Μια χρονιά με τεράστια επιτυχία για την Κυρία των ηλεκτρονικών από την Ιαπωνία:

15H_GM_lens_image_06

  • ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ DSLR ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ENTRY LEVEL: a68
  • ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ MIRRORLESS CSC (Compact System Camera): α7R II
  • ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ CSC (Compact System Camera) PRIME ΦΑΚΩΝ: SEL85F14GM
  • ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ FULL-FRAME COMPACT ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ: RX1R II
  • ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ACTION CAM: HDR-AS50

 

Η έγκριτη Ένωση Τεχνικού Φωτογραφικού Τύπου, TIPA (Technical Image Press Association), αποδίδει στη Sony ρεκόρ διακρίσεων με πέντε βραβεία για το 2016:

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ DSLR ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ENTRY LEVEL: a68

 a68

Η α68 της Sony διαθέτει αισθητήρα εικόνας 24,2MP APS-C Exmor CMOS με μεγάλο εύρος ευαισθησίας ISO 100-25.600. Διαθέτει σύστημα 4D FOCUSTM που χρησιμοποιεί 79 σημεία ανίχνευσης αυτόματης εστίασης με τον αισθητήρα AF, συμπεριλαμβανομένων των 15 σημείων διασταύρωσης. Αποδίδει εξαιρετική αυτόματη εστίαση ακόμα και σε πολύ χαμηλό φωτισμό, μέχρι και EV-2, ενώ προσφέρει σταθερή παρακολούθηση αυτόματης εστίασης μέχρι και στα 8fps καρέ ανά λεπτό.

Για τους λάτρεις του βίντεο η α68 Sony μπορεί να καταγράψει ταινίες Full HD χρησιμοποιώντας το αποτελεσματικό φορμά XAVC-S με υψηλό ρυθμό bit rate μέχρι και 50 Mbps[i], με συνεχή αυτόματη εστίαση αλλά και σταθερή παρακολούθηση αυτόματης εστίασης.

Ανάμεσα σε άλλα ελκυστικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται η τεχνολογία SteadyShot INSIDE για σταθεροποίηση της εικόνας, το φωτεινό σκόπευτρο ακριβείας OLED Tru-FinderTM με 100% κάλυψη κάδρου, καθώς και οθόνη LCD τύπου 2,7. Τα πλήρη στοιχεία της α68 μπορείτε να δείτε εδώ.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ MIRRORLESS CSC (Compact System Camera): α7R II

 ILCE-7RM2

Η Sony α7R II διαθέτει full-frame αισθητήρα οπίσθιου φωτισμού Exmor RTM CMOS, ο οποίος αποδίδει υψηλή ανάλυση 42 megapixel και είναι ενσωματωμένος μέσα στη μηχανή που είναι κατασκευασμένη από κράμα μαγνησίου. Διαθέτει υβριδικό σύστημα AF με 399 σημεία αυτόματης εστίασης με ανίχνευση φάσης, τα οποία συνεργάζονται με 25 σημεία αυτόματης εστίασης με ανίχνευση αντίθεσης και επιτρέπουν λήψεις έως 5 fps με λειτουργίες AF και AE.

Η α7R II αποδίδει 4K βίντεο με επεξεργασίες που γίνονται στο εσωτερικό της κάμερας, καταγραφή και ανάλυση Full HD (1080p) βίντεο σε NTSC ή PAL σε 60p / 30p / 24p ή 50p / 25p χρησιμοποιώντας το προηγμένο φορμά XAVC S[ii] codec, το οποίο εγγράφει σε υψηλή ταχύτητα. Διαθέτει πλήρως παραμετροποιήσιμο έλεγχο χρώματος και λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένων των S Log2 και S-Log3 Gamma, οι οποίες περιλαμβάνονται στις high-end κινηματογραφικές μηχανές Sony. H φωτογραφική μηχανή μπορεί να βγάζει φωτογραφίες σε ένα εύρος ISO από 100 έως 25600, με δυνατότητα επέκτασης ISO από 50 έως 102.400 Περισσότερες λεπτομέρειες για την α7R II μπορείτε να δείτε εδώ.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ CSC (Compact System Camera) PRIME ΦΑΚΩΝ: SEL85F14GM

