Μετά το σκοτάδι έρχεται το φως

ILCE-7SM2_wFE2470Z_front

 

  • Πολύ υψηλή ευαισθησία έως 409600i με χαμηλό ψηφιακό θόρυβο σε ολόκληρο το εύρος

 

    • Μεγάλο δυναμικό εύρος σε ολόκληρο το εύρος ISO, που αποδίδει ομαλή διαβάθμιση στον τόνο, από σκοτεινές σε φωτεινές συνθήκες φωτογράφισης
    • Ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων για ακόμα περισσότερες δυνατότητες φωτογράφισης
    • Εσωτερική εγγραφή ταινιών 4K με πλήρη ανάγνωση pixel χωρίς τη συγχώνευση γειτονικών pixel σε φορμά full-frame

 

  • Μεγάλη γκάμα επαγγελματικών λειτουργιών για ταινίες, όπως οι S-Gamut3.Cine/S-Log3, η νέα λειτουργία Υποβοήθησης Gamma Display, η βελτιωμένη λειτουργία Zebra, η εγγραφή Full HD 120fps και η εγγραφή σε αργή κίνηση 4x/5x, και η πλήρης ανάγνωση pixel, χωρίς τη συγχώνευση γειτονικών pixel, σε φορμά full-frame
  • Υψηλή ταχύτητα αυτόματης εστίασης με βελτιωμένη ακρίβεια σε μεγάλου εύρους σκηνές και προηγμένες λειτουργίες λήψης

 

ILCE-7SM2_top

Η Sony ανακοίνωσε σήμερα την τελευταία της προσθήκη στη βραβευμένη σειρά των mirrorless, full-frame φωτογραφικών μηχανών α7, την α7S II. Η α7S II προσφέρει πολύ υψηλή ευαισθησία και μεγάλο δυναμικό εύρος σε ολόκληρο το εύρος ISO, καθώς και σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων για μεγαλύτερο έλεγχο στις λήψεις, ενώ αποδίδει εκπληκτική ποιότητα εικόνας για φωτογράφους, που κάνουν λήψεις ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες φωτισμού. Είτε είναι ηλιόλουστο πρωινό, είτε σκοτεινή νύχτα, η α7S II ξεδιπλώνει καινούργια επίπεδα φωτογραφικής έκφρασης, σε όποια ταχύτητα κλείστρου επιλέγετε. Η α7S II ενσωματώνει, επίσης, μια σειρά από λειτουργίες επαγγελματικού τύπου, όπως λήψεις βίντεο 4K με πλήρη ανάγνωση pixel, χωρίς τη συγχώνευση γειτονικών pixel, σε φορμά full-frame, και γίνεται, έτσι, μια πολύ ελκυστική πρόταση για φωτογράφους αλλά και βιντεογράφους.

ILCE-7SM2_wFE35F14Z_image_01

Η α7S II αποδίδει ένα εκπληκτικό εύρος ευαισθησίας ISO 50-409600, χάρη στο συνδυασμό του full-frame αισθητήρα εικόνας 35mm με 12,2 megapixel και τον επεξεργαστή εικόνας BIONZ X. Ο αισθητήρας βελτιστοποιεί το δυναμικό εύρος σε ολόκληρο το εύρος ISO, διευρύνει το εύρος της διαβάθμισης στον τόνο σε φωτεινά περιβάλλοντα και ελαχιστοποιεί τον ψηφιακό θόρυβο στις σκοτεινές σκηνές, δηλαδή αποδίδει εντυπωσιακά αποτελέσματα, ακόμα και στις πιο ακραίες συνθήκες. Ο αναβαθμισμένος αλγόριθμος του επεξεργαστή εικόνας BIONZ X μεγιστοποιεί τις δυνατότητες του αισθητήρα και βελτιώνει την απεικόνιση σε ολόκληρο το εύρος ευαισθησίας, με ιδιαίτερη έμφαση στο μεσαίο προς υψηλό εύρος. Αυτό σημαίνει ότι οι φωτογραφίες και οι ταινίες που προκύπτουν έχουν να επιδείξουν πολύ αναλυτικές λεπτομέρειες και ελάχιστο ψηφιακό θόρυβο.

