Μια ενδιαφέρουσα φήμη έχει βγει τις τελευταίες ώρες. Και έρχεται να ρίξει νερό στο μύλο των φημών για ένα νέο Playstation 4!

driveclub-new-city-track-4

Όπως λοιπόν λέει το videogame site Giant Bomb, έχει πολλές επιβεβαιώσεις για ένα νέο Playstation 4. Το ‘PS4.5’ θα λειτουργεί με τον κωδικό ‘Neo’ και θα έχει αναβαθμισμένη CPU, GPU και RAM.

Τι ακριβώς θα συμβεί; Και τι νέο έχει το μηχάνημα;

Οι πηγές μιλάνε για βελτιωμένα frame rates και συνολικές επιδόσεις. Αναβάθμιση θα υπάρχει στη CPU από τα 1.6 GHz στα 2.1 GHz, νέο σύστημα γραφικών -GPU, από έναν AMD GCN, 18 CUs στα 800 MHz σε ένα AMD GCN με 36 CUs στα 911 MHz ενώ τα 8GB της μνήμης GDDR5 πάνε από τα 176 GB/s ταχύτητας στα 218 GB/s.

Τι θα γίνει με τα σημερινά μηχανάκια;

Από τον Οκτώβρη όλα τα PS4 games θα βγαίνουν σε ένα ‘Base mode’ και σε ένα ‘Neo mode’ λένε οι πληροφορίες που σημαίνει πως θα είναι συμβατά με τα σημερινά PS4 και το Neo αλλά θα έχουν καλύτερες επιδόσεις στο δεύτερο. Το νέο PS4 θα υποστηρίζει και 4K χωρίς αυτό να σημαίνει πως κάθε game θα είναι και 4K και native.

Το site λέει πως στα έγγραφα που είδε θα υπάρχει το ίδιο PSN ενώ δεν θα υπάρχουν ‘Neo exclusive’ τίτλοι, η μεγάλη ανησυχία που είχε προκύψει με τις πρώτες φήμες. Στις φήμες δεν υπάρχει release date, το Giant Bomb όμως εκτιμά σαν τιμή τα $399.

Χμμμ. Μοιάζει όλο και πιο πιθανό.