rx100v_image2-large

Και επίσημα λοιπόν. Όλο το info. Είναι μια game changer; Όλα δείχνουν πως ναι. Η νέα compact μοντέλο RX100 V διαθέτει την υψηλότερη ταχύτητα αυτόματης εστίασης, τα περισσότερα σημεία αυτόματης εστίασης και την ταχύτερη συνεχή λήψη στον κόσμοi, για μια compact φωτογραφική μηχανήi. Είναι η νέα ναυαρχίδα στη δημοφιλή σειρά των compact φωτογραφικών μηχανών Cyber-shot RX100, και ονομάζεται DSC-RX100M5.

 

Η συναρπαστική καινούργια φωτογραφική μηχανή φέρνει την αυτόματη εστίαση και την ταχύτητα σε ένα νέο επίπεδο, στον τομέα των compact φωτογραφικών μηχανών. Διαθέτει το σύστημα Fast Hybrid AF με την ταχύτερη αυτόματη εστίαση παγκοσμίωςi, στα 0,05 δευτερόλεπτα[ii] καθώς και τον μεγαλύτερο αριθμό σημείων αυτόματης εστίασης σε αισθητήρα στον κόσμοi– 315 σημεία, που καλύπτουν περίπου το 65% του κάδρου. Μπορείτε να κάνετε συνεχείς λήψεις με τη φωτογραφική μηχανή σε ταχύτητα που φτάνει τα 24 fps[iii] – η ταχύτερη compact φωτογραφική μηχανή στον κόσμοi – σε πλήρη ανάλυση 20,1 MP (περίπου, ενεργά) με παρακολούθηση αυτόματης εστίασης/αυτόματης έκθεσης για μέχρι 150 συνεχείς λήψεις[iv].

Η RX100 V διαθέτει έναν πρόσφατα ανεπτυγμένο αισθητήρα (1.0typestacked) Exmor RS™ CMOS τύπουμε τσιπ DRAM, φακό ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-70 mm[v] με μεγάλο διάφραγμα F1.8 – 2.8 και βελτιωμένο σύστημα επεξεργασίας εικόνας με το νέο front-end LSI τσιπ, το οποίο μεγιστοποιεί την ταχύτητα επεξεργασίας, διευρύνει το buffer της μνήμης και βελτιστοποιεί την ποιότητα εικόνας, συγκεκριμένα σε υψηλές ρυθμίσεις ISO. Η φωτογραφική μηχανή διαθέτει, ακόμα, εγγραφή βίντεο σε 4K με πλήρη ανάγνωση των pixel και χωρίς pixelbinning[vi], εγγραφή σε super slow motion μέχρι τα 1000 fps[vii]

 rx100v_image1-large

Γρήγορη εστίαση, γρήγορη λήψη

Για πρώτη φορά στη σειρά των φωτογραφικών μηχανών RX100 της Sony, η καινούργια RX100 V διαθέτει  σύστημα Fast Hybrid AF, που συνδυάζει τα αντίστοιχα πλεονεκτήματα της αυτόματης εστίασης με ανίχνευση φάσης εστιακού πεδίου και της αυτόματης εστίασης με ανίχνευση αντίθεσης, που τελικά δίνει στη φωτογραφική μηχανή τη δυνατότητα να κλειδώνει την εστίαση σε χρόνο μόλις 0,05 δευτερολέπτων.ii Η υψηλής ταχύτητας εστίαση είναι ιδανικό συμπλήρωμα στα 315 αποκλειστικά σημεία αυτόματης εστίασης, που καλύπτουν το 65% του αισθητήρα, και διασφαλίζει ότι θα μπορείτε να συλλαμβάνετε το αντικείμενό σας με υψηλή ταχύτητα και ακρίβεια, ακόμα και όταν κινείται γρήγορα και σε απρόβλεπτες κατευθύνσεις.

