Η Sony δοκιμάζει την ηχητική ισχύ του ηχείου της, MHC-V7D, οπτικοποιώντας τα ηχητικά κύματα του επιτυχημένου τραγουδιού Hideaway της Kiesza

Sony MHC-V7D

Ήχος τόσο δυνατός που μπορείτε να τον δείτε!

Εκτελώντας ένα συνδυασμό πειραμάτων οπτικοποίησης των ηχητικών κυμάτων (Cymatics), η Sony δημιούργησε ένα απίστευτο βίντεο ανακατεύοντας το φως, το χρώμα και τον ήχο για να προβάλλει τις εκπληκτικές δυνατότητες ακουστικής πίεσης και φωτισμού του νέου ηχείου της, MHC-V7D. Το σύστημα ήχου υψηλής ισχύος θα ξεσηκώσει τους πάντες στα πάρτι σας. Στο βίντεο η Sony χρησιμοποιεί την οπτικοποίηση των ηχητικών κυμάτων (Cymatics) για να κάνει την άμμο, το νερό και την μπογιά να χορέψουν στους ήχους της μεγάλης επιτυχίας Hideaway της Kiesza, σε μια προσπάθεια να οπτικοποιήσει την αληθινή ισχύ του.

Αυτό το εκπληκτικό εφέ οπτικοποίησης των ηχητικών κυμάτων ανακαλύφθηκε το 1680, από τον Robert Hooke, και αναφέρεται στη μελέτη της οπτικοποίησης του ήχου, συνήθως μέσω ελεγχόμενης μετατόπισης των σωματιδίων πάνω σε δονούμενες πλάκες ή μεμβράνες. Σε αυτό το πείραμα οι δονήσεις δημιουργήθηκαν από τον ισχυρό ήχο του MHC-V7D της Sony.

Ο Alberto Ayala, Διευθυντής στο τμήμα Vision and Sound στη Sony Europe δήλωσε: «Το MHC-V7D παντρεύει τον εξαιρετικό ήχο και τα οπτικά εφέ όπως την τεχνολογία ελέγχου κινήσεων και τα ηχεία LED, δημιουργώντας μία μοναδική εμπειρία ήχου. Η ομορφιά της οπτικοποίησης των ηχητικών κυμάτων είναι ότι δημιουργεί, στην κυριολεξία, εικόνες από την πίεση του ήχου του MHC-V7D και συνδυάζει ήχο και εικόνα, με τέτοιον τρόπο, ώστε οι άνθρωποι να δουν το Hideaway κάτω από ένα εντελώς διαφορετικό πρίσμα, όπως όταν το ακούν μέσω των συστημάτων ήχου υψηλής ισχύος.»

Σε συνεργασία με τον καινοτόμο Innovation Architect, Yifei Chai, του studio Unit 9 και την ομάδα του, το βίντεο της Sony σάς μεταφέρει στην καρδιά του MHC-V7D, όπου η άμμος που αντηχεί, η μπογιά που χορεύει, τα υδάτινα ηχητικά γλυπτά και το ferrofluid (υγρό εμπλουτισμένο με ψήγματα νικελίου) επηρεάζονται με τρόπους που συναρπάζουν την όραση. Το βίντεο ακολουθεί ένα εντυπωσιακό ταξίδι μέσα στο MHC-V7D, ένα ταξίδι μέσα στο ηχείο, από τη στιγμή που ανάβει, και ταξιδεύει το θεατή όσο πιο κοντά γίνεται στο μυστήριο κόσμο του ήχου.

Sony MHC-V7D

Στο βίντεο, το γούφερ τροφοδοτεί διάφορα οπτικά εφέ που σχεδιάστηκαν για να συντονιστούν με τα όργανα, τις ηχητικές κορυφώσεις και τα φωνητικά στο Hideaway, και με αυτόν τον τρόπο μιμείται το ταξίδι του τραγουδιού από τη σκοτεινή και αθόρυβη αρχή του μέσα στο γούφερ, προς ένα τελικό οπτικό κρεσέντο, που ζωντανεύει την επιστήμη του ήχου.

