Μια συνεργασία με στόχο το κοντικό μέλλον. Και μια μεγάλη ‘δουλειά’ που έκλεισε ανάμεσα σε Nvidia και Bosch τις τελευταίες ημέρες. Η συμφωνία είναι για την ανάπτυξη μιας νέας AI πλατφόρμας για αυτόνομα – self-driving, οχήματα με βάση την πλατφόρμα Nvidia Drive PX και το επερχόμενο Xavier SoC. Η συμφωνία ήρθε στο Bosch Connected World conference στο Βερολίνο. Η βάση για τον Bosch AI Car Computer λοιπόν όπως περιγράφει ο Bosch CEO, Dr. Volkmar Denner θα είναι το Nvidia Drive PX και το Xavier SoC. Μεγάλα νέα.

Το 16nm Xavier SoC είναι ο διάδοχος του Parker SoC και ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβρη του 2016. Είναι ένας AI supercomputer με επτά δισεκατομμύρια transistors και 8-core custom ARM64 CPU μαζί με μια 512-core Volta GPU.

Η κατασκευή έχει σαν στόχο το λεγόμενο deep learning, με την Nvidia Drive PX πλατφόρμα που βασίζεται στο Xavier SoC να μπορεί να ‘εκπαιδεύσει’ ένα όχημα για “detection, localization, occupancy grid, path planning, vehicle dynamics”.
nvidia boschxavier 1

Σύμφωνα με την Nvidia, το Xavier μπορεί να επεξεργαστεί 30 τρισεκατομμύρια deep learning λειτουργίες το δευτερόλεπτο με 30 watts κατανάλωση για να φτάσει ένα όχημα σε “Level 4 autonomy”. Να οδηγεί μόνο του χωρίς επέμβαση.

Σήμερα η Nvidia μπορεί και επιτρέπει Level 3 Autonomy, δηλαδή μόνο του αλλά χρειάζεται οδηγός σε κάποιες συνθήκες με Level 4 Autonomy να είναι ο στόχος στο τέλος του 2017.

Ο Nvidia CEO, Jen-Hsun Huang είπε στο συνέδριο: “proud to announce that the world’s leading tier-one automotive supplier — the only tier one that supports every car maker in the world — is building an AI car computer for the mass market”.

Με τη συνεργασία της με την Nvidia δε, η Bosch έχει στόχο 150 εκατομμύρια οχήματα μέχρι το 2025.