resized-interior-burj-portal

Λίγοι περιμέναμε πως τα πρώτα concept σχέδια ενός συστήματος μεταφοράς που έρχεται από τις sci fi ταινίες, ένα σύστημα μεταφοράς χωρίς καμία σχέση με τα σημερινά, θα γίνει πραγματικότητα. Ευτυχώς υπάρχει το όνειρο των Αράβων για μια εποχή χωρίς πετρέλαιο. Μια εποχή στην οποία όλος ο πλανήτης θα πηγαίνει για ψυχαγωγία στο Abu Dhabi και το Dubai. Αυτό είναι λοιπόν το Hyperloop. Ένα superfast σύστημα ‘personal transportation που θα μας μετακινεί σε λεπτά από το ένα σημείο στο άλλο. Και με άνεση Πρώτης Θέσης. Ξεκινάει:

Μιλώντας στο Web Summit 2016 ο συνιδρυτής του Hyperloop One, κος Josh Giegel πολλά. Κυρίως όμως μας ενδιαφέρει πως το Hyperloop θα είναι γρήγορο αλλά και προσωπικό. Σε συνεργασία με εταιρίες όπως η Uber, και software updates για αυτόνομα, Hyperloop οχήματα, θα έρχονται, θα σε συλλέγουν από την πόρτα του σπιτιού και μετά θα σε μετακινεί το σύστημα με 1,100 χλμ/ώρα ταχύτητα.

resized

Μια γραμμή Hyperloop είναι λοιπόν υπό κατασκευή. Θα συνδέει το Abu Dhabi με το Dubai και θα κάνει τη διαδρομή σε 12 λεπτά. Σήμερα αυτή η διαδρομή των 124 χιλιομέτρων γίνεται σε δύο ώρες. Και το ερώτημα σαφές: πότε;

united-arab-emirates

Το Hyperloop One δουλεύει για να είναι έτοιμο το 2020 με την πρώτη ‘proof of operations’ εγκατάστση των 15-20 χιλιομέτρων. Ενδιαφέρον δε υπάρχει από τη Φινλανδία και τη Νορβηγία.