Στην αγορά για μια κάμερα που θα τα κάνει ‘όλα’; Και δεν σε παιδεύει;

Η νέα compact RX100 IV και η RX10 II High-Zoom διαθέτουν τον πρώτο στον κόσμο αισθητήρα CMOS, τύπου 1.0, με τσιπ μνήμης DRAM, δυνατότητα λήψης με 40x Super Slow Motion, λήψη βίντεο σε 4K, κλείστρο υψηλή ταχύτητας Anti Distortion.

Και μπορούμε να δούμε και μια νέα δοκιμή.

DSC-RX100M4_Right

Η νέα compact RX100 IV και η RX10 II High-Zoom διαθέτουν τον πρώτο στον κόσμο αισθητήρα CMOS, τύπου 1.0, με τσιπ μνήμης DRAM, δυνατότητα λήψης με 40x Super Slow Motion, λήψη βίντεο σε 4K, κλείστρο υψηλή ταχύτητας Anti Distortion.

Τα δυο αυτά νέα μοντέλα διαθέτουν τον πρώτο αισθητήρα Exmor RS CMOS τύπου 1.01 με προηγμένη επεξεργασία σημάτων και συνδεδεμένο τσιπ μνήμης DRAM. Η υψηλής ταχύτητας επεξεργασία των σημάτων και το τσιπ μνήμης DRAM συνεργάζονται αρμονικά για να προσφέρουν 5 φορές ταχύτερη ανάγνωση των δεδομένων της εικόνας2 και είναι υπεύθυνα για μια σειρά από ξεχωριστές λειτουργίες που παλαιότερα διέθεταν μόνο ελάχιστες – επαγγελματικού επιπέδου – βιντεοκάμερες. Μεταξύ αυτών των εντυπωσιακών δυνατοτήτων περιλαμβάνεται η λήψη βίντεο σε 40x super slow motion σε έως 1000fps,3,4 ένα πάρα πολύ γρήγορο κλείστρο κατά των αλλοιώσεων (Anti-Distortion Shutter) με μέγιστη ταχύτητα 1/32000 το δευτερόλεπτο, λήψη ταινιών σε υψηλή ανάλυση 4K5 και πολλά ακόμη.

Λήψη Super Slow Motion έως 40x

Πρώτη φορά στις καταναλωτικές φωτογραφικές μηχανές της Sony, οι νέες RX100 IV και RX10 II διαθέτουν, και οι δυο, τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε super slow-motion μέχρι και 40 φορές πιο αργά, από την κανονική ταχύτητα. Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες μπορούν να συλλαμβάνουν και να αναπαράγουν τις φευγαλέες στιγμές δράσης με απίστευτες λεπτομέρειες, ανάλυση και καθαρότητα.

Πριν από τη λήψη, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των εξής ταχυτήτων κάδρου: 1000fps, 500fps και 250fps, αλλά και από τα φορμά αναπαραγωγήςiii,iv 50p και 25p6, για να βελτιώσουν την εγγραφή ώστε να ταιριάζει με την ταχύτητα του κινούμενου θέματος. Μπορούν, ακόμα να χρησιμοποιήσουν το κουμπί της εγγραφής ως «σκανδάλη εκκίνησης» και να ξεκινήσει η εγγραφή μόλις το πατήσουν, ή ως «σκανδάλη τερματισμού» για να εγγράφουν το υλικό μέχρι να πατήσουν το κουμπί. Με τη λειτουργία «σκανδάλη τερματισμού» η εγγραφή ξεκινάει 2 με 4 δευτερόλεπτα πριν πατήσετε το κουμπί movie και έτσι μπορείτε να απαθανατίσετε τη στιγμή που θέλετε με περισσότερη συνέπεια και ακρίβεια. Να έχετε υπ’όψιν σας, ότι η λήψη δυο δευτερολέπτων ταινίας στα 1000fps και 25p χρειάζεται περίπου 80 δευτερόλεπτα για αναπαραγωγή.

Υψηλότερη ταχύτητα κλείστρου, υψηλότερη ταχύτητα λήψεων

Η εντυπωσιακή ταχύτητα και ισχύς του αισθητήρα Exmor RS CMOS, τύπου 1.0, με τσιπ μνήμης DRAM, προσφέρει στις νέες RX100 IV και RX10 II εξαιρετική απόδοση στη λήψη γρήγορα κινούμενων θεμάτων.

Συγκεκριμένα, η γρήγορη επεξεργασία του έχει ως αποτέλεσμα ταχύτητες συνεχούς λήψης έως 16 fps στην RX100 IV και έως 14 fps στην RX10 II για μεγάλη χρονική περίοδο.

Επιπλέον, η πάρα πολύ γρήγορη ανάγνωση των δεδομένων του αισθητήρα εικόνας ευθύνεται για την υψηλή ταχύτητα του κλείστρου Anti-Distortion Shutter (μέγιστη ταχύτητα 1/32000 δευτερόλεπτο), χάρη στην οποία οι νέες φωτογραφικές μηχανές μπορούν να συλλαμβάνουν ευκρινείς, πεντακάθαρες εικόνες με μεγάλο διάφραγμα σε επίπεδα φωτεινότητας που φτάνουν το EV197. Ελαχιστοποιεί, επίσης, το εφέ του «κυλιόμενου κλείστρου», κάτι που είναι σύνηθες στα γρήγορα κινούμενα αντικείμενα. Χάρη σε αυτό, οι φωτογράφοι και οι βιντεογράφοι μπορούν να συλλαμβάνουν όμορφο υλικό με καθαρά εστιασμένα θέματα και αποεστιασμένο φόντο, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες με έντονο φωτισμό.

