Δεν υπάρχει καν ανταγωνισμός. Με τον Jobs να μην είναι πλέον ‘εδώ’ ο Elon Musk είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος του Πλανήτη.

models-powerwall@2x

Ναι. Βαρύς χαρακτηρισμός αλλά μιλάμε για έναν άνθρωπο που έφτιαξε από το 0 μια ιδιωτική NASA και είναι ο CEO της Tesla Motors, της εταιρίας που έχει καταφέρει κάτι ακατόρθωτο για τεράστιες αυτοκινητοβιομηχανίες: να κάνει cool την ηλεκτροκίνηση.

Και πριν λίγες ημέρες ο Elon Musk, ο Tony Stark της κανονικής ζωής (…) μας έδωσε κάτι που συζητιέται εδώ και χρόνια: τη δυνατότητα να γίνει ένα καταναλωτικό προϊόν μια μπαταρία που θα δίνει ενέργεια στο σπίτι: είναι η σειρά προϊόντων Powerwall που μπορούν να αποκόψουν από το δίκτυο ηλεκτροδότησης κάθε σπίτι.

Σχεδιασμός, πρακτικότητα, απλή και άμεση τοποθέτηση, αναβαθμισιμότητα, το Μέλλον σε κάθε σπίτι. Βάζεις ένα φωτοβολταϊκό, το κουμπώνεις στο designατο κουτί της Tesla και είσαι έτοιμος. Για να μην μιλήσουμε για απομακρυσμένα σημεία του κόσμου.

Tesla-Home-Storage-Powerwall

Η ιδέα απλή: όταν ένα σπίτι έχει δυνατότητα παραγωγής ενέργειας από π.χ φωτοβολταϊκά, αυτά αποθηκεύονται είτε σε μια ένα μοντέλο 7kWh είτε σε ένα των 10KWh. Ποιο είναι το πιο ‘νέο’ στην ιστορία; Μα το πακέτο τεχνολογίας και σχεδιασμού που κάνει φιλικά τα μοντέλα. Οι τεχνολογίες δίνουν τη δυνατότητα για χρήση με αρκετούς τρόπους όπως: Load shifting που ‘γεμίζει’ όταν δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση, Backup power με τα Powerwall να γυρμάνε αυτόματα σε battery power και Increased self-consumption of solar power generation για να αποθηκεύει όταν υπάρχει υπερπαραγωγή.

Θα είναι περιορισμένα σε μέγεθος, κάπως σαν ένα σύστημα φυσικού αερίου, ενώ η παγκόσμια αγορά θα δει την κορυφαία τεχνολογία ‘πακεταρισμένη’ και σε καλή τιμή αφού το μοντέλο των 7kWh θα κοστίζει 3.000 δολάρια και εκείνο των 10kWh μόλις 3.500.

elon-musks

Αυτά στα καταναλωτκά αφού η σειρά έχει και τα ανεβασμένα Powepacks που θα ξεκινούν από τα 100kWh και θα φτάνουν στα 10MWh με μοντέλο των 100kWh στα 25.000 δολάρια.

Φυσικά η παρουσία δεν μπορούσε να μην έχει το ‘καμάρι’ της Tesla Power, το τεράστιο Gigafactory που από το 2017 θα ξεκινήσει να παράγει σε μια επένδυση δις, τόσες μπαταρίες που θα ξεπερνούν κάθε άλλη παραγωγή.

tesla-battery-gigafactory