 rx100v_image7-large

Επιπλέον, η ταχύτητα επεξεργασίας έχει βελτιωθεί σημαντικά με την προσθήκη ενός front-end LSI, που υποστηρίζει τέλεια τον επεξεργαστή εικόνας BIONZ X™ της φωτογραφικής μηχανής. Χάρη σε αυτά τα δυο στοιχεία καισε συνδυασμό με το ισχυρό σύστημα αυτόματης εστίασης, μπορείτε να κάνετε συνεχείς λήψεις με τη φωτογραφική μηχανή σε ταχύτητα που φτάνει τα 24 fpsiii σε πλήρη ανάλυση 20,1 MP (περίπου, ενεργά) με παρακολούθηση αυτόματης εστίασης/αυτόματης έκθεσης για μέχρι 150 συνεχείς λήψειςiv. Παράλληλα, έχει μειωθεί η συσκότιση του σκοπεύτρου μεταξύ των λήψεων στη λειτουργία υψηλής ταχύτητας λήψης, κάτι που βελτιώνει αισθητά τη δυνατότητα των φωτογράφων να ακολουθούν τη γρήγορη δράση και να συλλαμβάνουν την εικόνα στην καθοριστική στιγμή. Σε αυτές τις λειτουργίες υψηλής ταχύτητας είναι διαθέσιμη και η αθόρυβη λήψηvii.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της απόδοσης της αυτόματης εστίασης στη νέα RX100 V συμπεριλαμβάνεται και η λειτουργία AF-A, η οποία επιτρέπει στη φωτογραφική μηχανή να αλλάζει αυτόματα τη λειτουργία της αυτόματης εστίασης από συνεχή λήψη σε μεμονωμένη λήψη. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν χειροκίνητα, αν επιθυμούν, οι περιοχές συνεχούς αυτόματης εστίασης και αυτόματης εστίασης με ανίχνευση φάσης να εμφανίζονται live στην οθόνη, όσο θα καδράρουν τη λήψη τους.

 rx_series_a-large

Η RX100 V διαθέτει κλείστρο υψηλής ταχύτητας Anti-Distortion (μέγιστη ταχύτητα 1/32000 δευτερόλεπτο), το οποίο ελαχιστοποιεί το εφέ του “rollingshutter” , κάτι που είναι σύνηθες στα γρήγορα κινούμενα θέματα. Χάρη στην υψηλή ταχύτητα κλείστρου, η φωτογραφική μηχανή μπορεί να συλλαμβάνει ευκρινείς, πεντακάθαρες εικόνες με μεγάλο διάφραγμα σε επίπεδα φωτεινότητας που φτάνουν το EV19.[viii] Η λήψη με μεγάλο διάφραγμα με μεγάλη ταχύτητα κλείστρου δίνει στους φωτογράφους και τους βιντεογράφους τη δυνατότητα να συλλαμβάνουν όμορφο υλικό με καθαρά εστιασμένα θέματα και αποεστιασμένο φόντο, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες με έντονο φωτισμό.

Για πρώτη φορά στην RX100 V, οι χρήστες μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα την αρχική αναλογία μεγέθυνσης σε λειτουργία με Focus Magnifier, και να διαλέγουν μεταξύ του «σημείου εστίασης» και του «κέντρου προβολής» για την τοποθεσία του Focus Magnifier.

 rx100v_180-tilt-large rx100v_evf_flash-large rx100v_front-large

Επαγγελματική Λειτουργία Ταινίας

Η μικρή RX100 V,διαθέτει μια σειρά απόδυνατότητες για λήψη βίντεο, οι οποίες θα ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό λάτρη των βίντεο.

Με τη λειτουργία Fast Hybrid AF, ο αισθητήρας αυτόματης εστίασης με εστιακό πεδίο και ανίχνευση φάσης προσφέρει ακριβή εστίαση και παρακολούθηση, ακόμα και στις απαιτητικές συνθήκες εστίασης της λήψης σε ταινία 4K. Η ταχύτητα της μονάδας οδήγησης AF και η ευαισθησία παρακολούθησης AF ρυθμίζονται από το σύστημα μενού προσφέροντας στους χρήστες μεγάλη ευελιξία βάσει των προτιμήσεων εστίασης που έχουν.

Σε λειτουργία 4Kvi, η νέα RX100 V χρησιμοποιεί την πλήρη ανάγνωση των pixel χωρίς “pixel binning”, ώστε να διασφαλίζει ότι ακόμα και οι πιο ανεπαίσθητες λεπτομέρειες του βίντεο 4K συλλαμβάνονται με ελάχιστο μουαρέ και jaggies. Αυτά τα υψηλής ποιότητας αποτελέσματα επιτυγχάνονται χάρη στο codec XAVC S, το οποίο εγγράφει βίντεο σε υψηλή ταχύτητα δεδομένων στα 100 Mbps κατά την εγγραφή σε 4K, και σε 50 Mbps κατά τις λήψεις σε full HD[ix].

Επιπλέον, διαθέτει χαρακτηριστικά βίντεο επαγγελματικού διαμετρήματος, όπως τα Picture Profile, S-Log2/S-Gamut, 100p HD Full HD και πολλά άλλα. Οι χρήστες μπορούν, ακόμα, να επιλέγουν χειροκίνητα ένα κάδρο από μια ταινία που έχουν γυρίσει και να το αποθηκεύουν ως αρχείο φωτογραφίας μέχρι 8 MP για τη λήψη σε 4K, ή μέχρι 2 MP για τη λήψη σε HD.