ILCE-7SM2_tilt_high

Κορυφαία βίντεο

Με την α7S II μπορείτε να εγγράφετε ταινίες 4K σε φορμά XAVC S , δηλαδή περιεχόμενο με απίστευτες λεπτομέρειες. Επειδή χρησιμοποιούνται οι πληροφορίες από όλα τα pixels, χωρίς την προσπέραση γραμμών δεδομένων (line skipping) ή τη συγχώνευση γειτονικών pixel (pixel binning), η φωτογραφική μηχανή μπορεί να μεγιστοποιήσει την μεγάλη ισχύ του full-frame αισθητήρα εικόνας και να παράγει ταινίες 4K με μεγαλύτερη καθαρότητα εικόνας και αμελητέο μουαρέ. Στις λήψεις ταινιών Full HD χρησιμοποιείται, επίσης, η πλήρη ανάγνωση των pixel, χωρίς τη συγχώνευση γειτονικών pixel, κάτι που σημαίνει ότι συλλέγει πληροφορίες από περίπου πέντε φορές περισσότερα pixels, από όσα χρειάζονται για την παραγωγή Full HD και συμπυκνώνει τις πληροφορίες, ώστε να παράγει εξαιρετικά υψηλής ποιότητας ταινίες.

ILCE-7SM2_leftside

Για πρώτη φορά στη σειρά α7, η α7S II μπορεί να εγγράφει σε 120fps στα 100Mbps με πλήρη ανάγνωση pixel, χωρίς τη συγχώνευση γειτονικών pixel, σε φορμά full-frame, με δυνατότητα επεξεργασίας σε θαυμάσια αργή κίνηση 4x/5x σε Full HD. Η α7S II διαθέτει, επίσης, τη δυνατότητα λήψης σε αργή κίνηση 4x/5x και προβολής στην οθόνη της φωτογραφικής μηχανής.

ILCE-7SM2_rightside

Η λήψη βίντεο, έχει και αυτή βελτιωθεί περαιτέρω με τα εξής νέα προφίλ: S-Gamut3.Cine/S-Log3 και S-Gamut3/S-Log3. Αυτά τα νέα προφίλ αποδίδουν μεγάλο δυναμικό εύρος, ενώ η διόρθωση χρώματος γίνεται πιο εύκολη. Η α7S ll προσφέρει, ακόμα, ένα εντυπωσιακό περιθώριο δεκατεσσάρων stop στη ρύθμιση S-Log3 gamma. Η φωτογραφική μηχανή υποστηρίζει, επίσης, τη λειτουργία S-Gamut/S-Log2, που είναι πολύ δημοφιλή στους κινηματογραφιστές και τους βιντεογράφους. Η λειτουργία υποβοήθησης Gamma Display είναι καινούργια και επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν εικόνες ή να ελέγχουν την εστίαση, όταν εγγράφουν ταινίες με S-Log, ενώ η λειτουργία Zebra έχει βελτιωθεί για να σας προσφέρει ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο.

ILCE-7SM2_shutter_unit

Σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων

Η νέα α7S II διαθέτει το καινοτόμο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων, που αποδεικνύεται εξαιρετικά δημοφιλές στις φωτογραφικές μηχανές α7 II και α7R II. Το σύστημα αυτό διορθώνει το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής σε πέντε άξονες, κατά τη λήψη φωτογραφιών – πιο συγκεκριμένα το κούνημα σε γωνία (κινήσεις κάθετης και οριζόντιας περιστροφής), που έχει μεγάλη επίδραση στην ποιότητα της εικόνας και συμβαίνει συνήθως όταν κάνετε λήψεις με τηλεφακό, το κούνημα κατά μήκος των αξόνων X και Y, που γίνεται αντιληπτό όσο αυξάνεται η μεγέθυνση και το κούνημα κυκλικής περιστροφής (roll) που επηρεάζει, συχνά, νυχτερινές λήψεις ή την εγγραφή βίντεο.

 

Ακρίβεια στην αυτόματη εστίαση

Το σύστημα αυτόματης εστίασης στην α7S II έχει αναβαθμιστεί και προσφέρει τώρα 169 σημεία αυτόματης εστίασης για γρήγορη εστίαση, με περισσότερη ακρίβεια. Χάρη στην ισχύ του αισθητήρα εικόνας, η απουσία ψηφιακού θορύβου στις εικόνες που παράγονται, δίνει τη δυνατότητα στη λειτουργία αυτόματης εστίασης, Fast Intelligent AF, να εντοπίζει πιο εύκολα την αντίθεση και να αντιδρά ταχύτερα ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού (χαμηλό ως και EV-4), όταν είναι δύσκολος ο έλεγχος με γυμνό μάτι. Στις λήψεις βίντεο, η απόδοση της αυτόματης εστίασης είναι δυο φορές πιο γρήγορη από το προηγούμενο μοντέλο.

