Snapdragon VR820 back

Αυτό είναι σίγουρα κάτι ενδιαφέρον από την κυρία Qualcomm: είναι η reference platform που μας δείχνει για ένα μοναδικό virtual reality headset: είναι το Snapdragon VR820. Ναι, με κωδικό VR. Λοιπόν τι κάνει το VR820;

Το νέο σύστημα ετοιμάστηκε σε συνεργασία με την Κινεζική εταιρία ηλεκτρονικών Goertek και βασίζεται σε έναν φορητό επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 820 mobile μαζί ένα software development kit. Η Qualcomm το έτοιμασε για έναν απλό λόγο: να δώσει σε εταιρίες τη δυνατότητα να μπουν στο παιχνίδι του virtual reality.

Εταιρίες που θα πάρουν το έτοιμο σχέδιο και θα ετοιμάσουν σε self-contained μορφή ένα σύστημε με “inside out” σύστημα ανίχνευσης κεφαλιού. Αυτό, χωρίς εξωτερικές κάμερες και συστήματα feedback.

Snapdragon-VR820

Το δε VR820 θα είναι ολοκληρωμένο στα τέλη του 2016 και αναμένονται εμπορικά μοντέλα “shortly thereafter.” Πόσο; η εταιρία είπε στο The Verge πως θα έχει όσο “higher-performance tablets.”

Η δε εταιρία είπε πως ήδη υπάρχουν μοντέλα με τον Snapdragon 820 VR όπως το Pico Neo που ετοιμάστηκε με την Goertek στα $500 Neo και είναι Αndroid-powered αλλά με τον επεξεργαστή μέσα στο χειριστήριο.

Το VR820 από την άλλη τα έχει ‘μέσα’ – self-contained με 1440 x 1440 AMOLED σε κάθε μάτι, μεγαλύτερη από τα Oculus Rift και HTC Viveτ των 1080 x 1200 αν και με refresh rate 70Hz αντί των 90Hz των Rift και Vive.