XS-GS1_Hero_Cut-Large

Στην έκθεση IFA 2015, η Sony πήγε ένα βήμα παραπέρα για να αποδείξει ότι ο ήχος υψηλής ανάλυσης αποτελεί πραγματικό πρότυπο ακουστικής πολυτέλειας σε όλα τα περιβάλλοντα ακρόασης. Η Sony επιδεικνύει τη νέα σειρά της με ηχοσυστήματα αυτοκινήτου υψηλής ανάλυσης, στα οποία περιλαμβάνονται η βασική μονάδα RSX-GS9, ο ενισχυτής 4 καναλιών XM-GS4, το super tweeter XS-GS1, το subwoofer XS-GSW121D, ο ενισχυτής mono XM-GS100, τα πίσω ηχεία XS-GS6921 και τα μπροστά ηχεία XS-GS1621. Οι επισκέπτες της φετινής έκθεσης IFA θα βυθιστούν σε μια καθηλωτική εμπειρία ακρόασης μέσα σε αυτοκίνητο, η ποιότητα της οποίας ξεπερνά αυτήν των CD, μαζί με την πρώτη στον κόσμο native DSD αναπαραγωγή.

RSX-GS9_Hero_OLEDrevision-Large

 

Συσκευή digital media player RSX-GS9 – Εκεί όπου η γοητεία γίνεται λατρεία

Η συσκευή digital media player αυτοκινήτου RSX-GS9 της Sony σάς χαρίζει την καλύτερη εμπειρία οδήγησης που έχετε βιώσει ποτέ. Αυτό φαίνεται και από τον εσωτερικό σχεδιασμό της, ο οποίος διευκολύνει την ικανότητα της συσκευής να αναπαράγει ήχο σε εκπληκτικό βάθος και μεστότητα. Ο πολύ ανθεκτικός σκελετός, διπλής επίστρωσης, δημιουργεί ένα σχεδιασμό κατά της αντήχησης και με ελάχιστες παρεμβολές. Τα high-end συστατικά της, από τους λειτουργικούς ενισχυτές μέχρι τη γεννήτρια ρολογιού, συνδυάστηκαν για να μεγιστοποιήσουν την καθαρότητα και την ποιότητα του ήχου, ελαχιστοποιώντας, παράλληλα, την αρνητική επίδραση από τους κραδασμούς που συμβαίνουν, συνήθως, μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η Sony ενσωμάτωσε τον ES9018S, το μετατροπέα ψηφιακού-αναλογικού ήχου 32-bit, με την υψηλότερη απόδοση στον κόσμο, από την ESS Technology, Inc. Ο μετατροπέας ψηφιακού-αναλογικού μεταφράζει τα μουσικά σας αρχεία σε αναλογικά σήματα σε ένα εντυπωσιακό δυναμικό εύρος έως 135dB και με THD+N (Ολική αρμονική παραμόρφωση και Θόρυβος) της τάξης του -120dB, για να αποδώσει μια καθαρότητα και μια παρουσία που μπορεί να συγκριθεί μόνο με τις ζωντανές παραστάσεις σε αίθουσες συναυλιών ή στούντιο ηχογραφήσεων.

Τα μη συμπιεσμένα αρχεία πραγματικά αναδεικνύονται σε αυτήν τη συσκευή. Για την ακρίβεια, η RSX-GS9 είναι το πρώτο ηχοσύστημα αυτοκινήτου που είναι συμβατό με native DSD (5,6MHz/1bit, 2,8MHz/1bit), ένα φορμά ήχου που αναπαράγει μουσική με πρωτόγνωρη ακρίβεια. Εάν διαθέτετε μια μουσική βιβλιοθήκη από αρχεία MP3, τότε το DSEE HX™ (Digital Sound Enhancement Engine) της Sony, θα σας τα αναβαθμίσει σε ποιότητα που πλησιάζει τον ήχο υψηλής ανάλυσης, ώστε να απολαμβάνετε τη μουσική σας στο μέγιστο, ανεξάρτητα από το φορμά που έχει αποθηκευθεί.

Αυτή η ακουστική υπεροχή καθρεφτίζεται στον κομψό, εξωτερικό σχεδιασμό της συσκευής που έρχεται να συμπληρώσει μια απαράμιλλη ακουστική εμπειρία. Το μπροστά πάνελ αποτελείται από έναν καθαρό και ενιαίο σχεδιασμό με μικρό φινίρισμα αλουμινίου 14 χλστ. και ολοκληρώνεται από μια εύκολα ορατή οθόνη OLED, πλήκτρα επιλογής με οπίσθιο φωτισμό και ένα μεγάλο κουμπί ρύθμισης της έντασης από κατεργασμένο αλουμίνιο, που ταιριάζει απόλυτα στη μέση του πάνελ.

