Με τις επίσημες πλέον πληροφορίες. Ένας ειδικά σχεδιασμένος full-frame, prime τηλεφακός μεσαίου εύρους, ο νέος STF 100mm κατασκευάστηκε για να αποδίδει πραγματικά μοναδικά, υπέροχα και όμορφα εφέ από-εστίασης φόντου, ενώ παράλληλα να διατηρεί το εξαιρετικό επίπεδο ανάλυσης, που χαρακτηρίζει όλη τη σειρά των εκπληκτικών φωτογραφικών μηχανών G Master της Sony, καθιστώντας τες ένα ισχυρό φωτογραφικό εργαλείο για κάθε δουλειά και κάθε περίσταση. Χάρη στην προηγμένη οπτική δομή του φακού, στην οποία περιλαμβάνεται ένα καινούργιο διάφραγμα 11 λεπίδων και ένα μοναδικό στοιχείο φακού οπτικού αποδισμού (apodization), μπορείτε να απολαμβάνετε εντυπωσιακές δυνατότητες από-εστίασης φόντου.

Όπως ένα ουδέτερο φίλτρο πυκνότητας αυξάνει την πυκνότητα προς τις άκρες, έτσι και το στοιχείο αποδισμού δημιουργεί όμορφη μετάβαση από περιοχές εντός εστίασης σε περιοχές εκτός εστίασης μέσα σε μια εικόνα και αποδίδει εξαιρετικά απαλό και ομαλό εφέ από-εστίασης φόντου, που προσθέτει βάθος και διάσταση.

Με αυτόν τον τρόπο τα θέματά σας έρχονται σε αντίθεση με τα όμορφα από-εστιασμένα στοιχεία, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο, και παράγεται μια φυσικά ευχάριστη εικόνα. Ο σχεδιασμός του φακού σάς διασφαλίζει ότι το βινιετάρισμα θα παραμένει σε απόλυτα χαμηλά επίπεδα, ενώ σάς προσφέρει τη βέλτιστη ποιότητα εικόνας.

Επιπλέον, ο νέος φακός 100mm υποστηρίζει την αντίθεση αυτόματης εστίασης, την ανίχνευση αυτόματης εστίασης φάσης εστιακού πεδίου, αλλά και ένα σύστημα υψηλής ακρίβειας, αθόρυβης μονάδας οδήγησης SSM (Super Sonic Motor), για εξαιρετικά γρήγορη και ακριβή απόδοση στην αυτόματη εστίαση.

Ο SEL100F28GM προσφέρει close-up μέχρι και 0,25x, και διαθέτει ενσωματωμένο δακτύλιο αλλαγής σε macro, ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας Optical SteadyShot™, προσαρμόσιμο κουμπί διατήρησης της εστίασης, διακόπτη AF/MF και δακτύλιο διαφράγματος, ενώ είναι ανθεκτικός στη σκόνη και την υγρασία.