Άμεση εγγραφή ταινίας 4Κ υψηλής ακρίβειας

Τα νέα μοντέλα RX100 IV και RX10 II είναι οι πρώτες φωτογραφικές μηχανές Cyber-shot που προσφέρουν στους φωτογράφους τα πλεονεκτήματα της εγγραφής ταινιών σε ανάλυση 4K (QFHD 3840×2160)v. Οι φωτογραφικές μηχανές χρησιμοποιούν την πλήρη ανάγνωση των pixel χωρίς τη διαδικασία συγχώνευσης γειτονικών pixel (pixel binning), ώστε να διασφαλίζουν ότι ακόμα και οι πιο ανεπαίσθητες λεπτομέρειες του βίντεο 4K συλλαμβάνονται με ελάχιστο μουαρέ και “jaggies”. Αυτά τα υψηλής ποιότητας αποτελέσματα επιτυγχάνονται χάρη στο προηγμένο codec XAVC S, το οποίο εγγράφει βίντεο σε υψηλή ταχύτητα δεδομένων στα 100 Mbps κατά την εγγραφή σε 4K και σε 50 Mbps κατά τις λήψεις σε full HD.

Η δυνατότητα λήψης σε 4K παρουσιάζει ελάχιστες διαφορές σε κάθε μια από τις φωτογραφικές μηχανές. Η πιο «επαγγελματική» RX10 II μπορεί να εγγράφει βίντεο 4K για αρκετή ώρα (μέχρι 29 λεπτά στην Ευρώπη), ενώ η πιο casual, μικρή RX100 IV μπορεί να γυρίζει κλιπ 4K διάρκειας μέχρι 5 λεπτών. Ωστόσο και οι δυο φωτογραφικές μηχανές διαθέτουν χαρακτηριστικά βίντεο επαγγελματικής βαρύτητας, όπως τα Picture Profile, S-Log2/S-Gamut και άλλα.

Και οι δυο διαθέτουν μια προηγμένη λειτουργία διπλής εγγραφής βίντεο, με την οποία μπορείτε να βγάζετε φωτογραφίες 16,8 megapixels κατά τη λήψη βίντεο 4K σε οποιοδήποτε από τα 11 διαφορετικά μοτίβα σύνθεσης, απλώς με το πάτημα του κλείστρου.


Ευελιξία στο σχεδιασμό, υψηλή ταχύτητα αυτόματης εστίασης

Η νέα RX100 IV διατηρεί το μικρό, compact σχεδιασμό της οικογένειας RX100 και έχει φακό ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-70mm (ισοδύναμο με 35mm) F1,8-F2,8, ενώ η νέα RX10 II έχει κρατήσει τον ίδιο σχεδιασμό στο σώμα της με την αρχική RX10 και διαθέτει φακό ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-200mm (ισοδύναμο με 35mm) F2,8.

Κάθε μια από τις φωτογραφικές μηχανές είναι εξοπλισμένη με το νέο σκόπευτρο υψηλής αντίθεσης XGA OLED Tru-Finder™, με ανάλυση, κατά προσέγγιση, 2,35 εκατ. dots, που διασφαλίζει ρεαλιστική προεπισκόπηση των εικόνων και δυνατότητα αναπαραγωγής. Η RX100 IV διατηρεί το πρακτικό σκόπευτρο EVF που μαζεύεται, με επικάλυψη ZEISS® T*, από το μοντέλο RX100 III που έκανε την εμφάνισή του πέρσι.

RX100M4_Rear

RX100M4_Front_bgwh

Και τα δυο νέα μοντέλα διαθέτουν ένα αναβαθμισμένο σύστημα αυτόματης εστίασης Fast Intelligent AF που προσφέρει υψηλής ταχύτητας και ακρίβειας ανίχνευση της αντίθεσης ενός κινούμενου θέματος σε μόλις 0,09 δευτερόλεπτα. Η Sony έχει αναπτύξει έναν αλγόριθμο αυτόματης εστίασης με τον οποίο οι φωτογραφικές μηχανές μπορούν να αναγνωρίζουν και να κλειδώνουν σε ένα θέμα με μισό πάτημα του κουμπιού του κλείστρου πιο γρήγορα, σε σχέση με παλαιότερα μοντέλα. Οι νέες φωτογραφικές μηχανές είναι συμβατές με Wi-Fi® και NFC™ και έχουν πρόσβαση στη μεγάλη σειρά εφαρμογών PlayMemories Camera της Sony. Μάθετε περισσότερα στην τοποθεσία www.sony.net/pmca.

Αισθητικά και τα δυο νέα μοντέλα παρουσιάζουν πολλούς ρυθμιζόμενους διακόπτες και κουμπιά και καλύπτουν τις ανάγκες κάθε φωτογράφου. Επιπλέον, η RX10 II είναι ανθεκτική στην σκόνη και την υγρασία.

Κυκλοφόρησε, επίσης και μια νέα, κομψή θήκη μεταφοράς, η LCS-RXG.

Κατασκευασμένη από καλής ποιότητας φυσικό δέρμα, σε καφέ και μαύρο αποτελεί το ιδανικό ταίρι για την κομψή σειρά των φωτογραφικών μηχανών RX100, συμπεριλαμβανομένου και του νέου μοντέλου RX100 IV.

Η διάθεση των RX100 IV και RX10 II θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2015.