urthecast-iris

Μια ultra high-definition κάμερα, η Urthecast Iris που τοποθετήθηκε στο εξωτερικό του Internation Space Station μας ταξιδεύει. Ολόφρεσκα πλάνα από το Dubai, τις Πυραμίδες της Giza και το Cape Town και όχι μόνο, σε βίντεο απλά καταπληκτικά.

Ποιος περιγράφει πως δουλεύει το πρόγραμμα; Ένας Έλληνας…

…μας εξηγεί και εμείς απλά κάνουμε download για τις 4Κ τηλεοράσεις μας και όχι μόνο.

“The video imagery is just so stunning that we are finding documentary filmmakers and the emerging VR market, for instance, are taking the content in directions that are uncharted for what is really a geospatial product at heart,” είπε ο senior production manager της Urthecast κος Christos Koulas στο Mashable.

Αυτό είναι ένα νέο camera module και ενώ το παλιό HDEV ήταν ρυθμισμένο σε ευρυγώνιο, η νέα κάμερα της UrtheCast 4K έχει ετοιμαστεί για να δουλεύει σε telephoto και μάλιστα με ανάλυση ενός μέτρου μόλις.

Το πακέτο της UrtheCast έχει δύο όργανα: ένα βίντεο 4K που κρατά το βίντεο από την Iris και ένα με 25MP για φωτογραφίες. Και τα δύο τμήματα είναι από το 2013 στον ISS στο ρωσικό Zvezda module.

Και τα δύο είναι σε μια ειδική πλατφόρμα κινούμενη ώστε η εικόνα να είναι σταθερή ακόμη και καθώς ο Διαστημικός Σταθμός κινείται με ταχύτητα 17,000 μίλια/ώρα. Μπορεί να εγγράφει 60 δευτερολέπτων clips μιας περιοχής έξι τετραγωνικών μιλίων.

Θέλετε να τα έχετε; Κατεβάστε τα από εδώ!