Αυτή είναι η νέα OLED TV της Philips. Με αναβαθμισμένο panel και πιο υψηλή φωτεινότητα peak φωτεινότητα. Η δε Philips έχει ρίξει μέσα και έναν νέο επεξεργαστή εικόνας, τον P5. Η POS9002 θα είνα διαθέσιμη σε 55′ ως 55POS9002 ενώ είνα η δεύτερη με την ετικέτα ”UHD Premium” certified όπως λέει η εταιρία που ανήκει στην εταιρία TP Vision σε ότι αφορά τις πωλήσεις στην Ευρώπη.

Το νέο πάνελ έχει φωτεινότητα 750 nits και κάλυψη 99% DCI-P3, υποστηρίζει δύο HDR format, το HDR10 και το HLG, ο επεξεργαστής είναι 25% πιο ισχυρός και με 25% περισσότερα ”processing features” σε σύγκριση με την ”Perfect Pixel UHD” engine.

Αυτό, κατά την εταιρία, βοηθά να υπάρχει καλύτερη απόδοση σε: “source handling, sharpness, colors, contrast, and motion”. Νέο και το σύστημα DNR, μια λειτουργία για την εικόνα και λύση για ”Mosquito noise reduction” όπως και το σύστημα ”Smart Bit Enhancement” με επεξεργασία χάρη σε 14-bit εσωτερικό LUT, νέο ”Gamut Mapping System”, νέο HDR upscaling, νέο HDR tone-mapping και άλλα χαρακτηριστικά.