 VX9139_A

Ο full frame τηλεφακός FE 85mm F1.4 GM της Sony διαθέτει ένα νέο στοιχείο XA (εξαιρετικά ασφαιρικό), καθώς και άλλα τρία στοιχεία ED (εξαιρετικά χαμηλή διασπορά) που συνεργάζονται για να διασφαλίσουν ότι οι περιοχές εστίασης συλλαμβάνονται με εξαιρετικά υψηλή ανάλυση, ενώ η αποεστιάση φόντου (bokeh) «σβήνει» ομαλά στο βάθος. Ο φακός διαθέτει κυκλικό διάφραγμα με 11 λεπίδες καθώς και την αυθεντική επικάλυψη Nano AR της Sony, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική σε ένα φακό πορτραίτων, αφού μειώνει το φαινόμενο αναλαμπών (flare) και ειδώλων (ghosting). Ο φακός περιλαμβάνει  μηχανισμό αυτόματης εστίασης  SSM (Super Sonic Wave Motor)  και δύο αισθητήρες ανίχνευσης θέσης για αυξημένο έλεγχο στην εστίαση . Κατασκευασμένος με 11 στοιχεία σε 8 ομάδες, ο φακός είναι ανθεκτικός στη σκόνη και την υγρασία. Περισσότερες λεπτομέρειες για τον SEL85F14GM μπορείτε να δείτε εδώ.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ FULLFRAME COMPACT ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ: RX1R II

 sony-rx1r-ii

Καθώς μοιράζεται τον ίδιο αισθητήρα πλήρους καρέ 42.2 megapixels και τον επεξεργαστή εικόνας BIONZ X με τη α7R ΙΙ της Sony, η RX1R II έχει ενσωματωμένο φακό σταθερής εστιακής απόστασης ZEISS® Sonnar T* 35mm με φωτεινό μέγιστο διάφραγμα F2.0. Διαθέτει αισθητήρα με τον εντυπωσιακό αριθμό 399 σημείων αυτόματης εστίασης εντοπισμού φάσης AF, τα οποία σε συνδυασμό με 25 σημεία εντοπισμού αντίθεσης AF, επιτυγχάνεται γρήγορη και ακριβής εστίαση. Η κάμερα έχει το πρώτο[iii] στον κόσμο οπτικά μεταβλητό (Optical Variable) χαμηλοπερατό φίλτρο όπου στις τρεις ρυθμίσεις συμπεριλαμβάνεται η Απενεργοποίηση “off”, η Βασική “standard”, και η Υψηλή “high”, με δυνατότητα οριοθέτησης χαμηλοπερατού φίλτρου (bracketing) με διαδοχικές λήψεις. Η προβολή γίνεται είτε μέσω ενός στοιχείου EVF με τέσσερα εντοιχισμένα γυάλινα στοιχεία είτε μέσω μιας ανακλινόμενης LCD οθόνης 7.5cm (3.0 τύπου) με ανάλυση 1.2 εκατομμυρίων κουκκίδων. Περισσότερες πληροφορίες για την RX1R II μπορείτε να δείτε εδώ.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ACTION CAM: HDR-AS50

 

 

Η HDR-AS50 της Sony είναι μια ανθεκτική και φορητή βιντεοκάμερα POV που ζυγίζει μόλις 58 γραμμάρια (2 ουγκιές)[iv] και έχει διαστάσεις μόνο 2.42 x 4.7 x 8.3 cm εκατοστά (31/32 x 1 7/8 x 3 3/8 ίντσες). Η κάμερα είναι εξοπλισμένη με ένα υποβρύχιο περίβλημα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βάθος 60 μέτρων, ενώ έχει δυνατότητα σύνδεσης με το νέο τηλεχειριστήριο Live -View που της προσφέρει πλήρη λειτουργικότητα για να μπορεί να τοποθετηθεί σχεδόν οπουδήποτε, ενώ περιλαμβάνει και περικάρπιο. Διαθέτει σταθεροποίηση εικόνας Steady Shot, απαραίτητη για σταθερές λήψεις σε ώρες δράσης, 4K Time-Lapse Capture, ενισχυμένη πλήρη καταγραφή Full HD βίντεο, ένα ενσωματωμένο στερεοφωνικό μικρόφωνο και φακό ZEISS® Tessar. Για να ενθουσιάσει ακόμα περισσότερο, το οπτικό πεδίο ρυθμίζεται σε δύο επίπεδα, “ευρεία” και “μικρή” γωνία, ενώ οι ρυθμίσεις μέσω zoom γίνονται κατά τη διάρκεια της λήψης.

Για περισσότερες πληροφορίες για την HDR-AS50 μπορείτε να δείτε εδώ

[i] Μια SDHC/SDXC κάρτα μνήμης κατηγορίας 10 ή υψηλότερη απαιτείται για την εγγραφή ταινιών φορμά XAVC S.

[ii] Μια SDHC/SDXC κάρτα μνήμης κατηγορίας 10 ή υψηλότερη απαιτείται για την εγγραφή ταινιών φορμά XAVC S. UHS Speed κατηγορία 3 είναι απαραίτητη, επίσης, για την καταγραφή στα 100Mbps.

[iii] Ανάμεσα στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2015, με βάση την έρευνα της Sony.

[iv] Κύρια μονάδα μόνο. (83g (2,9 ουγκιές) με παρεχόμενη μπαταρία)