Μια καθημερινή συνήθεια για δισεκατομμύρια χρηστών FB αλλάζει.

facebook-reactions-animation

Μετά από δοκιμές σε αρκετές χώρες, το Facebook ρίχνει το augmented Like button του, το “Reactions” σε όλους τους users. Πλέον θα βλέπεις το Like button σε κάθε post, αλλά αν κάνεις tap και hold πάνω του ή hover στο desktop, θα επεκταθεί με άλλα emotions: Love, Haha, Wow, Sad, και Angry. Αν κάνεις drag το δάχτυλο διαλέγεις!

Πως δουλεύει;

Αυτό αλλάζει φυσικά τα πάντα αφού αντί να μετρώνται τα Like σε posts θα έχεις μια total Reaction μέτρηση και θα φαίνονται τα icons με την πιο δημοφιλή αντίδραση. Έτσι το Facebook δεν θα γεμίζει το feed με ξεχωριστά counts για κάθε συναίσθημα.

Αν θέλεις τα νούμερα, κάνεις tap στο Reaction count και βλέπεις ποιος ένιωσε και τι. Το έξυπνο είναι πως αν δε θέλεις χρήση των Reactions δεν είναι απαραίτητο και δεν υπάρχουν μύρια buttons σε κάθε post.

Το Facebook λέει: “if someone uses a Reaction, we will infer they want to see more of that type of post. In the beginning, it won’t matter if someone likes, “wows” or “sads” a post. Over time we hope to learn how the different Reactions should be weighted differently by News Feed to do a better job of showing everyone the stories they most want to see.”

haha

like1

love

sad

wow-2

angry

Θα πιάσει;