Με την RX100 V μπορείτε να εγγράφετε βίντεο σε super-slow motion[x] έως και 40 φορές πιο αργά από την κανονική ταχύτητα, και μπορείτε να το κάνετε αυτό για διπλάσιο χρόνο, σε σχέση με το μοντέλο RX100 IV. Ακριβώς επειδή έχετε διπλάσιο χρόνο, μπορείτε να συλλαμβάνετε πολλές γρήγορες και φευγαλέες στιγμές δράσης με απίστευτες λεπτομέρειες, ανάλυση και καθαρότητα.

 rx100v_tilt_high-large

Πριν από τη λήψη, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν από τις εξής ταχύτητες κάδρου: 1000fps, 500fps και 250fps, αλλά και από τα φορμά αναπαραγωγής: 50p και 25p, ώστε να βελτιώσουν την εγγραφή και αυτή με τη σειρά της να ταιριάζει με την ταχύτητα του κινούμενου θέματος. Μπορούν, ακόμα να χρησιμοποιήσουν το κουμπί της εγγραφής ως «σκανδάλη εκκίνησης» και να ξεκινήσει η εγγραφή μόλις το πατήσουν ή ως «σκανδάλη τερματισμού» για να εγγράφουν το υλικό μέχρι να πατήσουν το κουμπί.

 rx100v_left-side-large

Μικρός σχεδιασμός, εξαιρετική απόδοση

Η νέα RX100 V διατηρεί το μικρό μέγεθος της σειράς RX100 και είναι εξοπλισμένη με  σκόπευτρο υψηλής αντίθεσης XGA OLED Tru-Finder™, με ανάλυση 2,35 εκατ. dots, που διασφαλίζει ρεαλιστική προεπισκόπηση των εικόνων και δυνατότητα αναπαραγωγής. Το ηλεκτρονικό σκόπευτρο ανασύρεται μέσα και έξω στο σώμα της κάμερας ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη και διαθέτει οπτικά με επικάλυψη ZEISS® T*.

Ηνέα φωτογραφική μηχανή είναι συμβατή με Wi-Fi® και NFC™.

Κάτι που την κάνει ακόμα πιο πρακτική είναι και η δυνατότητα να ορίζετε ελεύθερα τα τρία βασικά χαρακτηριστικά των αποθηκευμένων ονομάτων αρχείων, για ευκολότερη ταξινόμηση και οργάνωση.

 rx100v_top-wide-large

Θα διατίθεται, επίσης, ένα νέο υποβρύχιο περίβλημα (μοντέλο MPK-URX100A) το οποίο θα πωλείται χωριστά, ως εξάρτημα για τη RX100 V, αλλά και για όλες τις άλλες φωτογραφικές μηχανές της σειράς RX100, και το οποίο σχεδιάστηκε αποκλειστικά για να χωράει τις φωτογραφικές μηχανές RX100 και να τις προστατεύει σε βάθος ως 40 μέτρα.

 

[i]Μεταξύ των ψηφιακών φωτογραφικών φακών με σταθερούς φακούς με αισθητήρα τύπου 1.0. Από την ημερομηνία κυκλοφορίας του δελτίου τύπου, Οκτώβριος 2016, βάσει έρευνας της Sony.

[ii] Πρότυπο CIPA, εσωτερικές μετρήσεις, στα f=8,8 mm (τηλεφακός), EV4.7, Αυτόματο πρόγραμμα, Λειτουργία εστίασης: AF-A, Περιοχή AF: Ευρεία.

[iii] Με τη Λειτουργία Continuous shooting (Συνεχούς λήψης) στο Hi.

[iv] Με τη Λειτουργία Continuous shooting (Συνεχούς λήψης) στο Hi και το Image quality (Ποιότητα εικόνας) στο Fine.

[v]Ισοδύναμο με 35mm

[vi] Συνεχής εγγραφή για περίπου 5 λεπτά. Η διαθέσιμη διάρκεια λήψης ενδέχεται να αλλάξει ανάλογα με τις συνθήκες λήψης.

[vii] Η αθόρυβη λήψη μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω του Shutter type (Τύπος κλείστρου): Electronic και του Audio signals (Ηχητικό σήμα): Off.

[viii]Χρησιμοποιώντας ενσωματωμένο φίλτρο ND.

[ix] Για την εγγραφή σε φορμά XAVC S, είναι απαραίτητη μια κάρτα μνήμης SDHC/SDXC, Κατηγορίας 10 ή υψηλότερης βαθμολογίας ταχύτητας, ενώ το UHS Κατηγορίας ταχύτητας 3 είναι απαραίτητο για εγγραφή στα 100Mbps.

[x]Δεν μπορεί να εγγραφεί ήχος κατά τη λήψη σε αργή κίνηση. Είναι απαραίτητη κάρτα μνήμης SDHC/SDXC Κατηγορίας 10 ή υψηλότερη.