Xiaomi-launches-Mi-Robot-Vacuum-photo-7

Ακόμη ένα gadget από την Xiaomi στο line-up των ‘smart home gadget΄ της: ιδού το Mi Robot Vacuum. Το δισκοειδές ρομποτάκι καθαρισμού που ως gadget επιπέδου υπόσχεται να κόβει βόλτες στο σπίτι και να το βρίσκεις ξεσκονισμένο μετά την κούραση της ημέρας. Λοιπόν:

Xiaomi-launches-Mi-Robot-Vacuum-photo-1

Συνολικά 12 αισθητήρες, ο ένας μετρά απόσταση – laser distance sensor, και μπορεί να σκανάρει στις 360 μοίρες γύρω 1,800 φορές/δευτ. Μια τεχνολογία παρόμοια με τα ημιαυτόνομα οχήματα – self-driving οχήματα. Η Xiaomi λέει πως μπορεί να έχει μέχρι και 1 εκατοστό απόσταση από τον τοίχο και να καθαρίσει, ενώ με laser αισθητήρες φροντίζει να μην χτυπά τίποτα.

Xiaomi-launches-Mi-Robot-Vacuum-photo-4

Τι τεχνολογία έχει; Σύγκριση μπορεί να γίνει με άλλο μοντέλο, το top-end iRobot Roomba 980 έχει υπέρυθρους αισθητήρες ενώ κάποια βασικά μοντέλα στην αγορά δίνουν μόνο αισθητήρες χτυπήματος – bump sensors. Άρα καλά τα πράγματα εδώ.

Xiaomi-launches-Mi-Robot-Vacuum-photo-8

Μαζί υπάρχει φυσικά και η companion Mi Home app. Ωραία και πόσο;

Mi_Robot_Vacuum

Η εταιρία το έχει, όπως πάντα, πιο κάτω από τον ανταγωνισμό στα 1,699 RMB ($254) ενώ το top-end Roomba 980 κοστίζει US$900. Αρχίζει να πωλείτα στις 6 Σεπτέμβρη στην Κίνα.