Στην αυγή της 14ης Σεπτέβρη 2015, ο κύριος Marco Drago εργάζονταν στο γραφείο του στο Ινστιτούτο Max Planck Institute for Gravitational Physics στο Ανόβερο. Τότε, το ειδικό σύστημα – automated computer pipeline, του έστειλε ένα alert. Ήταν ένα μήνυμα που του έλεγε πως οι δίδυμοι ανιχνευτές LIGO στη Louisiana και τη Washington είχαν καταγράψει ένα “event.”

converted PNM file

Τι συμβαίνει όταν ενωθούν δύο μαύρες τρύπες; Η μεγάλη είδηση λοιπόν έρχεται εδώ και λίγες ώρες από το Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory (Ligo) του Πανεπιστημίου του Κολούμπια και μια συνέντευξη Τύπου που είχαμε στη Ουάσιγκτον. Και την οριστική πλέον επιβεβαίωση της θεωρίας της Σχετικότητας του Αϊνστάιν.

Η επιβεβαίωση του Albert Einstein έναν αιώνα μετά.

“One of the biggest advancements of the past few decades.”
Τι συνέβη λοιπόν;

«Η ανακάλυψη των βαρυτικών κυμάτων αποτελεί το πιο σημαντικό επίτευγμα για τη μοντέρνα επιστήμη. Θα μας ανοίξουν ένα νέο παράθυρο στο Σύμπαν. Θα μπορέσουμε να μελετήσουμε, όχι μόνο τη θεωρία Σχετικότητας του Αϊνστάιν, αλλά αντικείμενα τα οποία μέχρι πρότινος μόνο φανταζόμασταν ότι υπάρχουν. Θα δούμε έναν κόσμο που μέχρι σήμερα δεν είχε παρατηρηθεί» είπε στο CNN o κος Marka της ερευνητικής ομάδας LIGO που ανακοίνωσε το συναρπαστικό αποτέλεσμα.

LIGO_web

Αυτός είναι οι ήχος όταν δύο Μαύρες Τρύπες συγκρούονται.

Και έτσι ζήσαμε μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις των τελευταίων 100 ετών.