 

Ηλεκτρονικό σκόπευτρο

Το ηλεκτρονικό σκόπευτρο XGA OLED Tru-Finder στην α7S II έχει αναβαθμιστεί και προσφέρει τη μεγαλύτερη μεγέθυνση στον κόσμο της τάξης του 0,78x (περίπου 38,5 μοίρες στο διαγώνιο οπτικό πεδίο) και δείχνει πεντακάθαρες εικόνες σε ολόκληρο το πεδίο προβολής. Η επικάλυψη ZEISS T* διασφαλίζει τη σημαντική μείωση των αντανακλάσεων στο σκόπευτρο και, σε αντίθεση με ένα οπτικό σκόπευτρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το OLED Tru-Finder, ώστε να δείτε άμεσα πώς επηρεάζουν την προβαλλόμενη εικόνα η αντιστάθμιση έκθεσης, η ισορροπία του λευκού και άλλες επιλεγμένες ρυθμίσεις.

 

Αναβαθμίσεις για το χρήστη

Έχουν γίνει μια σειρά από βελτιώσεις στην εμφάνιση και την αίσθηση της α7S II, ώστε να γίνει πιο φιλική στο χρήστη, πιο αξιόπιστη και πιο εύχρηστη. Το σώμα της, από κράμα μαγνησίου, είναι ελαφρύ και εξαιρετικά ανθεκτικό, ενώ η λαβή και τα κουμπιά του κλείστρου επανασχεδιάστηκαν, ώστε η φωτογραφική μηχανή να δίνει μια πιο φυσική αίσθηση στο κράτημα. Για καταστάσεις, όπου το μόνο που θέλετε είναι να γίνετε ένα με το περιβάλλον, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία silent shooting για λήψη συνεχόμενων καρέ  5fps, ενώ χάρη στη μείωση των δονήσεων στην κίνηση του κλείστρου έχει βελτιωθεί και η αξιοπιστία της μηχανής. Μπορείτε να προσαρμόσετε το φακό, ακόμα πιο εύκολα, ειδικά όταν πρόκειται για φακούς από άλλες εταιρείες, και να φορτίσετε τη φωτογραφική μηχανή, χρησιμοποιώντας μια παροχή ρεύματος USB, όσο η φωτογραφική βρίσκεται σε λειτουργία, επεκτείνοντας, έτσι, τη διάρκεια της μπαταρίας. Για να έχετε μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια, η Sony κυκλοφορεί και την LCS-EBF, μια νέα κορυφαία δερμάτινη θήκη για την α7S II, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με την α7R II και την α7 II.

 

Η φωτογραφική μηχανή α7S II είναι, επίσης, συμβατή με Wi-Fi® και NFC και πλήρως λειτουργική με την εφαρμογή PlayMemories Mobile της Sony, που διατίθεται για πλατφόρμες Android™ και iOS™

 

– Τέλος –

 

Στα κατά τόπους site της Sony θα μπορείτε να δείτε νέα βίντεο και περιεχόμενο για την α7S II από εδώ και εδώ.

 

Τεχνικές προδιαγραφές της α7S II (ILCE-7SM2)

