airobotics

Ήταν μάλλον αναμενόμενο πως το πρώτο σύστημα αυτόματα εκτοξευόμενων drone θα έρθει από το Ισραήλ. Γιατί; Είναι η χώρα which made it happen. Όλη την ιστορία των drones. Ναι, δεν θα είχες ΠΟΤΕ το Phantom αν δεν πίστευαν οι Ισραηλινοί πως μπορεί να κερδίσουν με κάτι ‘τέτοιο’ πολέμους. Και να λοιπόν. Η εποχή του Skynet μοιάζει πιο κοντά. Η εταιρία για την οποία μιλάμε είναι η Airobotics και έχει σχεδιάσει ένα πλήρες σύστημα εκτόξευσης drone που διαθέτει ακόμη και ρομποτικό μπράτσο για να ‘συλλαμβάνει’ τα drone και τους αλλάζει μπαταρία. Καλώς ήρθε λοιπόν η ώρα των Automated Industrial Drones.

Όλα σε ένα. Το όλο σύστημα υπόσχεται πλήρης ανεξαρτησία μέσα στις χρήσεις αφού τα data και τα πλάνα που θα εγγράφει θα χρησιμοποιούνται ώστε να μπορούν να ρυθμίζονται οι διαδρομές και να αλλάζουν οι εντολές ώστε το Airbase να λειτουργεί μόνο του. Χωρίς ακριβά setup.

Πέρα βέβαια από τις doomsday χρήσεις που σκέφτεται κανείς, η χρήση σε αγροτικές εργασίες, χαρτογράφηση και όχι μόνο μοιάζει αρχικά μονόδρομος. Το βέβαιο είναι πως μετά τη χρηματοδότηση που πήρε η εταιρία, το άμεσο μέλλον αποκτά πολύ ενδιαφέρον.

Η εταιρία με έδρα τοTel-Aviv ειδικεύεται στα robotics και το Airbase, αποτελείται από ένα σύστημα εκτόξευσης – launch, το command software και το ίδιο το drone που ονομάζεται ‘Optimus’.

Γιατί όχι και Prime;