Τα υδάτινα ηχητικά γλυπτά, που δημιουργήθηκαν με ένα τρυβλίο petri γεμάτο με βότκα και τοποθετημένο πάνω στο υπογούφερ του MHC-V7D, «μεταφράζουν» αυτό το αόρατο κομμάτι σε ομόκεντρους κύκλους που τριπλασιάζονται παράλληλα με το ηχητικό κομμάτι.

Μετά έρχεται η ισχύς του ήχου, η οποία οπτικοποιείται από ένα δίσκο Chladni – ένα λεπτό μεταλλικό φύλλο καλυμμένο με άμμο και τοποθετημένο πάνω από το ηχείο – όπου μπορείτε να θαυμάσετε το όμορφο εφέ των ηχητικών συχνοτήτων του τραγουδιού Hideaway, οι οποίες μετατρέπουν την άμμο σε μια σειρά από σχέδια, που δίνουν μορφή στην αντήχηση του τραγουδιού.

Το Ferrofluid χρησιμοποιήθηκε για να επιδείξει την εκπληκτική τεχνολογία ελέγχου κινήσεων του MHC-V7D. Αποτελείται από μικροσκοπικά σωματίδια (με διάμετρο περίπου 10 nm) μαγνητικού στερεού, το οποίο αναστέλλει την ιδιότητά του σε υγρό μέσο. Το ferrofluid έχει τις ιδιότητες των υγρών και τις μαγνητικές ιδιότητες των στερεών. Χρησιμοποιώντας ηλεκτρομαγνήτες συγχρονισμένους με το ρυθμό του Hideaway, το ferrofluid παραμορφώνεται ρυθμικά σε μια εικόνα αφηρημένων κορυφώσεων, που επιδεικνύουν τα εντυπωσιακά μπάσα του τραγουδιού, αντιδρώντας εγκαίρως με τη μουσική, ενώ παράλληλα αναπαριστούν έναν hands free τρόπο για να αλληλεπιδράτε με το MHC-V7D, μέσω του ελέγχου κινήσεων. Το ferrofluid φωτίζεται με φώτα που ταιριάζουν με τα ρυθμιζόμενα φώτα για πάρτι, τα οποία μπορείτε να συγχρονίσετε με το ρυθμό της μουσικής.

Τέλος, για να επιδειχθεί η τεχνολογία Smart High Power του ηχείου, η οποία δημιουργεί μια απίστευτη πίεση ήχου της τάξης των 1550w και μπάσα που συγκλονίζουν συθέμελα, τοποθετήθηκε ένας συνδυασμός τριών χρωμάτων που χορεύουν κατευθείαν πάνω στο γούφερ. Όσο ακούγεται το Hideaway, βλέπουμε την μπογιά σε πάρα πολύ αργή κίνηση, καθώς «πηδάει» στο ρυθμό της μουσικής, ενώ τα χρώματα αναμιγνύονται και πέφτουν σταγονίδια μπογιάς ζωγραφίζοντας μια εικόνα με την ισχύ και την πίεση του ήχου από το MHC-V7D.

Τελικά, η κάμερα αποτραβιέται από το ηχείο καθώς κλείνει το τραγούδι.

Ο διευθυντής του studio Unit 9, Cole Paviour, ο οποίος είναι αποδεδειγμένα ένας ηγέτης στο χώρο της ψηφιακής κινηματογραφίας της νέας εποχής, επελέγη από τη Sony για να φέρει σε πέρας αυτήν την οπτική περιπέτεια, επειδή μπορεί να αφηγηθεί μια ιστορία μέσω μιας επιβλητικής κινηματογραφικής φωτογραφίας. Μιλώντας για αυτό το εγχείρημα ο πρωτοπόρος καλλιτέχνης δήλωσε: «Αποτελεί πραγματικό προνόμιο αυτή η συνεργασία με τη Sony πάνω σε αυτό το εγχείρημα, αλλά και μια μεγάλη ευκαιρία έρευνας και πειραματισμού με την οπτικοποίηση των ηχητικών κυμάτων, ώστε να ζωντανέψει η τεράστια ισχύς της τεχνολογίας των ηχείων της Sony.

