Ο 3LCD laser βιντεοπροβολέας υψηλής φωτεινότητας της Epson, EB-L25000U, κέρδισε ένα σημαντικό βραβείο στα iF Design Awards 2017, του iF International Forum Design GmbH που πραγματοποιείται στο Αννόβερο. Τα iF Design Award, τα οποία διοργανώνονται από το 1953, είναι αναγνωρισμένα σε όλο τον κόσμο ως μια από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις που βραβεύουν την υπεροχή καινοτόμων σχεδιασμών βιομηχανικών προϊόντων.

Τα προϊόντα αξιολογούνται με βάση ένα ευρύ φάσμα κριτηρίων, μεταξύ των οποίων είναι η πρακτικότητα, η ποιότητα κατασκευής, ο σεβασμός στα περιβαλλοντικά πρότυπα, ο βαθμός της επεξεργασίας και της καινοτομίας, η λειτουργικότητα, η χρηστικότητα, η ασφάλεια, η αισθητική, και ο γενικότερος σχεδιασμός του προϊόντος. Οι φετινοί νικητές διακρίθηκαν ανάμεσα σε περισσότερους από 5.500 συμμετέχοντες από 59 χώρες, οι οποίοι κρίθηκαν από μια κριτική επιτροπή 58 ατόμων που αποτελείται από εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο.

Ο φωτεινός και ισχυρός βιντεοπροβολέας EB-L25000U είναι σχεδιασμένος για σημάνσεις εξωτερικών χώρων, εκθεσιακά κέντρα, αίθουσες συναυλιών, και για άλλες εγκαταστάσεις σε μεγάλους χώρους. Το μοντέλο αυτό διαθέτει ένα νέο σύστημα ψύξης και μια στεγανοποιημένη οπτική μονάδα που καθιστούν αυτόν τον βιντεοπροβολέα ιδανικό για δύσκολες συνθήκες σε περιβάλλον σκηνής. Προσφέροντας τη δυνατότητα άμεσης τοποθέτησης και τη χρηστικότητα που απαιτείται από τους επαγγελματίες του χώρου του θεάματος, αυτός ο βιντεοπροβολέας είναι σχεδιασμένος ώστε να αποδίδει τα μέγιστα ως προς την πρακτικότητα του. Είναι κατασκευασμένος με μια στιβαρή και δυνατή δομή και με μια επιφάνεια ανθεκτική στις γρατζουνιές, ενώ παράλληλα προσφέρει τη δυνατότητα εγκατάστασης 360 μοιρών και ευρεία περιοχή μετατόπισης φακού για εξαιρετική ευελιξία. Οι ενσωματωμένες λαβές βοηθούν στη διασφάλιση της εύκολης και ασφαλούς μετακίνησης, εγκατάστασης και ευελιξίας του βιντεοπροβολέα.

Ο Hiroaki Sakai, ο Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Σχεδιασμού Προϊόντων Εικόνας της Epson, δήλωσε: «Καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια να δημιουργήσουμε σχέδια που συνδυάζουν την χρηστικότητα με την κομψότητα. Κριτικής σημασίας σε αυτή τη διαδικασία είναι οι ιδέες που λαμβάνουμε από καταναλωτές που επισκέπτονται τον χώρο μας. Πιστεύω πως η ομάδα των κριτών εκτίμησε τη δύναμη, τα χαρακτηριστικά ασφάλειας και την αξιοπιστία του EB-L25000U, που απαιτούνται από τους επαγγελματίες. Είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στο να ακούμε καλά τους καταναλωτές και να τους παρέχουμε πρωτοπόρα σχέδια.»

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας, στις 10 Μαρτίου.