Δύο μικρά puk για εσένα φαν του χόκεϋ επί πάγου ετοίμασε η Google. Δύο πανέξυπνα μικρά πραγματάκια που μετά την επιτυχία του Chromecast που πούλησε 20 εκατομμύρια τεμάχια από το 2013, έχει πλέον ‘παιδάκια’.

what-is-chromecast

Το δε περίεργο είναι πως το ένα από τα δύο είναι το Chromecast Audio. Ένα gadget που έχει στόχο να δώσει τη δυνατότητα ο ήχος από ένα high-res streaming game να ακούγεται ΚΑΙ από το παλιό σου ηχοσύστημα. Τόσα χρήματα είχες δώσει…

chromecast audio

Τι παρουσιάστηκε λοιπόν;

Αρχικά το νέο Chromecast που και πάλι έχει στόχο να μετατρέψει μια τηλεόραση σε smart, connected συσκευή, προσβάσιμη με ένα smartphone ή/και tablet. Με νέα hockey-puck αισθητική ενσωματώνει καλώδιο HDMI για να μπορεί να σχεδιαστεί με περισσότερους σχεδιασμούς τηλεοράσεων TV από το original. Ταυτόχρονα, μπορεί να αγοραστεί και κίτρινο ή κόκκινο.

Ακόμη: βελτιωμένο WiFi και με υποστήριξη στα 5GHz, πιο ισχυρό hardware για high-res streams ώστε ακόμη και hi-res audio FLAC αρχεία να φτάνουν στην TV.

chromecast-audio

Το νέο δε Chromecast Audio είναι ένα αναπάντεχο αδέρφι. Στο ίδιο σχήμα και μέγεθος με το Chromecast, το gadget μπορεί όπως είπαμε να κάνει cast audio streams και να τα δώσει σε ένα κλασικό hifi setup. Εσύ χρειάζεσαι ΜΟΝΟ μια ελεύθρη aux/line είσοδο, RCA ή οπτική αλλά ακόμη και ένα 3.5mm jack (!)

Και τα δύο θα κοστίζουν £30.