Ο σκοπός μας ήταν να παρέχουμε στο κοινό μια μοναδική αισθητηριακή εμπειρία που δεν θα είχε ξαναβιώσει, δίνοντας μορφή στις αισθήσεις που ξυπνάνε, όταν βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο με αυτές τις συσκευές.

Τα αποτελέσματα είναι απίστευτα: γεωμετρικά σχέδια σχηματίστηκαν από τις δονήσεις συγκεκριμένων συχνοτήτων ήχου, το νερό μιμήθηκε με ακρίβεια το δυναμικό εύρος των φωνητικών, και το ferrofluid χόρεψε και μετεξελίχτηκε σε εντυπωσιακούς σχηματισμούς, λόγω των ηλεκτρομαγνητών που ενεργοποιήθηκαν από τις βασικές νότες.»

Τα ηχεία MHC-V7D της Sony σχεδιάστηκαν για να μετατρέψουν το σπίτι σας σε μια τρομερή πίστα. Αυτό το νέο σύστημα ήχου υψηλής ισχύος έχει σκοπό να δημιουργήσει την καλύτερη δυνατή ποιότητα και τα καλύτερα δυνατά επίπεδα ήχου, ώστε να νιώσετε τον ηλεκτρισμό στην ατμόσφαιρα, σαν να χορεύατε όλο το βράδυ με τους φίλους σας σε παγκοσμίου φήμης nightclub.

 

MHC-V7D – Μπάσα που κάνουν το σπίτι να τρέμει και συναρπαστικές νέες λειτουργίες για πάρτι, σε compact μέγεθος

Το MHC-V7D αποδίδει μπάσα που μιλούν στην ψυχή σας, με 1550W πίεσης ήχου (RMS 1440W, 105,5 dB SPL), χάρη στην νέα τεχνολογία Smart High Power της Sony, η οποία σχεδιάστηκε για να αυξήσει την ακουστική πίεση. Διαθέτει, επίσης, την τεχνολογία Clear Audio+™ της Sony για βελτιωμένες ρυθμίσεις ήχου με ένα μόνο άγγιγμα, καθώς και τη λειτουργία Football, η οποία βελτιώνει την αίσθηση, που αποκομίζετε όταν παρακολουθείτε αθλητικές εκδηλώσεις. Το MHC-V7D προσφέρει ιδανικό ήχο για κάθε περίσταση, είτε κάνετε πάρτι, βλέπετε έναν αγώνα, είτε χαλαρώνετε στο σπίτι σας.

Κάντε τα αγαπημένα σας κομμάτια να ακούγονται ακόμα καλύτερα με τα ηχητικά εφέ DJ και Sampler, που μπορείτε να χειριστείτε εύκολα και να προσθέσετε ήχους όπως τις επευφημίες του κοινού ή κόρνο ή ακόμα και τη δική σας φωνή στα αγαπημένα σας τραγούδια, με τις δυο εισόδους για μικρόφωνα για Καραόκε. Τα ηχεία MHC-V7D, με τα εντυπωσιακά μπάσα, σάς δίνουν τη δυνατότητα να «ανεβάσετε τη θερμοκρασία» στην πίστα σας, χάρη στα ενσωματωμένα και ρυθμιζόμενα φώτα για πάρτι, τα οποία μπορείτε να συγχρονίσετε με το ρυθμό της μουσικής.

Sony MHC-V7D 2

Η νέα τεχνολογία ελέγχου κινήσεων του MHC-V7D σάς δίνει τη δυνατότητα να μεταπηδήσετε άνετα στον κόσμο των DJ, καθώς θα ελέγχετε τη μουσική, αλλά και το φωτισμό στο πάρτι σας με την κίνηση του χεριού σας.

