kirobo_mini_005

Ή αλλιώς η επιστροφή των robot στην επικαιρότητα. Μετά τη Sony που ετοιμάζει το comeback της στον χώρο των robogadget με ένα ρομπότ που ικανό να “forming an emotional bond with customers, ιδού: ο ολοκαίνουργιο; KIROBO mini! Και είναι πραγματικά συμπαθητικότατος. Είμαστε ίσως πριν από την εμφάνιση μιας νέας παγκόσμιας ‘τρέλας’; Δείτε ‘τον’ και..

Από πρωτότυπο σε παραγωγή. Το ανακοίνωσαν. Η Toyota μας ετοίμασε τον κ.Kirobo Mini που θα πωλείται στην Ιαπωνία προς 39,800 yen (about $390), ενώ θα χρειάζεται και μια μηναία συνδρομή 300-yen ($2.95).

toyota-kirobo-mini

Εκτός από το ρομποτάκι, υπάρχει μαζί και ένα “cradle” για να χωράει ο… μικρός στην ποτηροθήκη του αυτοκινήτου!

kirobo_mini_001

Το ρομπότ ξεκίνησε από το αρχικό Kirobo που πήγε στον διάστημα και στην International Space Station πριν μερικά χρόνια. Με ύψος 34 εκατοστά, ήταν ο ‘φίλος’ του αστροναύτη Koichi Wakata. Η επιτυχία έδωσε τη θέση της στο Kirobo Mini του 2015 Tokyo Motor Show και τώρα πάμε: παραγωγή. Η Toyota το ανακοίνωσε και σχεδιάστηκε από τον ειδικό Tomotaka Takahashi του Πανεπιστημίου του Tokyo και του Research Center for Advanced Science and Technology (RCAST), το Robo Garage του Πανεπιστημίου του Kyoto και την Toyota.