Νυχτερινή όραση και σκόπευση. Με το πρώτο να είναι εδώ και πολλά χρόνια μια διαδικασία απλή που έχει φτάσει ακόμη και σε καταναλωτικά προϊόντα, τι γίνεται με κάτι πιο προηγμένο; Τη στόχευση;

ENVG-FWS

Η ΒAE Systems λοιπόν έχει αποφασίσει να δώσει την απάντηση με ένα σύστημα thermal imaging system που θα επιτρέπει και τη στόχευση αλλά και την όραση στη μάχη.

ELEC_NVG_Infantry_Night_Operations_lg

Το όνομα είναι Enhanced Night Vision Goggle III και είναι μια τεχνολογία που ανήκει σε πρόγραμμα που ονομάεται Family of Weapon Sight-Individual (ENVG III/FWS-I).

Για το πρόγραμμα η BAE έχει σε εξέλιξη ένα πενταετές πρόγραμμα με κόστος US$434 εκατομμύρια, το US Army Night Vision and Electronic Sensors Directorate και μάλιστα το βιάζονται.

Το όπλο θα αποκτηθεί με βάση πρόγραμμα Rapid Target Acquisition (RTA) technology και στόχος είναι να το φέρει ένας στρατιώτης με δυνατότητες night vision και targeting system εύκολα και ασύρματα.

Κατά τη BAE, τα νέα goggles μειώνουν την κούραση στο κουβάλημα και αυξάνουν την αποτελεσματικότητα στη μάχη:

“Supplying the U.S. Army with this new rapid target acquisition technology builds on our heritage as a long-time provider of thermal weapon sights and precision targeting solutions,” λέει ο κος Terry Crimmins, αντιπρόεδρος και general manager of Survivability and Targeting Solutions στη BAE Systems. “The ability to conduct surveillance in any light or weather condition increases mission safety and effectiveness.”

Το πλήρες ENVG III/FWS-I αναπτύσσεται στην BAE στις ΗΠΑ και στο Hudson, New Hampshire.