r1-hd-multitasking-4

Το ερώτημα που έρχεται από την παρουσία του Blu R1 HD είναι ένα και απλό: το πιστεύει κανείς πως κοστίζει 60 δολάρια; Με Android 6.0. Yep. Τι είναι ετούτο; Το δημιούργημα μιας εταιρίας smartphone με βάση τη Florida και ειδίκευση το ‘λιτό’ hardware και ένα σχεδόν ‘γυμνό’ Android firmware. Τι δίνει;

Το ‘βασικό’ R1 HD κοστίζει $50 κάτι που δίνει 8GB χώρου και 1Gb RAM. Για μια… χούφτα (10) δολάρια, παίρνεις έκδοση με διπλάσια από αυτά. Αν δε επιθυμείς μια no ads έκδοση πάμε στα $100 και $110 αντίστοιχα.

r1-hd-sim-7

Τι έχουμε: 1.3 GHz quad-core επεξεργαστή, 5αρα, Gorilla Glass 3 HD οθόνη, 5MP/8MP κάμερες μπροστά και πίσω, και ένα κλασικό Android 6.0. Εκτός από τις 12 Amazon apps. Το R1 HD τις δίνει για να μειώσει την τιμή ενώ μια σουίτα των Google apps δίνει το παρόν. Με άλλα λόγια ένα κινητό των 16GB με δύο δωδεκάδες ουσιασικά apps πουν δεν μπορείς να χάσεις. Υπάρχει και θύρα microSD.

r1-hd-capture-5

Τελικά τι είναι αυτό; είναι ένα ωραίο κινητό που θα έχεις μέχρι το κανονικό upgrade. Και μια απόδειξη πως τα smartphones έχουν γίνει καλά. Τόσο καλά.