Σε διαδικασία αναζήτησης λύσης για μεγαλύτερη ασφάλεια οι ομάδες της F1, σχεδιάζουν, αναζητούν και μελετούν λύσεις. Η ιδέα της Red Bull μοιαζει να έρχεται από παλαιότερες δεκαετίες και αφορά τη χρήση ενός ‘παρπρίζ’.

Red Bull Canopy

Η αποκάλυψη έγινε στο Motorsport.com και αυτά είναι τα πρώτα concept σχέδια με την εταιρία να μιλά για μια λύση διαφορετική από εκείνη των Mercedes/Ferrari, το άσχημο Halo δηλαδή που σχεδιάζεται για το 2017.

Red Bull Canopy2

Η εταιρία ετοιμάζεται να το δοκιμάσει σε ένα show car ενώ ο Daniel Ricciardo είπε πως εντυπωσιάστηκε από την ορατότητα μετά τις δοκιμές στα αρχηγεία της Red Bull στο Milton Keynes. Το αφεντικό της Red Bull, ο Christian Horner είπε στο Motorsport.com: “It is a more of a canopy – open topped. So is effectively like a bigger windscreen. It is more elegant and hopefully offers better visibility. So let’s see what the FIA think of it.”

Ο race director της F1 Charlie Whiting σημείωσε πως η έκδοση των Μercedes/Ferrari ετοιμάζεται για ο 2017 και σημείωσε πως ακόμη και αν επιλεγεί η ιδέα τη Red Bull θα πρέπει να περιμένει μέχρι το 2018 το νωρίτερο: “It’s considerably further behind in development, it’s never been tested, but it could offer additional protection. But I’ve got my doubts that it could actually be implemented for 2017, whereas I think the Halo could,” σχολίασε στη Μελβούρνη.