Φακοί E-mount
Αισθητήρας εικόνας Πλήρες κάδρο 35mm (35,6 x 23,8 χλστ.), Αισθητήρας Exmor CMOS
Αριθμός pixel (ενεργών) Περίπου 12,2 megapixels
Φορμά εγγραφής Φωτογραφίες JPEG(DCF Έκδ.2.0, Exif Έκδ.2,3, πληροί τη γραμμή βάσης MPF), RAW (φορμά Sony ARW 2,3)
Ταινίες XAVC S 4K / XAVC S HD /πληροί το φορμά AVCHD έκδ. 2.0 /MP4
Λειτουργίες ταινίας Προφίλ εικόνας Picture Profile (OFF/1-9, Black Level, Gamma (Movie, Still, Cine1-4, ITU709, ITU709 [800%], S-Log2, S-Log3), Black Gamma, Knee, Color Mode (Movie, Still, Cinema, Pro, ITU709 Matrix, White&Black, S-Gamut, S-Gamut3.Cine, S-Gamut3), Saturation, Color Phase, Color Depth, Detail, Copy, Reset)
Άλλα High Frame Rate Shooting, Gamma Display Assist, Zebra, Time Code/User Bit, Rec Control, Auto Slow Shutter, Dual Video Rec, Marker Setting, NTSC/PAL Selector
Καθαρή έξοδος HDMI 3840×2160 (30p(25p)/24p) / 1920×1080 ( 60p (50p) / 60i (50i) / 24p)
YCbCr 4:2:2 8bit/RGB 8bit
Μέσα αποθήκευσης Κάρτες μνήμης Memory Stick PRO Duo, Memory Stick PRO-HG Duo, Memory Stick Micro (M2), SD, SDHC (πληροί το UHS-I), SDXC (πληροί το UHS-I), microSD, microSDHC, microSDXC
Σύστημα εστίασης Τύπος Fast Intelligent AF(αυτόματη εστίαση με ανίχνευση αντίθεσης)
Σημεία εστίασης 169 σημεία
Εύρος ευαισθησίας EV -4~20(ισοδύναμο με ISO 100 με φακό F2.0)
Έλεγχος έκθεσης Τύπος μέτρησης Πολυζωνική φωτομέτρηση 1200 ζωνών
Εύρος ευαισθησίας Φωτογραφίες: ISO100-102400 (ISO50 / 64 / 80 / 128000 / 160000 / 204800 / 256000 / 320000 / 409600 με δυνατότητα επέκτασης), AUTO (ISO100-409600: επιλέξιμο κατώτερο και ανώτερο όριο), Multi Frame NR (επεκτάσιμο έως ISO 409600), Ταινίες: ισοδύναμο με ISO100-102400 (ISO128000 / 160000 / 204800 / 256000 / 320000 / 409600 με δυνατότητα επέκτασης), AUTO (ισοδύναμο με ISO100-409600: επιλέξιμο το χαμηλότερο και το υψηλότερο όριο
Κλείστρο Ταχύτητα κλείστρου Φωτογραφίες: 1/8000 σε 30 δευτ., Bulb, Ταινίες: 1/8000 σε 1/4 δευτ.
Λειτουργία Silent shooting Ναι (ON/OFF)
Εμπρόσθια ηλεκτρονική κουρτίνα κλείστρου Ναι (ON/OFF)
SteadyShot INSIDE (σύστημα σταθεροποίησης εικόνας) Τύπος Μηχανισμός μετατόπισης αισθητήρα εικόνας με αντιστάθμιση σε 5 άξονες (Η αντιστάθμιση εξαρτάται από τις προδιαγραφές του φακού)
Εφέ χρωματικής απόκλισης 4,5 steps (Βάσει των προτύπων της CIPA. Κινήσεις κάθετης/οριζόντιας περιστροφής μόνο. Με φακό Sonnar T* FE 55mm F1.8 ZA. Απενεργοποιημένη η μακρά έκθεση μείωσης ψηφιακού θορύβου.)
Μονάδα οδήγησης Ταχύτητα Continuous shooting Continuous shooting:Μέγ. 2,5fps περίπου, Λειτουργία λήψης Speed priority continuous shooting:Μέγ. 5fps περίπου
Αριθμός εγγράψιμων κάδρων (περίπου) κατά τη λειτουργία continuous shootingxiii Λειτουργία λήψης Speed Priority Continuous: 64 κάδρα (JPEG Extra Fine L), 200 κάδρα (JPEG Fine L), 200 κάδρα (JPEG Standard L), 31 κάδρα (RAW), 26 κάδρα (RAW & JPEG)
Λειτουργία Continuous shooting: 100 κάδρα (JPEG Extra Fine L), 200 κάδρα (JPEG Fine L), 200 κάδρα (JPEG Standard L), 59 κάδρα (RAW), 34 κάδρα (RAW & JPEG)
Σκόπευτρο Τύπος Ηλεκτρονικό σκόπευτρο (XGA OLED Tru-Finder)
Συνολικός αριθμός κουκίδων (dots) 2.359.296 dot
Κάλυψη πεδίου 100%
Μεγέθυνση Περίπου 0,78 x (με φακό 50mm στο άπειρο, διόπτρα -1m-1)
Οθόνη LCD Τύπος 7,5 εκ. (τύπου 3,0) μονάδα οδήγησης TFT
Συνολικός αριθμός κουκίδων (dots) 1.228.800 dot
Ρυθμιζόμενη γωνία Προς τα επάνω 107 μοίρες, περίπου, προς τα κάτω 41 μοίρες, περίπου
Ήχος Μικρόφωνο Ενσωματωμένο στερεοφωνικό μικρόφωνο
Ηχείο Ενσωματωμένο, μονοφωνικό
Διασύνδεση Multi interface shoe, HDMI micro connector (Type-D), Τερματικό μικροφώνου ( στερεοφωνικό βύσμα mini 3,5 χλστ.), Τερματικό ακουστικών (στερεοφωνικό βύσμα mini 3,5 χλστ.), Τερματικό Multi / Micro USB
Ασύρματο LAN (ενσωματωμένο) Συμβατό με Wi-Fi, IEEE802,11b/g/n(2,4GHz band)
NFC Συμβατό με NFC Forum Type 3 Tag
Μπαταρία Επαναφορτιζόμενη μπαταρία NP-FW50
Βάρος Κατά προσέγγιση 627 γρ. (με τη μπαταρία και το Memory Stick PRO Duo), κατά προσέγγιση 584 γρ. (μόνο το σώμα)
Διαστάσεις

(Π x Υ x Β, πληροί τα πρότυπα CIPA)

Περίπου 126,9 × 95,7 × 60,3 χλστ.
Θερμοκρασία λειτουργίας 0-40°C