XM-GS4_Hero_Cut-Large

Τα χαρακτηριστικά της προηγμένης συνδεσιμότητας, όπως το LDAC™, που υποστηρίζει Bluetooth®/ NFC™ σε σύνδεση με την εφαρμογή SongPal™ της Sony, οι δυο υποδοχές USB (τύπου A) και ένα USB micro-B (USB DAC) σάς εξασφαλίζουν αναπαραγωγή της μουσικής σας από οποιοδήποτε μέσο αποθήκευσης, συμπεριλαμβανομένου του smartphone σας, του USB flash drive ή της συσκευής αναπαραγωγής mp3.

Ενισχυτής 4 καναλιών XM-GS4 – Φίνες λεπτομέρειες σε όλο το φάσμα

Ο νέος ενισχυτής της Sony, XM-GS4, 4 καναλιών αποτελεί άλλο ένα βασικό συστατικό για την ιδανική αναπαραγωγή του ήχου υψηλής ανάλυσης, καθώς μεταμορφώνει τα ηχητικά σήματα χαμηλής ισχύος σε γιγαντιαία ηχητικά κύματα για να συνεχίσετε τα μουσικά σας ταξίδια. Με την απίστευτα ευρεία απόκριση συχνότητας από τα 10Hz μέχρι τα 100KHz, αποδίδει ισχυρούς, ογκώδεις τόνους, με δυνατότητα περαιτέρω ρύθμισης, ώστε να σας καλύπτει απόλυτα, χάρη στα μεταβλητά υψιπερατά και βαθυπερατά φίλτρα, που προσφέρουν εύκολη βελτιστοποίηση των διασταυρούμενων συχνοτήτων, ώστε να ταιριάζουν τέλεια με τις ρυθμίσεις του συστήματός σας.

Super tweeter XS-GS1 – Ζωντανεύει τη μουσική σας

Κανένα ηχοσύστημα δεν είναι πλήρες χωρίς ηχεία που δίνουν ζωή στη μουσική σας. Το κορυφαίο super tweeter XS-GS1 της Sony, 25 χλστ. τύπου soft dome, είναι η ιδανική προσθήκη για εμπειρία ήχου υψηλής ανάλυσης στο αυτοκίνητό σας, δεδομένου ότι μπορεί να χειριστεί εύκολα ανώτερα εύρη συχνοτήτων που φτάνουν τα 50kHz.

Ενώ αυτοί οι ήχοι υψηλής συχνότητας έχουν ένα πολύ μικρό πεδίο μετάδοσης, το XS-GS1 επικεντρώνεται στη μεγιστοποίηση του διασκορπισμού τους σε όλο το αυτοκίνητο. Όσον αφορά στο σχεδιασμό του, οι ορθάνοιχτες γρίλιες και οι ανακλαστήρες με ελαφριά κλίση προς τα εμπρός μεγιστΣτην έκθεση IFA 2015, η Sony πήγε ένα βήμα παραπέρα για να αποδείξει ότι ο ήχος υψηλής ανάλυσης αποτελεί πραγματικό πρότυπο ακουστικής πολυτέλειας σε όλα τα περιβάλλοντα ακρόασης. Η Sony επιδεικνύει τη νέα σειρά της με ηχοσυστήματα αυτοκινήτου υψηλής ανάλυσης, στα οποία περιλαμβάνονται η βασική μονάδα RSX-GS9, ο ενισχυτής 4 καναλιών XM-GS4, το super tweeter XS-GS1, το subwoofer XS-GSW121D, ο ενισχυτής mono XM-GS100, τα πίσω ηχεία XS-GS6921 και τα μπροστά ηχεία XS-GS1621. Οι επισκέπτες της φετινής έκθεσης IFA θα βυθιστούν σε μια καθηλωτική εμπειρία ακρόασης μέσα σε αυτοκίνητο, η ποιότητα της οποίας ξεπερνά αυτήν των CD, μαζί με την πρώτη στον κόσμο native DSD αναπαραγωγή.

Επιπλέον, μπορείτε να εγκαταστήσετε το XS-GS1 με κατεύθυνση προς το παρ-μπριζ αντί τον ακροατή, αυξάνοντας το διασκορπισμό και την ποιότητα των νοτών υψηλής έντασης, ώστε να αποδίδει ομαλά τα ντελικάτα πρίμα που τονίζουν έναν αρμονικό, εκφραστικό ήχο.