Συνδέστε το smartphone, το tablet ή το laptop σας με το σύστημα ηχείων, μέσω NFC™ και Bluetooth®, για να κάνετε ασύρματα streaming και να ακούτε τις λίστες των τραγουδιών σας στο MHC-V7D. Διατηρήστε τον πλήρη έλεγχο της μουσικής και των φωτορυθμικών, προσθέστε εφέ DJ και απολαύστε την αναπαραγωγή φωνής, ακόμα και όταν συναναστρέφεστε με τους φίλους σας στο πάρτι, χάρη στην νέα εφαρμογή της Sony, Fiestable. Απλώς κατεβάστε την εφαρμογή από το Google Play™ ή το App Store και συνδέστε το σύστημα MHC-V7D με την έξυπνη συσκευή σας, ώστε να λειτουργήσει ως τηλεχειριστήριο.

Αυτή η πραγματική εμπειρία DJ σάς παρέχεται σε ένα «όλα σε ένα» σύστημα που εξοικονομεί χώρο. Εάν νιώσετε την ανάγκη να ξυπνήσετε πράγματι τους γείτονες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Party Chain για να συνδέσετε και να συγχρονίσετε το MHC-V7D με άλλα συμβατά συστήματα ήχου υψηλής ισχύος, όπως το SHAKE-X3D.

Το MHC-V7D της Sony διατίθεται προς πώληση στην ηλεκτρονική τοποθεσία http://www.sony.gr.

Επιλεγμένες τεχνικές προδιαγραφές

Κωδικός μοντέλου MHC-V7D SHAKE-X3D
Απαιτήσεις ισχύος AC220V-240V, 50/60Hz AC120V-240V, 50/60Hz
Πίεση ήχου 1550W 2300W
Λειτουργία Λειτουργία CD, DVD, USB (x2), FM, Είσοδος ήχου (x2), NFC, Bluetooth (iAP μέσω BT) CD, DVD, USB (x2), FM, AM, Είσοδος ήχου (x2), NFC, Bluetooth (iAP μέσω BT)
Είσοδοι και Έξοδοι Είσοδος(οι) αναλογικού ήχου 2 2
Έξοδος(οι) αναλογικού ήχου 1 1
Έξοδος(οι) σύνθετου βίντεο 1 1
Θύρα(ες) USB 2 : 1 αναπαραγωγή + 1 εγγραφή 2 : 1 αναπαραγωγή + 1 εγγραφή
Έξοδος(οι) ηχείων μπροστά 1 2
Είσοδος(οι) μικροφώνου 2 (6φ) 2 (6φ)
Ήχος Λειτουργία ενίσχυσης μπάσων Bass Boost MEGA BASS MEGA BASS
Βελτίωση ήχου DSEE (ΑΥΤΟΜΑΤΟ) DSEE (ΑΥΤΟΜΑΤΟ)
Λειτουργία Football ΝΑΙ (ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ/ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ Αφήγηση/ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ Αφήγηση) ΝΑΙ (ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ/ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ Αφήγηση/ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ Αφήγηση)
Λειτουργία Party chain Ναι Ναι
Dolby Digital Ναι Ναι
Χαρακτηριστικά ψυχαγωγίας Εφέ DJ και Sampler Ναι Ναι
Φωτισμός ηχείων Ναι (ΦΛΑΣ) Ναι (Πολύχρωμο)
Φώτα για πάρτυ Ναι (Κόκκινο, μπλε, πράσινο /για το ταβάνι και το πάτωμα)
Λειτουργία Ελέγχου Κινήσεων Ναι Όχι
Γενικά χαρακτηριστικά Σύστημα μπροστά ηχείων 3 δρόμων 2 δρόμων
Μπροστά ηχεία 1 2
Υποστηριζόμενες εφαρμογές Εφαρμογές Ναι (SongPal & Fiestable) Ναι (SongPal & Fiestable)
Βασική μονάδα Διαστάσεις (ΠxΥxΒ σε εκ.) (κατά προσέγγιση) 340 χλστ. x 924 χλστ. x 320 χλστ. 455 × 165 × 330 χλστ.
Βάρος (σε κιλά )(κατά προσέγγιση) 19 κιλά 5,9 κιλά
Μπροστά ηχείο Διαστάσεις (ΠxΥxΒ σε εκ.) (κατά προσέγγιση) 368 × 585 × 358 χλστ
Βάρος (σε κιλά )(κατά προσέγγιση) 14,5 κιλά το κάθε ένα

 

Επισκεφθείτε το website του Sony Global: http://www.sony.net/