l-en161128-4-1

Η Panasonic μόλις ανακοίνωσε ένα νέο LCD panel ώστε τα LCD να έχουν black level στα 1,000,000:1 contrast όπως τα OLED μαζί με μεγάλη φωτεινότητα. Δηλαδή; Διαβάστε…

Τα επίπεδα του μαύρου είναι πάντα άπιαστο όνειρο. Αν θέλεις και HDR (high dynamic range) content μαζί με τη φωτεινότητα των LCD τηλεοράσεων και παρά την εξέλιξη στα LED. Η Samsung μιλά για quantum dots ως λύση και την τεχνολογία QLED display. Και τώρα;

en161128-4-2

Τώρα η Panasonic λέει πως έχει βρει έναν τρόπο να προσαρμόσει τις οθόνες LCD για τα τέλεια black levels αλλά και κορυφαία φωτεινότητα – peak luminance levels, στα 1,000 και άρα τα καλύτερα από τους δύο κόσμους.

Η Panasonic λέει πως το νέο της IPS LCD panel είναι διαφορετικό από τα κλασικά LCD αφού μαζί με τα κλασικά cells για κάθε pixel, υπάρχει και ένα ακόμη light-modulating cell πίσω από το display cell. Πολύ απλά, τα pixels ελέγχονται ξεχωριστά ενώ μαζί με το high-intensity backlight, η Panasonic μιλά για contrast ratio 600 φορές παραπάνω από τα LCD panels. Χωρίς light bleed, halos και άσχημο μαύρο. Μαζί δε με τα ατού των IPS panels που έχουν καλύτερη γωνία θέασης από τα LCD displays.

l-en161128-4-2

Αν προχωρήσει με τα OLED να είναι ακριβά και μια QLED TV να έχει μικρές αποδόσεις σε παραγή, η Panasonic αλλάζει σελίδα στα LCDs και χωρίς αλλαγές στα εργοστάσια. Τα δείγματα θα έρθουν το 2017 οπότε το Consumer Electronics Show στο Las Vegas έχει ενδιαφέρον.