serveimage-2

Το μεγαλύτερο deal στην αγορά των καταναλωτικών ηλεκτρονικών. Μια συμφωνία-μαμούθ. Με $8 δισεκατομμύρια μετρητά η κορεατική εταιρία αγόρασε τη Harman International Industries. Είναι η εταιρία που γνωρίζουμε ως καταναλωτές περισσότερο από το τμήμα Harman Kardon. Η αγορά έγινε για $8 δις και είναι ένα all-cash deal, το μεγαλύτερο στην ιστορία της Samsung. Και μάλιστα ασυνήθιστη κίνηση για την εταιρία που το tech το αναπτύσσει κυρίως in-house. Τι σημαίνει;

ba2214b9f0c0df03f5465aa94206b4fe

Η Samsung γίνεται μεγάλος παίκτης στα connected και αυτόνομα οχήματα όπου παίζουν παιχνίδι οι Google, Apple, Τesla, GM, Volvo. Για την συμφωνία ο Harman CEO κ. Dinesh Paliwal είπε πως οι οθόνες της Samsung μαζί με το connectivity κομμάτι κουμπώνουν με τα automotive προϊόντα της εταιρίας:

“Samsung is an ideal partner for Harman and this transaction will provide tremendous benefits to our automotive customers,” he said in a press release. Samsung Vice Chair Oh-Hyun Kwon added that Harman has an “unmatched automotive order pipeline” and a “strong foundation for Samsung to grow our automotive platform.”

jbl-flip-3-1

Η προηγούμενη αγορά της Samsung ήταν η AST για $840 εκατομμύρια στα ’90s και η αγορά δεν είχε πάει καλά. Εδώ μιλάμε για την εταιρία που έχει τις εταιρίες JBL, AKG, Harman Kardon, Mark Levinson, Revel, Lexicon και πολλές άλλες ενώ η Samsung θα μπορέσει να βάλει και ήχο Harman σε τηλεοράσεις και κινητά. Ταυτόχρονα στον επαγγελματικό ήχου, η JBL είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα.