blocks-smartwatch

Μια νέα τάση ανατέλει στον κόσμο των smart συσκευών. Η ‘σπονδυλωτή’ σχεδίαση. Η LG και η Motorola έχουν κάνει μια ενδιαφέρουσα κίνηση ενώ στα έξυπνα ρολόγια κ.ο.κ. αρκετοί παλεύουν να κερδίσουν το κοινό. Και τώρα έχουμε, αυτό. Το LOCKS. Τι είναι;

Τι έχει στο νου του να μας δώσει το BLOCKS; ένα συμβατικό smartwatch σώμε με τη βασική οθόνη, μπαταρία και το SoC, και έξτρα λειτουργικότητα με modules που snap στο σώμα σαν ένα μεταλικό μπρασελέ. Δεν απέχει σαν ιδέα και πολύ από το Project Ara idea, αλλά τελικά έχει ένα σημαντικό θετικό που είναι η κομψότητα.

Οι άνθρωποι μετά το πετυχημένο πέρασμα στο Kickstarter αργά το 2015 μας δίνουν το παρακάτω βίντεο με το concept σε near-final κατασκευή! Μέσα έχει και το φρέσκο Qualcomm Snapdragon 2100 SoC που σημαίνει επεξεργαστή ειδικά για wearables και λειτουργικό ένα ‘άλλο’ open source Android και όχι Android Wear.

Στα modules υπάρχει extra μπαταρία, φως LED, heart rate monitor, ένα με θερμοκρασία και βαρομετρική πίεση, ένα spacer με κανονικό watch band clasp.

Κόστος; Σε pre-order κοστίζει $330 με τέσσερα ενσωματωμένα modules. Χμμμ…