…να δούμε και τη λογική να επικρατεί. Δηλαδή σοβαρά; Κατάλαβαν πως με τις curved δεν ψήθηκε σχεδόν κανείς;

lg2015

Με πολλούς να αναρωτιούνται εδώ και καιρό τι στην ευχή συμβαίνει και δεν υπάρχουν έστω και λίγες flat OLED TVs εκεί έξω, η κορεατική LG – που είναι και η μόνη που έχει μείνει στο ‘παιχνίδι’, ρίχνει τη σειρά EF9500 με μια 55αρα, τη 55EF9500 και μια 65άρα, τη 65EF9500.

Τα μοντέλα θα πάνε σίγουρα ΗΠΑ με το 55αρι στα $5,500 και το 65αρι στα $7,000 ενώ υπάρχει και μια διαφορά σε σχέση με τις κυρτές που θα είναι αντίστοιχες και στην ίδια τιμή: η EF9500 θα είναι η μόνη σειρά που θα έχει την τεχνολογία για να ακολουθήσει την επόμενη τάση, την εικόνα με HDR content που φέρνουν τα επερχόμενα Ultra HD Blu-ray δισκάκια και οι αντίστοιχοι players.

Γιατί με αφορά το HDR;

Το HDR δίνει μεγαλύτερο contrast ανάμεσα σε φωτεινές και σκοτεινές σκηνές και πιο ρεαλιστική εικόνα και απαιτεί να έχει γυριστεί κατά βάση η ταινία κ.ο.κ σε τέτοια τεχνολογία. Κάποιοι λένε πως το HDR είναι και μεγαλύτερο άλμα από την τεχνολογία UHD αλλά μάλλον το 1+1 μετρά καλύτερα από όλα.

Η δε σειρά τνω κυρτών EF9600 θα πάρει firmware update για να επεξεργάζεται HDR εικόνα από υπηρεσίες streaming όπως Netflix, Amazon και Vudu, αναβάθμιση όμως που ΔΕΝ θα καλύπτει τη λειτουργία των θυρών HDMI. Άρα μόνο online.

Απογοητευτικό πάντως που τα επίπεδα μοντέλα δεν κοστίζουν λιγότερο από τα κυρτά. Αυτά. Για να δούμε τι άλλο θα φέρει η iFA 2015…