xperia-x

Αυτό είναι το νέο Sony Xperia X.

xperia-x-3

Με τη σταστιμότητα που υπάρχει στον κόσμο των smartphone η ιαπωνική εταιρία αποφάσισε να το γυρίσει αλλού: στις τεχνολογίες που έχουν σχέση με την κάμερα, τη μπαταρία και το σχεδιασμό.

Τρία μοντέλα με κύρια σχεδιαστική κατεύθυνση αυτό που οι Ιάπωνες αποκαλούν “curved glass, seamless metal”.

Το πιο ισχυρό είναι το Xperia X Performance με επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 820 και 3GB RAM, 32GB αποθηκευτικού χώρου που φτάνει τα 128GB με κάρτα microSD. Πίσω μια κάμερα 23-megapixel με predictive hybrid autofocus, LED flash και εγγραφή 4K και μπροστά κάμερα 13-megapixel. Το high-end smartphone έχει 5αρα οθόνη full HD (1080p). Η μπαταρία είναι 2,700 mAh με IP68 πιστοποίηση.

Το επόμενο είναι το Sony Xperia X με ίδια οθόνη και Qualcomm Snapdragon 650 επεξεργαστή και 3GB RAM. Το Xperia X έχει λίγο μικρότερη μπαταρία 2,620 mAh. Τελευταίο το Xperia XA οθόνη 5αρα οθόνη HD (720p), επεξεργαστή MediaTek MT6755, 2GB RAM και 16GB μέσα expandable με θύρα microSD. Το Sony Xperia XA έχει διαφορά και στην κάμερα με 13-megapixel πίσω κάμερα με Exmos RS αισθητήρα 1.3-micron pixel αλλά και δεύτερη 8-megapixel κάμερα μπροστά. Η μπαταρία είναι 2,300 mAh ενώ δε διαβάζει αποτυπώματα.

Όλα με Android 6.0 Marshmallow out of the box.

Η νέα τεχνολογία Predictive Hybrid Autofocus στα Xperia X και Xperia X Performance έχει πολλές από τις τεχνολογίες Sony των μηχανολόγων των σειρών α ενώ μαζί το κινητό υπόσχεται μπαταρία που θα διασκεί με το Sony smart battery management και την τεχνολογία Qnovo Adaptive Charging technology.

Για επεξεργαστή το Xperia X έχει Qualcomm® Snapdragon™ 650 στο ‘φυσιολογικό’ μοντέλο ενώ το Xperia X Performance έχει έναν Qualcomm® Snapdragon™ 820.

Αλλαγή για τα κινητά της εταιρίας το γυαλί με καμπύλη – curved glass display, ενώ και τα δύο μοντέλα της νέας σειράς θα έρθουν σε χρώματα White, Graphite Black, Lime Gold και Rose Gold από το καλοκαίρι του 2016.

xperia-x-2