Πανικός. Η αλήθεια είναι πως με την τεχνολογία 4Κ κάπου όλοι τα έχουμε χάσει. Πρώτα ‘σκέτο’ 4Κ, μετά με HDR, μετά με HDR με το πρώτυπο HDR 10 και τέλος η νέα τρέλα για το καλύτερο των καλύτερων, το Dolby Vision. Ποιο είναι όμως το μυστικό πίσω από ΟΛΕΣ αυτές τις τεχνολογίες;

Το μεγάλο ‘μυστικό’ είναι πως μιλάμε για τεχνολογίες που λειτουργούν για να βελτιώσουν το 4K HDR για υλικό που είναι ΗΔΗ γραμμένο και το λαμβάνουμε στην ουσία μαγνητοσκοπημένο. Αυτό γιατί ακόμη και τα HDR 10 και Dolby Vision ‘είδη’ του HDR είναι φτιαγμένα για να παίρνουν τα μηνύματα για τη βελτίωση της εικόνας από κάτι που ονομάζεται metadata information.

Το HDR 10 περιέχει λοιπόν κάτι που ονομάζεται Maximum Content Light Level και κάτι που ονομάζεται Maximum Frame Average Light Level. Το ίδιο ισχύει και για το Dolby Vision. Το θεματάκι μας; αυτές οι τεχνολογίες ΔΕΝ λειτουργούν σε live context. Δηλαδή έπρεπε να ετοιμαστεί μια νέα τεχνολογία που θα μπορεί να κάνει όλες τις βελτιώσεις για το live περιεχόμενο.

Εδώ λοιπόν μπορείτε να διαβάσετε τι λένε ΣΗΜΕΡΑ οι εταιρίες για το αν οι τηλεοράσεις που πουλάνε σήμερα θα υποστηρίξουν τη νέα τεχνολογία.

Νέα πράγματα..