Αν θέλετε να διδαχθείτε στη ζωή στα αντικείμενα της επιμονής, τη υπομονής και όχι μόνο, ακούστε αυτό το όνομα.

Artur-Fischer

Και ρίξτε μια ματιά στην εργαλειοθήκη σας αφού είναι ο εφευρέτης και του ‘ούπα’ αυτής της μικρής δημιουργίας που κρατά τα ράφια μας και όχι μόνο στον τοίχο! Ο κος Artur Fischer λοιπόν, ο άνθρωπος με τις 1,100 πατέντες πολλές από τις οποίες λάτρεψαν οι do-it-yourselfers έφυγε από τη ζωή στις 27 Γενάρη 2016, στο Waldachtal της Γερμανίας στα 96.

Fischer-bis

Η εταιρία του κλειδαρά Mr. Fischer, το Fischer Group, με μια λιτή ανακοίνωση μετέφερε το θάνατο του ανθρώπου που άλλαξε τα μαστορέματα για πάντα: “What Bill Gates was to the personal computer, Artur Fischer is to do-it-yourself home repair,” είχε γράψει το Der Spiegel. “I am interested in any problem to which I can provide a solution,” είπε ο κος Mr. Fischer στο Technology Review το 2007 και μάλλον το εννοούσε αφού μιλάμε για τον άνθρωπο που ξεπέρασε τον Thomas Edison με τις 1,093 πατέντες του.

Ο κος Artur Fischer γεννήθηκε στην 31η Δεκεμβρίου του 1919, στο Tumlingen και από μηχανικός της Luftwaffe, τη Μάχη του Stalingrad και τη σύλληψη κατέληξε δημιουργός του Fischer Group που σήμερα έχει 42 θυγατρικές και 4,000 άτομα προσωπικό ενώ πωλεί 14,000 προϊόντα σε 100 χώρες. Τον διαδέχεται ο γιος Klaus και η κόρη Margot Fischer-Weber.

maxresdefault