samsung-ufs-sd-cards-2

Σοκ. Ταχύτητα όχι αστεία. Οι κάρτες μνήμης αλλάζουν και το micro-SD νέας γενιάς βασίζεται σε αυτό που ονομάζεται JEDEC Solid State Technology Association Universal Flash Storage 1.0 Card Extension Standard. Ναι, μεγάλο όνομα. Το θέμα; τώρα όλες οι μνήμες μας μοιάζουν με τη Δημητρούλα που σε πήγαινε Σαντορίνη σε 17 ώρες. Με τις action κάμερες, το 4Κ, σε λίγο το 6Κ και τα drones να αλλάζουν το παιχνίδι, το γρήγορο δεν είναι αρκετά γρήγορο λοιπόν και Samsung είναι η πρώτη με next-gen memory κάρτες στην αγορά.

Καλωσόρισαν οι Universal Flash Storage κάρτες που μοιάζουν με κοινές microSDs αλλά δίνουν data transfer με την ταχύτητα των SSDs!

Η μνήμη είναι η πρώτη που υπακούει στο νέο Universal Flash Storage (UFS) 1.0 Card Extension Standard, και ανεβάζει τις ταχύτητες data transfer ενώ δεν χρειάζονται card type adapters. Η Samsung μιλά για sequential read speed στα 530 megabytes per second (MB/s)! Ναι σωστά. Δηλασή Χ5 η ταχύτητα μιας τυπικής microSD κάρτες, όσο ένα SATA SSDs.

Βελτίωση υπάρχει και σε random read με το μοντέλο των 256 GB UFS card να δίνει 40,000 IOPS, λειτουργία Χ20 σε σχέση με μια κανονική microSD random read rate των 1,800 IOPS.

Στην εγγραφή υπόσχονται 35,000 random IOPS για μια 256 GB, Χ350 σε σχέση με μια τυπική microSD card, ενώ 170 MB/s sequential εγγραφή είναι διπλάσια μιας SanDisk Extreme Pro.

Οι εκδόσεις θα είναι 32, 64, 128 και 256 GB αλλά με το pin configuration να είναι διαφορετικό των microSD, η μετάβαση σε UFS θα έχει θέματα.