Οι δυνατότητες ήχου υψηλής ανάλυσης δεν αναγνωρίζονται, μόνο, μέσω των πολύ υψηλών ήχων, αλλά και από το εκπληκτικό δυναμικό εύρος, την ανάλυση του εκπεμπόμενου ήχου και την ομαλή διακύμανση της πίεσης του ήχου, μέσω όλων των εύρων συχνότητας. Και όλα αυτά αποδίδονται τέλεια με τα ηχεία της σειράς GS (XS-GS1621) και το subwoofer (XS-GSW121D), χάρη στον ενισχυτή mono (XM-GS100), χρησιμοποιώντας τα Mica Reinforced Cellular (MRC) και τα κυψελωτά διαφράγματα MRC της Sony.

RSX-GS9_Front_OLEDrevision_1

Η σειρά ηχοσυστημάτων αυτοκινήτου ήχου υψηλής ανάλυσης της Sony θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από τον Ιανουάριο του 2016. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την τοποθεσία sony.gr

 

– Τέλος –

 

Επιλεγμένες τεχνικές προδιαγραφές

 

RSX-GS9
Έξοδος προενισχυτή Μπροστά/Πίσω/Subwoofer
Έξοδος προενισχυτή υψηλής τάσης Ναι
Έξοδος Subwoofer Ναι
Ρύθμιση Subwoofer (LEVEL) Ναι
Φάση Subwoofer Ναι
Είσοδος Aux Ναι (Μπροστά, Πίσω, (είσοδος Hi-level))
USB Ναι (Τύπος A: για Μπροστά/Πίσω, micro-B για Μπροστά)
Χρονική ευθυγράμμιση Ναι (Με δυνατότητα ρύθμισης για DSD, PCM)
EQ Ναι (EQ10)
Χαρακτηριστικά ρύθμισης ήχου Δύναμη, Ισορροπία, Fader
Υψιπερατό φίλτρο Ναι (OFF/50/63/79/99/125/158/198/250[Hz])
Βαθυπερατό φίλτρο Ναι (PCM:OFF/50/63/79/99/125/158/198/250, DSD:OFF/150[Hz])
Digital Sound Enhancement Engine HX (DSEE HX) Ναι
Χαρακτηριστικά δέκτη Προεπιλεγμένοι σταθμοί FM18/MW6/LW6
Χαρακτηριστικό AUX in Επίπεδο ρύθμισης Ναι (-8dB – +18dB)
Οθόνη Συσκευή προβολής (LCD/FL/OLED/TFT) OLED (με ακρυλικό, μονόχρωμη)
Φωτισμός πλήκτρων Ναι
Ρύθμιση dimmer ON/OFF/AUTO
Οπτική έξοδος Ναι (96kHz, 48kHz)
Απομακρυσμένη είσοδος Ναι
Άμεση συνδεσιμότητα συσκευής αναπαραγωγής μουσικής Χαρακτηριστικό Χειρισμού συσκευής αναπαραγωγής μουσικής Βασικά χαρακτηριστικά χειρισμού Παύση, συνέχιση (ανάλογα με τη συσκευή)
CODEC (για iPod) Ανάλογα με το iPod
Χειρισμός από συνεπιβάτη

για iPhone/iPod

Ναι (πάντα στο ON)
Χαρακτηριστικά Bluetooth Προδιαγραφές Bluetooth Έκδοση 3.0
Ασφαλής, απλή σύζευξη Ναι
Σύνδεση One-touch (NFC) Ναι
Χαρακτηριστικό συνδεσιμότητας smartphone Προηγμένη πλοήγηση μενού smartphone Όχι
RF ON/OFF Ναι
Ακύρωση ηχούς/θορύβου Ναι (λειτουργία 1/ λειτουργία 2)
Επιλογή ειδοποίησης Ναι (εσωτερικό/Cellular)
Χειρισμός επιπέδου έντασης ειδοποίησης Ναι
Χειρισμός επιπέδου έντασης κλήσης Ναι
Ρύθμιση MIC GAIN Ναι (Χαμηλό/Μεσαίο/Υψηλό)
Φωνητικός έλεγχος Όχι
Εξωτερικό μικρόφωνο Παρέχεται
Υποστηριζόμενες εφαρμογές SongPal (iOS), SongPal (Android)
Χαρακτηριστικά Bluetooth Audio Codec ήχου SBC/AAC/LDAC
PAUSE Ναι
CUE/REV Ναι
TRACK +/- Ναι
Ρύθμιση επιπέδου ήχου Ναι (-6dB – +6dB)
Χαρακτηριστικά USB Δυνατότητα USB Συσκευή μαζικής αποθήκευσης USB Ναι
Φόρτιση μπαταρίας USB Πληροί το BC1.2
Χαρακτηριστικά ελέγχου συσκευής μαζικής αποθήκευσης Επανάληψη OFF/TRACK/ALBUM/ALL (Χειρισμός από εφαρμογή ή τηλεχειρισμός)
Τυχαία σειρά OFF/ALBUM/DEVICE (Χειρισμός από εφαρμογή ή τηλεχειρισμός)
CODEC (για USB) MP3/WMA/WAV/AAC/FLAC/ALAC/AIFF/DSF/DSDIFF
Συχνότητα δειγματοληψίας

