση του Αυτοκρατορικού Αετού, που εκπαιδεύτηκε από τον επικεφαλής της FREEDOM Jacques Olivier Travers, από την κορυφή του Burj Khalifa που βρίσκεται στα 829,8 μέτρα, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, ενώ δημιουργεί ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ, αυτό της πτήσης πτηνού από το υψηλότερο κτίριο που έχει κατασκευαστεί από άνθρωπο στον κόσμο.

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση FREEDOM, σε συνεργασία με τη SOS (Save Our Species) και την UNESCO επιδιώκουν την ευαισθητοποίηση του κοινού, στον αγώνα για την προστασία της άγριας ζωής που βρίσκεται σε κίνδυνο, όπως καταγράφεται και από την Κόκκινη Λίστα Απειλούμενων Ειδών της IUCN.

Ο Darshan ο Αετός, που έθεσε το νέο παγκόσμιο ρεκόρ, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα και λαμπρός πρεσβευτής απειλούμενου είδους, που έχει επανεισαχθεί επαρκώς στο φυσικό του περιβάλλον, μέσω των παγκόσμιων προγραμμάτων αποκατάστασης, τα οποία έχουν σώσει τον Αυτοκρατορικό Αετό από την Κόκκινη Λίστα Απειλούμενων Ειδών της IUCN και συνεπώς από την εξαφάνιση.

Οι Αετοί της FREEDOM, έχουν πραγματοποιήσει πτήσεις από ποικίλα μνημεία της Ευρώπης, όπως ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο και ο Πύργος του Eiffel (301 μέτρα), ενώ οι εικόνες που έχουν καταγραφεί από τις πτήσεις αυτές, αποτελούν τις εικόνες ζώων με την μεγαλύτερη προβολή στο διαδίκτυο για το 2013-2014.

Η Sony και η FREEDOM

Dubai_Mid_Way_SONY_X1000

Dubai_Darshan_Lift3_SONY

Η Sony συνεργάζεται με τη FREEDOM, ως επίσημος χορηγός, προκειμένου να τη βοηθήσει να επιτύχει τον στόχο της, που είναι ο επαναπατρισμός των θαλασσαετών στη φυσική τους κατοικία στις Γαλλικές και τις Ελβετικές Άλπεις. Η Sony προσφέρει τις βιντεοκάμερες Action CamTM στη FREEDOM, για να μπορέσει να καταγράψει με ακρίβεια τις πτήσεις των θαλασσαετών. Η FREEDOM θέλει να χρησιμοποιήσει αυτό το υλικό για να κατανοήσει τη συμπεριφορά των αετών και να προετοιμάσει καλύτερα το έδαφος για τον επαναπατρισμό τους.

Freedom BK Flight-

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Action Cam την καθιστούν ικανή να προσφέρει ομαλό περιεχόμενο βίντεο Full-HD, ενώ χάρη στην τεχνολογία SteadyShotTM της Sony, και σε συνδυασμό με τη δυνατότητα επικάλυψης δεδομένων GPS πάνω στις λήψεις, αποτελεί το ιδανικό εργαλείο για να αποκτήσει η Freedom τις πληροφορίες που χρειάζεται για το έργο της. Επιπλέον, λόγω του μικρού μεγέθους της Action Cam, μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί πάνω σε αετούς χωρίς να εμποδίζει το πέταγμα τους, με οποιονδήποτε τρόπο.