Lancement-de-l-application-mobile-SAIP_largeur_960

Μια επίσημη εφαρμογή από την κυβέρνηση της Γαλλίας. Λίγες ημέρες πριν από το kick off οι Γάλλοι ανεβάζουν τη ‘μάχη’ ενάντια στην τρομοκρατία σε άλλο επίπεδο. Η smartphone app ενημερώνει τους χρήστες για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις και τους παρέχει info για το πως θα μείνουν ασφαλείς.

Η app ανακοινώθηκε σήμερα από το γαλλικό Υπουργείο Εσωτερικών λίγο πριν από το Wednesday UEFA Euro 2016 και το SAIP (Système d’alerte et d’information des populations) αναπτύχθηκε μέσα από ένα πιλoτικό project που είναι σε εξέλιξη από το Νοέμβρη του 2015 και τις τρομοκρατικές επιθέσεις όπως λέει το AFP.

SAIP-l-application-qui-previent-d-une-Alerte-attentat_width1024

Λειτουργεί με εντοπισμό θέσης – geolocation με τις ειδοποιήσεις να ‘έρχονται’ 15 μετά το περιστατικό ενώ λαμβάνονται ταυτόχρονα ειδοποιήσεις για οκτώ γεωγραφικές περιοχές.

Είναι διαθέσιμη στα Αγγλικά και τα για Γαλλικά, για iOS και Android.

Ο υπουργός εσωτερικών της Γαλλίας Bernard Cazeneuve είπε στο AFP πως η app θα “keep the public up to date with what we know.” Στη Γαλλία θα αναπτυχθούν συνολικά 100,000 άτομα ως προσωπικό ασφαλείας για τα στάδια, τις fan zones και άλλες περιοχές. Συνολικά 51 παιχνίδια σε 10 προστατευμένα ‘σαν αστακοί’ ενώ ακόμη και drones θα επιστρατευτούν για το τουρνουά.