Bit depth

Έως 192kHz/24bit για WAV/FLAC/AIFF/ALAC/

2,8MHz/1bit για DSF/DSDIFF *DSDPCM μετατροπή

Περιήγηση λίστας (Φάκελοι/Αρχεία) Ναι (χειριζόμενη από το SongPal™)
Χαρακτηριστικά USB μετατροπέα ψηφιακού-αναλογικού Συχνότητα δειγματοληψίας

Bit depth

Έως 192KHz/24bit για PCM

5,6MHz/1bit, 2,8MHz/1bit για DSD

Διασύνδεση δεδομένων DSD DoP, ASIO Native
Αναπαραγωγή Native DSD Ναι
Αναπαραγωγή χωρίς κενά Ναι
Πίνακας προδιαγραφών Εύρος FM (MHz) 87,5-108
MW (kHz) 531-1602
LW (kHz) 153-279

 

    XM-GS4
Κυρίως ενισχυτής Διαμόρφωση καναλιών 4ch/3ch/2ch
  Υψιπερατό φίλτρο 50-300Hz (μεταβλητό)
  Κλίση: Υψιπερατό φίλτρο 12dB/oct
  Βαθυπερατό φίλτρο 50-300Hz (μεταβλητό)
  Κλίση: Βαθυπερατό φίλτρο 12dB/oct
Ονομαστική/Ολική αρμονική παραμόρφωση (THD) (14,4V, 20Hz-20kHz) Στα 4ohm 70W×4/1,0%
  Στα 4ohm-BTL 160W×2/ 1,0% (1kHz)
  Στα 2ohm 80W x 4 / 1,0% (1kHz)
Μέγιστο (14,4V) Στα 4ohm 150W x 4
  Στα 4ohm-BTL 350W x 2
  Στα 2ohm 175W x 4
(GP1) Απόκριση συχνότητας 10-100 k Hz
  Ανεκτικότητα +0,5/-3dB
  Αναλογία σήματος προς θόρυβο (Σήμα=ονομαστική έξοδος) 100dB
  Συνολική αρμονική αλλοίωση (1kHz) <0,05%
  Έξοδος ισχύος CEA 70W×4
  Αναλογία CEA SN 93dBA
(GP2) Είσοδος: Είσοδος επιπέδου ηχείου Ναι
  MOSFET: Στάδιο εξόδου/Τροφοδοσία ρεύματος Όχι/Ναι
  Υποηχητικό υψιπερατό φίλτρο Ναι
  Ενίσχυση μπάσων 40Hz, 0-10dB
  Είσοδος γραμμής: Ευαισθησία εισόδου (V) 0,3-6
  Επιχρυσωμένοι σύνδεσμοι Ναι
  Ικανότητα μεταφοράς φορτίου: 1ohm/2ohm Όχι/Ναι
  Ρεύμα απαγωγού (ονομαστική ισχύς εξόδου στα 4ohm) 33A
  Βάρος (σε κιλά) κατά προσέγγιση 2,7 κιλά
  Διαστάσεις (ΠxΥxΒ) κατά προσέγγιση 272 × 51 × 202
  Φωτισμός Λευκό

 

    XS-GS1
Χαρακτηριστικά Μέγεθος 2,5 εκ.
  Σύστημα ηχείων/SW Super Tweeter
  Εκτιμώμενη ισχύς κορυφής 320W
  Εκτιμώμενη ισχύς CEA 2031 RMS 120W
  Εκτιμώμενη ονομαστική ισχύς 75W