Go

“When you get pulled over but you gotta catch em all.”

Εδώ και λίγες, ελάχιστες είναι αλήθεια, ημέρες, τρεις χώρες είναι σε παράκρουση. Για ένα game. A! Και η Nintendo έχει χρηματιστηριακή αξία 11 δις. δολάρια παραπάνω. Στην ουσία δεν έχει περάσει μια εβδομάδα από τότε που οι Nintendo και Niantic λάνσαραν το Pokémon Go, την πρώτη πραγματικά πετυχημένη εφαρμογή της ‘επαυξημένης πραγματικότητας’ – augmented reality. Δέκα χρόνια υπάρχει η τεχνολογία και για πρώτη φορά ένα game για κινητά την κάνει υπερhit. Και το χάος. Πραγματικό χάος. Ποιο VR; Ποιο 360; Ο απόλυτος πανικός είναι εδώ. Και ηθικός αυτουργός είναι η Nintendo. H εταιρία που είχαμε αρχίσει να ‘ξεγράφουμε’.

UPDATE: Και στην Ελλάδα από τις 16 Ιουλίου με άλλες 26 χώρες παρέα. Σε Play Store και App Store. Κοντά στα 3 δις μπορεί να βγάλει μόνο η Apple από το παιχνίδι. Το Pokemon Go έχει τα περισσότερα ‘κατεβάσματα’ σε 7 ημέρες στην ιστορία. Περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη app ever, όπως είπε η ίδια η Apple στις 23 Ιούλη.

Διαβάστε:

Pokémon Go

Η εφαρμογή επιτρέπει σε users να πιάσουν τα αγαπημένα τους τρωκτικά στον κανονικό κόσμο. Και πάλι, χάος. Νούμερα απίστευτα. Μέσα στο ΣΚ μάθαμε:

Στη ‘τρέλα’ συμμετέχει με τον πιο επικίνδυνο τρόπο και ο πιο εύπορος κόσμος στις ΗΠΑ.

Σήμερα πάντως η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Τι θα γίνεται τα Χριστούγεννα; Πως αλλάζουν όλα σε μια στιγμή θα σκέφτεται η Nintendo…

CnHGeq4WIAAXVyH